• Informacje na temat:

    bazylia do tostu

Przepisy na temat: bazylia do tostu
  • Tosty z serkiem topionym i domowym pesto

    Pomysł na tosty wcale nie musi być nudny! Udowadnia to Monika Mrozowska znana aktorka i ekspertka kulinarna, która z sukcesem szerzy idee prostego, smacznego i zdrowego gotowania. Monika przygotowała tosty z niezwykle aromatycznym pesto domowej roboty i plastrami sera topionego np. Hochland bez konserwantów. Zielona porcja zdrowia doda energii na cały dzień tobie i najmłodszym, bo nie zapominajmy, że to oni są największymi fanami tostów!

  • Zdrowa pizza bez mięsa i tania w wykonaniu..

  • Włoskie tosty  z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

    Składniki: · 4 kanapki chleba tostowego np. firmy Dan Cake · 1 kulka sera mozzarella · paczka pomidorków koktajlowych · 2 łyżki oliwy · świeża bazylia · ulubione zioła, np. prowansalskie, · sól, pieprz Przygotowanie: 1. Rozgrzej piekarnik do 180°.  W tym czasie pokrój mozzarellę na plastry. Na kromkach chleba tostowego ułóż ser, skrop go oliwą i posyp  wybranymi ziołami...

  • aromatyczne, pikantne i bardzo smaczne

  • Tosty z mozzarellą

    Pyszne śniadanie.

  • Nad morze i w góry, czyli lekkie przekąski na wakacyjne dni

    Wypoczywając nad morzem lub w górach warto wybierać lekkie i zdrowe przekąski, które dostarczą nam energii na cały dzień. Sycąca bruschetta, tosty z ogórkową pastą, a może pożywne wrapy? Odpowiednio skomponowane letnie menu to klucz do świetnego samopoczucia i promiennego wyglądu podczas wakacji.

  • Śniadania nie zawsze musza być nudne.Proponowany przeze mnie tost jest szybki latwy w przygotowaniu i bardzo smaczny.Prawie jak zdrowa pizza na sniadanie ;) Mam nadzieje,ze będzie Wam smakowal tak jak mi.

  • Spaghetti z klopsami w pomidorach

    Mięsne dane w włoskim stylu

  • Są to tosty inaczej...nie wątpię, że czytając pierwszy raz ten przepis będą Państwo troszkę zdziwieni ;) Ale moja początkowa reakcja też taka była..dopiero po z próbowaniu to "danie" okazało się po prostu...Pyszne !

Artykuły na temat: bazylia do tostu
  • Tosty z mozzarellą i domowym bazyliowym pesto

    Na niedzielne śniadanie.

  • Jak można nie kochać kogoś, kto robi dla nas tosty? Ale co to właściwie znaczy robić tosty? Czy za wrzucenie do tostera, czy włożenie do opiekacza kilku kromek pieczywa, powinniśmy obdarzać kogoś miłością? Amerykański sposób na tosty - to właśnie ten, już opisany. No i jaka to sztuka? Wystarczy mieć toster. Równie amerykańską metoda są tzw. sandwicze - żadnej filozofii tu nie ma - dwie kromki, ser, pomidor, opiekacz... Są jednak tosty warte najpiękniejszych uczuć. I nie pochodzą z Ameryki,...

  • Tosty i tościki

    Kawałek chleba lub bagietki z dodatkiem sera i szynki zamień w prawdziwie wykwintne danie.

  • Myśleliście, że tosty francuskie to nic trudnego? Sprawdźcie, czy udałoby wam się przygotować je z przepisu Michała Brysia. Ciasto cytrynowe 420 g mąki 450 400 g cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 8 jaj 180 g rozpuszczonego i wystudzonego masła 250 g crème fraiche 50 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny skórka otarta z 6 cytryn Wykonanie Przygotować 2 foremki keksowe. W misie miksera wymieszać na wolnych obrotach mąkę, cukier oraz proszek...

  • Tosty z bakłażana i o gotowaniu w tym tygodniu

    Kilka osób pytało mnie już ostatnio czy ja jeszcze gotuję… Na moim blogu tarta Primavera zajmuje już od przed-Wielkanocy poczetne – pierwsze miejsce. I...

  • Matias to młode ryby,których połów przypada na okres przed tarłem, dzieki wczesnemu odławianiu ich mięso jest bardzo delikatne w smaku. Składniki: 4 filety ze śledzia norweskiego matiasy, 70-80g każdy 2 różowe grejpfruty 1 duże kłącze rabarbaru buraczki ćwikłowe w zalewie 7-8 liści tajskiej bazylii 50 g kiełków słonecznika ziarno sezamowe Marynata: 120 ml wody 60 g cukru Sok z 2 limonek cynamon, goździki, anyż, ziarna kolendry, trawa cytrynowa 60 ml wina ryżowego słodkiego - mirinu...

  • Zupa krem z grzankami

    Ozdób listkami świeżej bazylii.

  • Co lubią jeść znane osoby? Jakich potraw w życiu nie wzięłyby do ust? Zobaczcie, jak odpowiadają na pytania Smakera! Dzisiaj swoje kulinarne sekrety zdradza Magda Steczkowska! fot. Bernard Hołdys   Magda Steczkowska to piosenkarka popowa śpiewająca w zespole Indigo, muzyk studyjny, a prywatnie siostra Justyny Steczkowskiej. Nagrała ponad 50 płyt studyjnych! Oprócz śpiewania zajmuje się także pisaniem tekstów. Zobaczcie, jak odpowiada na nasze 11 kulinarnych pytań!   1. Moja ulubiona potrawa...

  • Przygotować sos pesto: pęczek bazylii opłukać, osuszyć, oderwać listki i wrzucić je do malaksera. Dołożyć obrane ząbki czosnku, mielone migdały i starty...

  • Paulina Drażba to prezenterka, dziennikarka, lektorka. Od ponad 7 lat jest związana z "Pytaniem na śniadanie", w którym prowadzi "Czerwony Dywan". Pasjonatka nowych smaków, podróży, nurkowania i mody. Zdradziła nam swoje kulinarne upodobania. fot. Baranowski Michał / AKPA.PL 1. Moja ulubiona potrawa to... krewetki! Pod każdą postacią, choć najchętniej zwykłe, smażone na maśle z odrobiną czosnku, świeżej pietruszki i bagietką. Koniecznie skropione sokiem z limonek. 2. Najlepsza przekąska...