• Informacje na temat:

    batoniki z dzieciństwa

Przepisy na temat: batoniki z dzieciństwa
  • Za każdym razem gdy ją próbuję wracają wspomnienia

  • Propozycja na smakowite, zdrowe i bardzo pożywne batoniki pełne płatków owsianych, ziaren słonecznika, rodzynek, otrąb i orzechów. Batoniki są świetną przekąską energetyczną przed lub po wyczerpującym treningu. Doskonale sprawdzą się także jako drugie śniadanie lub dodatek do mleka czy jogurtu. Batoniki kuszą swym smakiem oraz niesamowitym aromatem kardamonu i cynamonu.

  • Nie można się od nich oderwać. Zbożowe batoniki , którymi zaskoczysz gości lub rodzinę.

  • Owsiane batoniki - bez mąki , za to z całą masą bakalii, płatków owsianych i orzechów. Świetnie smakują na śniadanie z jogurtem lub kefirem. Chrupiące z zewnątrz a miękkie w środku. Idealne jako mała przekąska, na wynos do szkoły lub pracy, lub jako energetyczne batoniki na piesze wycieczki.

  • Pracy przy nich nie ma prawie w ogóle to jeszcze i zdrowo i słodko :) Polecam do pochrupania

  • Smaczna i szybka przekąska

  • Smaczny pomysł na "Miodowe batoniki"

  • Przepis wart wypróbowania: "Batoniki musli"

  • Smaczny pomysł na "Batoniki orzechowe"

  • 1200g b:79,4 t:132,3 w:494,4 bł: 62,7 kcal : 3290 100 g -275 kcal *przepis ze strony http://be-healthy-and-beauty.blog.pl/wysmienite-batoniki-energetyczne/

Artykuły na temat: batoniki z dzieciństwa
  • Gok Wan wspomina dzieciństwo

    ..., wracałem do domu ze sklepu na rogu. Miałem przynieść tacie gazetę i w nagrodę za fatygę uraczyłem się czekoladowym batonikiem. Pierwszy kęs był niesamowity, ale kiedy już miałem odgryźć następny, by...

  • Są takie dania, których smak pamiętamy przez długie lata. To właśnie dzięki nim możemy poczuć się, jak gdybyśmy znów mieli zaledwie kilka lat. Fot. 123RF/Picsel To oczywiste - najlepiej smakują potrawy przygotowane przez mamę lub babcię. Choćby należały do najprostszych, miały w sobie coś, co sprawiało, że nie dało się im oprzeć, a ich smak był nie do podrobienia. Każdy z nas ma co najmniej kilka takich kulinarnych wspomnień z dzieciństwa, które sprawiają, że uśmiech automatycznie pojawia się...

  • Odchudzić malucha...

    W obecnych czasach spotykamy coraz więcej dzieci z nadwagą i otyłością. Zbyt wiele dodatkowych kilogramów wśród najmłodszych to dzisiaj powszechny problem. Jak pomóc maluchowi skutecznie wrócić do prawidłowej wagi, by w pełni cieszyć się dzieciństwem?

  • Przechodząc na dietę, szukamy zdrowszych zamienników naszych ulubionych przekąsek. Wielbiciele słodyczy bardzo często sięgają po zbożowe batoniki, sądząc że w ten sposób nie zaszkodzą swojej linii. Czy tak jest w rzeczywistości? Fot. 123RF Ze sklepowych półek krzyczą do nas różnego rodzaju produkty typu „light" lub „fit". Ponoć jeden jest zdrowszy od drugiego. Ale czy tak jest naprawdę? Zdarza się, że podczas diety, zupełnie nieświadomie zjadamy bardzo dużo zbędnych kalorii, które ukryły się...

  • Nowy rozmiar, nowe życie

    ...jedzenia i ważyłam 40 kilogramów mniej. I co powiedziała? - Ale pani dużo je! Cóż, to prawda: odstawiłam białe pieczywo, batoniki, śmietanę, kotlety i cudowną przysmażaną kiełbasę, ale zajadałam(...) jestem wartościowa jako osoba, a nie tylko jako ciało, i przestanę postrzegać siebie jedynie przez pryzmat wyglądu. A taka cielesna perspektywa mnie kształtowała od dzieciństwa, jak zresztą wiele...

  • Pani Mariola wygrała drugą edycję konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Z tej okazji postanowiliśmy ją lepiej poznać. Fot. archiwum prywatne/ Kuchmariola63 Przepisy pani Marioli z pewnością kojarzy kazdy użytkownik Smakera. To właśnie dzięki niej nieustannie poznajemy nowe przepisy na domowe wędliny oraz wyjątkowo smaczne nalewki. Ponadto, profil pani Marioli to również nieskończone źródło fantastycznych pomysłów na tradycyjne obiady, sałatki oraz wyjątko smaczne ciasta. O jej pasji możecie...

  • Sprzymierzeńcy czy wrogowie?

    Słodki smak potraw lubimy najbardziej i to już od wczesnego dzieciństwa. Cukier, którego używamy do słodzenia, to sacharoza. Należy on do węglowodanów. Różne cukry są obecne w żywności w sposób(...) kwasów tłuszczowych typu trans. Ich źródłem są m.in. niektóre twarde margaryny, tłuszcze piekarnicze np. paczkowane ciasteczka, batoniki, pączki, frytki i fast foody. Dlatego takie produkty najlepiej...

  • Pani Katarzyna, którą w serwisie znacie pod pseudonimem Futka, jest laureatką trzeciej edycji wielkiego, urodzinowego konkursu Smakera. Zadaliśmy jej kilka pytań, abyście mogli poznać ją lepiej. Pani Katarzyna z zawodu jest psychologiem i trenerem personalnym, oprócz sportu i aktywnego wypoczynku, kocha gotowanie. Właśnie ta ostatnia pasja, skłoniła Futkę - w kwietniu 2013 roku - do dołączenia do grona użytkowników Smakera . Od tamtej pory zaskakuje nas wspaniałymi przepisami, które nie tylko...

  • Śniadanie bez szynki

    Według specjalistów z Word Cancer Research Fund, dzieci nie powinny spożywać zbyt dużej ilości przetworzonego mięsa. Przetworzone mięso zwiększa ryzyko rozwoju raka jelita grubego.

  • Pani Iza wygrała główną nagrodę w pierwszej edycji urodzinowego konkursu Smakera. Dzisiaj możecie poznać ją lepiej. Fot. archiwum prywatne Izaa_a Pani Iza (którą znacie pod pseudonimem Izaa_a) swoją przygodę ze Smakerem rozpoczęła w maju 2013 roku. Od tamtej pory nieustannie zaskakuje nas ciekawymi przepisami na wyjątkowe desery oraz dania główne. Całość zawsze ilustruje przepięknymi, autorskimi zdjęciami, które sprawiają, że niemal natychmiast robimy się głodni. Jej prace możecie również...