• Informacje na temat:

    batoniki musli bez mąki

Przepisy na temat: batoniki musli bez mąki
  • Bardziej lekko i dietetycznie chyba się nie da :-) batoniki bez mąki i tłuszczu. Lekka i pełnowartościowa przekąska, nie tylko dla tych, co na diecie :-)

  • W tych batonikach najlepsze jest to, że można je zabrać i podjadać wszędzie!

  • Smaczna i szybka przekąska

  • Przepis wart wypróbowania: "Batoniki musli"

  • Pyszne, szybkie, a przede wszystkim dużo zdrowsze niż kupne - domowe batoniki z musli, które można przygotować w wielu wariantach :) Oczywiście możemy sami mieszać płatki owsiane z ulubionymi dodatkami - ja jednak mam swoje ulubione, sprawdzone, bardzo dobrej jakości musli, więc z niego korzystam. Świetne do szkoły czy pracy, gdy dopada nas ochota na coś słodkiego :)

  • Pyszne i dietetyczne batoniki musli

  • Propozycja na chrupiącą przekąskę, dodającą energii w ciągu dnia. Doskonałe do jogurtu, kawy czy po treningu.

  • Sprawdzony przepis na "Domowe batoniki musli"

  • Wypróbowany przepis na "Zdrowe batoniki musli"

  • Owsiane batoniki - bez mąki , za to z całą masą bakalii, płatków owsianych i orzechów. Świetnie smakują na śniadanie z jogurtem lub kefirem. Chrupiące z zewnątrz a miękkie w środku. Idealne jako mała przekąska, na wynos do szkoły lub pracy, lub jako energetyczne batoniki na piesze wycieczki.

Artykuły na temat: batoniki musli bez mąki
  • Ciasta bez pieczenia

    ...dowolnymi wiórkami. Gotowe ciasto udekoruj suszonymi owocami i rodzynkami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 380 kalorii Batoniki z migdałami i imbirem Składniki na 20-25 sztuk(...) czas mieszając. Do migdałów możesz także dodać łyżkę płatków owsianych lub mieszanki typu musli - batoniki będą wtedy nieco delikatniejsze w smaku. 3. Gorącą masę wylej na blachę wyłożoną pergaminem...

  • Przechodząc na dietę, szukamy zdrowszych zamienników naszych ulubionych przekąsek. Wielbiciele słodyczy bardzo często sięgają po zbożowe batoniki, sądząc że w ten sposób nie zaszkodzą swojej linii. Czy tak jest w rzeczywistości? Fot. 123RF/Picsel Ze sklepowych półek krzyczą do nas różnego rodzaju produkty typu „light" lub „fit". Ponoć jeden jest zdrowszy od drugiego. Ale czy tak jest naprawdę? Zdarza się, że podczas diety, zupełnie nieświadomie zjadamy bardzo dużo zbędnych kalorii, które...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    .... C. Bułeczki z oliwkami 250 g oliwek bez pestek ● 2 cebule ● oliwa ● 500 g mąki pszennej razowej ● 250 g mąki orkiszowej ● 42 g drożdży ● sól Cebulę pokrój i przesmaż na oliwie, dodaj pokrojone oliwki(...): W postaci półtwardej będzie miał obniżony indeks glikemiczny, więc możesz zjeść go bez obawy, że cukier "skoczy" w górę. Ziemniaki najpierw ugotuj, a potem ostudź i zjedz odgrzewane - w ten sposób zmieni...

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ..., dorsz, pstrąg - chude wędliny, np. z indyka lub kurczaka - nabiał - jogurt naturalny, owocowy, mleko, kefir, jajka, chudy twarożek, mozzarella, feta - chleb ciemny (najlepiej żytni razowy), musli bez(...)Dieta bez pszenicy dr Williama Davisa Odstawienie pszennych produktów - chleba, ciasteczek, pizzy to niełatwe zadanie. Ale sukces gwarantowany - zgubisz kilogramy, a jeszcze szybciej centymetry...

  • Na rynku mamy wiele rodzajów mąki. Basie, Kasie, Marysie. Jednak nie chodzi o taką kategorię. W naszym poradniku możesz znaleźć jaki typ mąki do czego Ci się przyda. Autor: Barbara Bryja

  • Rewolucyjny przewodnik dotyczący wytwarzania żywności. Uczy, jak odżywiać się zdrowo, bo w sposób w pełni świadomy, i jak jednocześnie zaoszczędzić pieniądze oraz ograniczyć produkcję śmieci. Autorka dzieli się z nami całym swoim doświadczeniem, pokazując, że można samemu wyprodukować każdy rodzaj żywności i że nie jest to wcale trudne. Dzięki jej wskazówkom bez problemu przygotujemy i podstawowe produkty, takie jak mąki, makarony, słodycze, sery, napoje, przetwory, lody, i te nietypowe, jak...

  • Książka, inspirowana bardzo popularnymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej. Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Celiaklia długo była kojarzona jako schorzenie małych dzieci, z którego z wiekiem się wyrasta. Nic bardziej mylnego. To poważna nietolerancja pokarmowa, która może się objawić w każdym wieku. Fot. 123RF/Picsel Celiakia (choroba trzewna) to immunologiczna choroba o podłożu genetycznym, charakteryzująca się nietolerancją glutenu ( białka zapasowego zawartego w zbożach). Działający toksycznie gluten prowadzi do zaniku kosmków jelita cienkiego, które są odpowiedzialne za wchłanianie składników...