• Informacje na temat:

    barszcz czerwony na bulionie warzywnym

Przepisy na temat: barszcz czerwony na bulionie warzywnym
  • Zimowe produkty w kuchni – czyli czego nie powinno zabraknąć w naszej diecie zimą?

    ...zawierają białko, błonnik oraz witaminę C. Wykorzystując ten tradycyjny produkt możemy przyrządzać takie potrawy jak placki ziemniaczane, pierogi czy tarty. Co jeszcze? Czerwony burak, którego zimą również mamy pod dostatkiem. Jedząc go regularnie możemy być pewni, że odpowiednio dbamy o swoją odporność. I to właśnie dzięki niemu będziemy mogli delektować się wyjątkowym, świątecznym barszczem...

  • Szybka i smaczna zupka.

  • Pożywny i smaczny.

  • Danie w 10 min.

  • Molowy barszcz czerwony - zupa pyszna i syta.

  • Pyszny dodatek do krokietów. Z dodatkiem uszek doskonały na wigilijny stół.

  • Po prostu pyszny, zarówno zabielany z ziemniaczkami, jak i czysty do krokietów, pierogów, czy z uszkami.

  • Robię go w dużym garnku, daje do słoików,trzymam je w lodówce i potem w każdej chwili otwieram podgrzeję i mam kubek gorącego barszczyku.Można go przechowywać nawet kilka miesięcy,ale u mnie nigdy tak długo nie wytrzymał,bo bardzo szybko znika i robię go tak średnio raz w miesiącu,przez całą zimę. Jest dietetyczny,bo nie robię go na żadnej kości,tylko na rosołkach,więc można użyć warzywnych i będzie idealny na wigilię. odkąd gotuję ten barszcz to cała moja rodzina przerzuciła się na ten...

  • Idealnie pasuje do uszek z mięsem czy grzybami, ale także do wszelkiego rodzaju krokietów i pasztecików. Sprawdza się w połączeniu z gotowanym jajkiem czy ziemniakami. Jednym słowem pasuje do wszystkiego. Zdrowy i aromatyczny. Polecam.

  • Wypróbowany przepis na "Barszcz ukraiński na lekkim bulionie"

Artykuły na temat: barszcz czerwony na bulionie warzywnym
  • Lekkie zupy warzywne

    ..., podawać. Barszcz czerwony z fasolą Składniki na 4 porcje: 30 dag fasoli piękny jaś, 4 buraki, 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, ewentualnie koncentrat z buraków, sok...

  • W kolejnym odcinku naszego serialu Dominika Wójciak zaprezentuje wam, w jaki sposób przygotować idealny, świąteczny barszcz. Barszcz czerwony na INTERIA.TV. Składniki na ok. 4 l barszczu: 3 kg podłużnych buraków 1 korzeń selera 3 marchewki 3 korzenie pietruszki 3 cebule 3 kwaśne jabłka (np. szara reneta) 5 suszonych prawdziwków 4 - 6 wędzonych węgierek 4 - 5 ząbków czosnku 5 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 2 liski laurowe 0,5 l zakwasu z buraków 1 łyżeczka...

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić...

  • Ile domów i tradycji, tyle przepisów na barszcz ukraiński. Pomiędzy tym serwowanym w Polsce a pochodzącym zza wschodniej granicy można znaleźć sporo różnic. Nie kwestionując smaku polskiego odpowiednika, warto jednak spróbować oryginalnej wersji barszczu ukraińskiego. Fot. 123RF/Picsel Stolicą barszczu jest miejscowość Barszczewo, znajdująca się na ukraińskim Podolu. Niemalże co roku odbywa się tam festiwal kulturalny o nazwie Borszczjiw, co tłumaczy się "barszcz jadł". Popularny w Polsce...

  • Wesele bez mięsa?

    ...dania zgodnie z wytycznymi. Jeśli myślicie, że można podać wegańską zupę na mięsnym bulionie i nikt się nie zorientuje, to jesteście w błędzie! Mięso ma charakterystyczny smak i zapach, wyczuwalny nawet(...) i sałatki - bezpiecznie jest postawić na przynajmniej jedną bez dodatku mięsa i majonezu. Warto pamiętać, że słodkie galaretki i niektóre kremy zawierają żelatynę wieprzową i koszenilę (czerwony barwnik...

  • Mimo różnych pozycji goszczących w świątecznym menu, dwie z nich są niezmienne i obecne na każdym stole – ryba (przede wszystkim karp) i barszcz czerwony. Dziś podamy wam przepis na najlepszy i najzdrowszy barszcz wigilijny. Fot. 123RF/Picsel Wigilia, ten najpiękniejszy wieczór w roku, kojarzy nam się niezmiennie z ciepłem, rodzinnym spotkaniem i pysznymi potrawami przygotowanymi z dbałością o najbliższych. Dwanaście dań serwowanych w czasie tej wyjątkowej kolacji jest także podtrzymaniem...

  • Na sklepowych półkach możemy znaleźć różne rodzaje gotowych barszczy – poczynając od zakwasów, przez koncentraty, aż po ekspresowe barszcze instant. Co tak naprawdę znajdziemy w opakowaniach tych produktów? Specjalnie dla was przeanalizowaliśmy ich etykiety. Wyniki są naprawdę zaskakujące. Barszcz czerwony jest potrawą, która pojawia się na niemal każdym wigilijnym stole. To niekwestionowany symbol Bożego Narodzenia, stanowiący również cenne źródło wielu witamin. Ideałem jest ten przygotowany...

  • Mimo różnych pozycji goszczących w świątecznym menu, dwie z nich są niezmienne i obecne na każdym stole – ryba (przede wszystkim karp) i barszcz czerwony. Dziś podpowiemy wam, jak zrobić najlepszy barszcz wigilijny. Fot. 123RF/Picsel Wigilia, ten najpiękniejszy wieczór w roku, kojarzy nam się niezmiennie z ciepłem, rodzinnym spotkaniem i pysznymi potrawami przygotowanymi z dbałością o najbliższych. Dwanaście dań serwowanych w czasie tej wyjątkowej kolacji jest także podtrzymaniem tradycji...

  • Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o jednym z najważniejszych dań, które od lat gości w bożonarodzeniowych kartach menu - barszczu z uszkami. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy zupy należą do najstarszych potraw spożywanych przez człowieka. Już w czasach prehistorycznych przygotowywano specjalne maczane wywary, bądź napary z roślin lub roślin strączkowych. W miarę upływu czasu, i...

  • Na sklepowych półkach możemy znaleźć różne rodzaje gotowych barszczy – poczynając od zakwasów, przez koncentraty, aż po ekspresowe barszcze instant. Co tak naprawdę znajdziemy w opakowaniach tych produktów? Specjalnie dla was przeanalizowaliśmy ich etykiety. Wyniki są naprawdę zaskakujące. Barszcz czerwony jest potrawą, która pojawia się na niemal każdym wigilijnym stole. To niekwestionowany symbol Bożego Narodzenia, stanowiący również cenne źródło wielu witamin. Ideałem jest ten przygotowany...