• Informacje na temat:

    barszcz czerwony na bulionie warzywnym

Przepisy na temat: barszcz czerwony na bulionie warzywnym
  • Zimowe produkty w kuchni – czyli czego nie powinno zabraknąć w naszej diecie zimą?

    ...zawierają białko, błonnik oraz witaminę C. Wykorzystując ten tradycyjny produkt możemy przyrządzać takie potrawy jak placki ziemniaczane, pierogi czy tarty. Co jeszcze? Czerwony burak, którego zimą również mamy pod dostatkiem. Jedząc go regularnie możemy być pewni, że odpowiednio dbamy o swoją odporność. I to właśnie dzięki niemu będziemy mogli delektować się wyjątkowym, świątecznym barszczem...

  • Szybka i smaczna zupka.

  • Pożywny i smaczny.

  • Danie w 10 min.

  • Molowy barszcz czerwony - zupa pyszna i syta.

  • Pyszny dodatek do krokietów. Z dodatkiem uszek doskonały na wigilijny stół.

  • Po prostu pyszny, zarówno zabielany z ziemniaczkami, jak i czysty do krokietów, pierogów, czy z uszkami.

  • Robię go w dużym garnku, daje do słoików,trzymam je w lodówce i potem w każdej chwili otwieram podgrzeję i mam kubek gorącego barszczyku.Można go przechowywać nawet kilka miesięcy,ale u mnie nigdy tak długo nie wytrzymał,bo bardzo szybko znika i robię go tak średnio raz w miesiącu,przez całą zimę. Jest dietetyczny,bo nie robię go na żadnej kości,tylko na rosołkach,więc można użyć warzywnych i będzie idealny na wigilię. odkąd gotuję ten barszcz to cała moja rodzina przerzuciła się na ten...

  • Idealnie pasuje do uszek z mięsem czy grzybami, ale także do wszelkiego rodzaju krokietów i pasztecików. Sprawdza się w połączeniu z gotowanym jajkiem czy ziemniakami. Jednym słowem pasuje do wszystkiego. Zdrowy i aromatyczny. Polecam.

  • Wypróbowany przepis na "Barszcz ukraiński na lekkim bulionie"

Artykuły na temat: barszcz czerwony na bulionie warzywnym
  • Lekkie zupy warzywne

    ..., podawać. Barszcz czerwony z fasolą Składniki na 4 porcje: 30 dag fasoli piękny jaś, 4 buraki, 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, ewentualnie koncentrat z buraków, sok...

  • W kolejnym odcinku naszego serialu Dominika Wójciak zaprezentuje wam, w jaki sposób przygotować idealny, świąteczny barszcz. Barszcz czerwony na INTERIA.TV. Składniki na ok. 4 l barszczu: 3 kg podłużnych buraków 1 korzeń selera 3 marchewki 3 korzenie pietruszki 3 cebule 3 kwaśne jabłka (np. szara reneta) 5 suszonych prawdziwków 4 - 6 wędzonych węgierek 4 - 5 ząbków czosnku 5 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 2 liski laurowe 0,5 l zakwasu z buraków 1 łyżeczka...

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić...

  • Mimo różnych pozycji goszczących w świątecznym menu, dwie z nich są niezmienne i obecne na każdym stole – ryba (przede wszystkim karp) i barszcz czerwony. Dziś podamy wam przepis na najlepszy i najzdrowszy barszcz wigilijny. Fot. 123RF/Picsel Wigilia, ten najpiękniejszy wieczór w roku, kojarzy nam się niezmiennie z ciepłem, rodzinnym spotkaniem i pysznymi potrawami przygotowanymi z dbałością o najbliższych. Dwanaście dań serwowanych w czasie tej wyjątkowej kolacji jest także podtrzymaniem...

  • Wesele bez mięsa?

    ...dania zgodnie z wytycznymi. Jeśli myślicie, że można podać wegańską zupę na mięsnym bulionie i nikt się nie zorientuje, to jesteście w błędzie! Mięso ma charakterystyczny smak i zapach, wyczuwalny nawet(...) i sałatki - bezpiecznie jest postawić na przynajmniej jedną bez dodatku mięsa i majonezu. Warto pamiętać, że słodkie galaretki i niektóre kremy zawierają żelatynę wieprzową i koszenilę (czerwony barwnik...

  • Na sklepowych półkach możemy znaleźć różne rodzaje gotowych barszczy – poczynając od zakwasów, przez koncentraty, aż po ekspresowe barszcze instant. Co tak naprawdę znajdziemy w opakowaniach tych produktów? Specjalnie dla was przeanalizowaliśmy ich etykiety. Wyniki są naprawdę zaskakujące. Barszcz czerwony jest potrawą, która pojawia się na niemal każdym wigilijnym stole. To niekwestionowany symbol Bożego Narodzenia, stanowiący również cenne źródło wielu witamin. Ideałem jest ten przygotowany...

  • Na sklepowych półkach możemy znaleźć różne rodzaje gotowych barszczy – poczynając od zakwasów, przez koncentraty, aż po ekspresowe barszcze instant. Co tak naprawdę znajdziemy w opakowaniach tych produktów? Specjalnie dla was przeanalizowaliśmy ich etykiety. Wyniki są naprawdę zaskakujące. Barszcz czerwony jest potrawą, która pojawia się na niemal każdym wigilijnym stole. To niekwestionowany symbol Bożego Narodzenia, stanowiący również cenne źródło wielu witamin. Ideałem jest ten przygotowany...

  • Polskie święta nie mogą obyć się bez zupy. W Boże Narodzenie, na naszych stołach królują barszcz czerwony i grzybowa, a przy okazji Wielkanocy gotujemy żurek i barszcz biały. Niestety, nie zawsze mamy czas, aby przygotować je od podstaw i często sięgamy po sklepowe gotowce. Co w nich znajdziemy? Możecie się bardzo zdziwić. Zdjęcie 123rf   W natłoku przedświątecznych obowiązków bardzo często brakuje nam czasu na własnoręczne przygotowanie zakwasu na barszcz lub żurek. Wielu z nas zdaje się...

  • Ten egzotyczny napój o pięknym rubinowym kolorze określany często mianem herbaty tak naprawdę niewiele ma z nią wspólnego. Jego nazwa w języku afrikaans oznacza po prostu "czerwony krzew". To właśnie dzięki tej roślinie uprawianej wyłącznie w Południowej Afryce, możemy cieszyć się delikatnym smakiem i dobroczynnym działaniem rooibos. Fot. 123RF/Picsel Już w osiemnastym wieku europejscy podróżnicy zaobserwowali, jak mieszkańcy jednej z prowincji w Południowej Afryce regularnie udają się w...

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...