• Informacje na temat:

    bardzo pikantna marynata na grila

Przepisy na temat: bardzo pikantna marynata na grila
  • mięsko dowolne, poza wołowinką, ona nie najlepsza jest w tym zestawieniu, podaję przepis na podstawie kurczaka ale może być inne

  • można użyć sosjerkę z grilla

  • smaczne i duzo witamin

  • Zaskoczysz znajomych i bliskich nietypowa potrawa z grila pyszna i smaczna

  • Pyszne i mega proste w przygotowaniu

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Wszystkim, którzy go próbowali bardzo smakował!!!

  • niebanalne , smakowite i ... kaloryczne połączenie czekady i papryki chilli - sama byłam zaskoczona że jedno do drugiego pasuje (uwaga - spożywać tylko i wyłącznie na bardzo gorąco )

  • Gęsta, pożywna zupa. Po zjedzeniu jednej porcji, to nawet nie bardzo ma się ochotę na drugie danie.

Artykuły na temat: bardzo pikantna marynata na grila
  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Badacze odkryli ciekawą zależność między tym, ile światła pada na nas rano a naszą wagą. Czyżby śniadanie na tarasie lub balkonie w promieniach słońca było sposobem na walkę ze zbędnymi kilogramami? Czy poranne światło pomoże w odchudzaniu? Fot. Picjumbo.com Badacze z Northwestern University odkryli, że osoby, które wystawiają się na działanie promieni słonecznych rano mają znacząco niższe BMI (Body Mass Index, czyli wskaźnik masy ciała w stosunku do wzrostu, wykorzystywany do obliczania,...

  • Naleśniki, zapiekanki, placki ziemniaczane a może zupa? Nie wiesz, co zrobić dziś na obiad, żeby było smacznie, tanio i zdrowo? Twoja lodówka i nasze przepisy to skarbnica wiedzy, jak zaplanować menu na wszystkie dni tygodnia za niewielką kwotę. Pieniądze z portfela znikają w zastraszającym tempie, a do pierwszego pozostało jeszcze sporo czasu? Nie masz pomysłu jak zjeść tanio i obficie, a burczący brzuch przypomina, że pora obiadowa się zbliża? Wykorzystaj to, co przechowujesz w lodówce....

  • Ułożenie sztućców w krzyż po skończonym posiłku w lokalach, które przyłączyły się do akcji Bardzo Dobre Maniery, to sygnał że chcemy przekazać symboliczne 5 zł na niedożywione dzieci. Ganesh to pierwsza sieć restauracji, która przyłączyła się do tej akcji. Logo akcji Bardzo Dobre Maniery w restauracji Ganesh w Warszawie.        Fot. Materiały prasowe Ganesh jako pierwsza sieć restauracji przyłącza się do inicjatywy PCK Bardzo Dobre Maniery. Licząca osiem lokali sieć wprowadzi nowy sposób...

  • Jeśli sądziliście, że o prozdrowotnych właściwościach różnego rodzaju produktów spożywczych wiedzieliście wszystko, mamy dla was mały test. Oto listka kilku bardzo zdrowych produktów, których używamy zdecydowanie za rzadko. Natura w dalszym ciągu ma przed nami jeszcze całkiem sporo tajemnic. Poza popularnymi produktami o prozdrowotnych właściwościach, wciąż dowiadujemy się o nowych, które również doskonale wpływają na nasze zdrowie. Wiele z nich było doskonale znanych już naszym babciom,...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Wielu z nas o tej porze zamienia się w grzybiarzy-amatorów i wyrusza na poszukiwanie tych leśnych smakołyków. Warto jednak uważać, bo natura przygotowała dla nas kilka pułapek. Mawia się, ze grzybiarz, jak saper, myli się tylko raz. Niestety, w obu przypadkach za drobny błąd możemy zapłacić życiem. Chociaż wielu doświadczonych grzybiarzy zaklina się, że pomyłka nigdy im się nie zdarzy, to warto pamiętać, że...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Wielu z nas o tej porze zamienia się w grzybiarzy-amatorów i wyrusza na poszukiwanie tych leśnych smakołyków. Warto jednak uważać, bo natura przygotowała dla nas kilka pułapek. Mawia się, ze grzybiarz, jak saper, myli się tylko raz. Niestety, w obu przypadkach za drobny błąd możemy zapłacić życiem. Chociaż wielu doświadczonych grzybiarzy zaklina się, że pomyłka nigdy im się nie zdarzy, to warto pamiętać, że...

  • Dziś, 16 stycznia obchodzimy Dzień Pikantnych Przypraw – święto, które w Polsce z roku na rok zyskuje na popularności. Z tej okazji bary i restauracje przygotowują specjalne, ostre menu. Świętować można również w domowym zaciszu – marka Kamis oferuje gamę produktów do przygotowania naprawdę ognistych potraw. Co sprawia, że daną przyprawę określamy jako pikantną? Decydujący wpływ na to ma przede wszystkim obecność piperyny, izotiocyjanianu allilu i kapsaicyny. Mają one różne właściwości, ale...

  • Czy zjedzenie papryki może wywołać ból porównywalny ze spryskaniem gazem pieprzowym? Odpowiedź na to pytanie jest zaskakująca. Fot. 123RF/Picsel Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Nasz organizm, w szczególności błony śluzowe, w kontakcie z tą substancją zachowuje się dokładnie tak, jak w przypadku oparzenia. To dlatego odczuwamy silnie piekący smak, uczucie gorąca, palenia, a nasz mózg w ekspresowym tempie produkuje dawkę endorfin, które mają złagodzić nieprzyjemne doznania....

  • Książka w łatwy, prosty i przystępny sposób przedstawia wszystkie klasyczne gatunki ciasta, proponując imponujący zbiór oryginalnych przepisów. Każdy rozdział omawia odrębny rodzaj ciasta, poczynając od precyzyjnego - krok po kroku - opisu jego przygotowania. Szczegółowe przepisy proponują najróżniejsze sposoby jego wykorzystania - zarówno na słodko, jak i na słono. Przy czym przepisy klasyczne uwspółcześniono, a w nowych, innowacyjnych propozycjach wprowadzono nieznane dotąd smaki lub...