• Informacje na temat:

    bardzo dobry sos pieczarkowy

Przepisy na temat: bardzo dobry sos pieczarkowy
  • Jest to bardzo dobry pomysł na naprawdę szybkie danie. Wystarczą ziemniaki z tym sosem i praktycznie nie potrzeba żadnych więcej dodatków, aby mieć gotowy obiad. Choć można oczywiście jakiegoś kotleta dołożyć :-)

  • Sos pieczarkowy - niby nic, ale gdy przyrządzi się go z dodatkiem serka topionego i kremówki...wtedy smakuje wyjątkowo!

  • Pyszny sos pieczarkowy na bazie śmietanki 30%, bardzo aromatyczny i smaczny jako dodatek do ziemniaków czy mięs nie ma sobie równych.

  • Bardzo uniwersalny sos o aksamitnej konsystencji. Jego zastosowanie może być wszechstronne. Pasuje zarówno do kasz, ziemniaków, makaronów czy duszonych i pieczonych mięs. W smaku bardzo delikatny, a jego przyrządzenie jest proste i szybkie.

  • Pasuje do dań z każdym rodzajem kaszy. Jest gęsty i bardzo smaczny. Można go wykorzystać nawet w charakterze pasty do pieczywa. Z tym, że radziłabym raczej krótko przetrzymywać w lodówce. Polecam.

  • Sos wykorzystujemy do dań oraz świetnie nadaje się do zrobienia farszu do kotletów mielonych, posmarowania pizzy czy do farszu nadziewanych baczków (policzków) wieprzowych. Jest dużo sposobów na wykorzystanie takiego sosu.

  • Przepyszny :)

  • Wg nas sos idealnie pasuje do gołąbków.

  • Pyszny sosik dla amatorów pieczarek ;)

  • Doskonały dodatek do mięs, kopytek czy placków ziemniaczanych

Artykuły na temat: bardzo dobry sos pieczarkowy
  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    ...rezygnować z gotowania. - W mojej książce są dania, które naprawdę można zrobić w 15 minut, np. soczewicowa grochówka czy kartoflanka z łososiem -  bardzo pożywne zupy, starczające za cały wartościowy obiad, jeżeli dodamy do nich pajdę chleba z masłem. Sos pieczarkowy z kaszą gryczaną. Jest naprawdę mnóstwo rzeczy, które możemy ugotować szybko. Wystarczy mieć dobrze zaopatrzoną spiżarnię, to taka baza...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Weekend w perspektywie. ciesze sie, lubie byc w domu. nawet to mieszkanie troche polubiłam. Wczoraj gotowałam sos pieczarkowy do placków ziemniaczanych...

  • Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się ponownie podgrzewać jedzenie. Jednak czy ponowne poddawanie posiłków obróbce termicznej to na pewno dobry pomysł? Fot. 123RF/PICSEL Nie ma co ukrywać – odgrzewanie potraw jest w naszym kraju powszechne. Wielu z nas celowo przygotowuje większe porcje, aby w późniejszym czasie nie kłopotać się robieniem obiadu. W takich przypadkach ponowne podgrzanie posiłku jest nieuniknione. Całkiem sporo osób twierdzi nawet, że dopiero wtedy potrawy nabierają...

  • Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się ponownie podgrzewać jedzenie, zwłaszcza gdy zostaną nam świąteczne resztki. Jednak czy ponowne poddawanie posiłków obróbce termicznej to na pewno dobry pomysł? Fot. 123RF/PICSEL Nie ma co ukrywać – odgrzewanie potraw jest w naszym kraju powszechne. Wielu z nas celowo przygotowuje większe porcje, aby w późniejszym czasie nie kłopotać się robieniem obiadu. W takich przypadkach ponowne podgrzanie posiłku jest nieuniknione. Całkiem sporo osób twierdzi nawet,...

  • Sezon na bób rozpoczął się na dobre. Ceny tego smakołyku szybują w dół, co zachęca do eksperymentów kulinarnych. Tylko w jaki sposób wybrać naprawdę dobry bób? Na co zwracać uwagę podczas zakupów? Fot. 123RF Na przełomie wiosny i lata na naszych talerzach królują przede wszystkim sezonowe warzywa i owoce. Zdecydowanie jednym z najbardziej wyczekiwanych produktów jest bób, który dosyć krótko gości na naszych stołach, przez co staje się jeszcze większym rarytasem. Nie ma się co dziwić...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel W wigilijny wieczór zapach aromatycznego makowca wita gości już od progu, wskazując drogę do zastawionego pysznymi potrawami stołu. Mimo że nie każdy jest jego fanem, ma on swoje stałe miejsce w bożonarodzeniowym menu. W jaki sposób mak wpływa...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...