• Informacje na temat:

    bardzo dobry przepis na murzynka

Przepisy na temat: bardzo dobry przepis na murzynka
  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    Zupa owocowa To dobry pomysł, gdy chcesz zjeść coś lekkiego i zdrowego. Zupę jabłkową (np. kremową) możesz przygotować w wersji dla dzieci, doprawiając ją tylko cynamonem i podając z makaronem, lub(...)! Jabłka możesz przygotować zarówno z nadzieniem pikantnym - np. mięsnym, z kaszy, ryżu lub słodkim - z innymi owocami, bakaliami itp. Bardzo smaczne są także same jabłka wydrążone i zapieczone z odrobiną...

  • Sprawdzony przepis na "Ciastka - buźki na dobry dzień"

  • Uwielbiam gotować i jeść

    ...pierogów z kapustą, kapusty z grzybami, barszczu i mojej ulubionej zupy grzybowej, śledzi, a także ciast: murzynka i sernika. Nie liczę potraw, ale jest ich zawsze bardzo dużo, może nawet więcej niż 12... Na(...) o pójściu na łatwiznę, kupowaniu gotowego jedzenia. Bardzo wcześnie nauczyłam się gotować i nigdy nie uważałam tej czynności jako "kary" czy straty czasu. Uważam, że kuchnia to serce domu. Uwielbiam gotować...

  • Pyszna i zdrowa alternatywa dla porannej kawy - dodaje energii, poprawia przemianę materii i świetnie smakuje.

  • Wypróbowany przepis na "Szczodraki na dobry rok"

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przygotować dobry zakwas na żurek ?"

  • Do przygotowania tego ciasta nie potrzeba miksera. Wychodzi puszyste, wilgotne i pyszne. Świetne dla niespodziewanych gości. Ciasto można również przełożyć dowolnym kremem.

  • upiekła go 12 - latka, więc łatwy w przyrządzeniu, pyszny!!!

  • Bardzo łatwy przepis na babkę, którą można zrobić zawsze - składniki praktycznie zawsze znajdziemy w domu. Smak oczywiście powala. Polecam z mlekiem.

  • Bardzo łatwy chleb, który zawsze się udaje. Znalazłam go w internecie, źródło podaję poniżej. Piekę go bardzo często. Chleb jest zdrowy, pełen ziaren, bardzo szybki w przygotowaniu, polecam :-).

Artykuły na temat: bardzo dobry przepis na murzynka
  • ...chyba przez histrorie tego murzynka bambo). Czytalam strasznie duzo o problemach czarnych i psychologie na temat kultury czarnych i jezyka angielskiego uczylam sie jak nawiedzona odbywajac nawet(...) nie na przepisach ale na budowie silnika i pierwszej pomocy wlasnie . wszyscy mi mowili daj lapowke a ja nic tylko z uporem maniaka szlam zdawac i bylam swietnie przygotowana a jednak ..... I ta...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel W wigilijny wieczór zapach aromatycznego makowca wita gości już od progu, wskazując drogę do zastawionego pysznymi potrawami stołu. Mimo że nie każdy jest jego fanem, ma on swoje stałe miejsce w bożonarodzeniowym menu. W jaki sposób mak wpływa...

  • Zrób to inaczej

    Dyslektyków bardzo często pakuje się do jednego worka, a tymczasem każdy przypadek jest inny. Jacek Żakowski wspomina największego dyslektyka, jakiego miał okazję spotkać, Jacka Kuronia: – Mało kto(...) z telewizji publicznej do komercyjnej. – Wiedziałam, że stacja TVN dużą wagę przywiązuje nie tylko do wiarygodności, ale też do aparycji prezenterów – opowiada. – Na zdjęcia próbne poszłam bardzo...

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Sezon na bób rozpoczął się na dobre. Ceny tego smakołyku szybują w dół, co zachęca do eksperymentów kulinarnych. Tylko w jaki sposób wybrać naprawdę dobry bób? Na co zwracać uwagę podczas zakupów? Fot. 123RF Na przełomie wiosny i lata na naszych talerzach królują przede wszystkim sezonowe warzywa i owoce. Zdecydowanie jednym z najbardziej wyczekiwanych produktów jest bób, który dosyć krótko gości na naszych stołach, przez co staje się jeszcze większym rarytasem. Nie ma się co dziwić...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...

  • Badacze odkryli ciekawą zależność między tym, ile światła pada na nas rano a naszą wagą. Czyżby śniadanie na tarasie lub balkonie w promieniach słońca było sposobem na walkę ze zbędnymi kilogramami? Czy poranne światło pomoże w odchudzaniu? Fot. Picjumbo.com Badacze z Northwestern University odkryli, że osoby, które wystawiają się na działanie promieni słonecznych rano mają znacząco niższe BMI (Body Mass Index, czyli wskaźnik masy ciała w stosunku do wzrostu, wykorzystywany do obliczania,...

  • Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się ponownie podgrzewać jedzenie. Jednak czy ponowne poddawanie posiłków obróbce termicznej to na pewno dobry pomysł? Fot. 123RF/PICSEL Nie ma co ukrywać – odgrzewanie potraw jest w naszym kraju powszechne. Wielu z nas celowo przygotowuje większe porcje, aby w późniejszym czasie nie kłopotać się robieniem obiadu. W takich przypadkach ponowne podgrzanie posiłku jest nieuniknione. Całkiem sporo osób twierdzi nawet, że dopiero wtedy potrawy nabierają...