• Informacje na temat:

    banany z patelni

Przepisy na temat: banany z patelni
  • Banany w puszystym cieście

    ...z żółtkowym kremem. 3. Banany obierz ze skórki, poprzekrawaj na połowy i zanurzaj w przygotowanym cieście. 4. Do głębokiej patelni wlej tyle oleju, żeby banany się w nim zanurzyły. Do gorącego wkładaj banany w cieście i smaż powoli ze wszystkich stron. 5. Usmażone wykładaj na talerz wyłożony grubym ręcznikiem papierowym, żeby wchłonął się tłuszcz z głębokiego smażenia...

  • Moja córa uwielbia banany pod każdą postacią, dlatego staram się wymyślać różne dania w których banan gra główną rolę. Dzisiaj na przykład, usmażyłam dwa mini banany :)

  • Krem z białych warzyw i "podpalane" banany - propozycja dla dwojga

    Walentynki to doskonała okazja do przygotowania romantycznej kolacji, a mężczyzna w kuchni to nie lada gratka dla zakochanej kobiety. Darek Kuźniarz, autor książki o zachciankach, proponuje zupę krem z białych warzyw i "podpalane" banany z migdałami.

  • Super pomysł na deser.

  • Płonące banany - przysłała Mieczysława

    ...4 banany; łyżka masła; 2 łyżki cukru pudru; 4 łyżki rumu.

  • smakowicie podane banany

  • Owocowy trójniak

    Orzechy zrumień na suchej patelni, przestudź i drobno posiekaj.

  • Przepis wart wypróbowania: "Zapiekane banany"

  • Tosty francuskie z bananami

    Składniki: 4 kromki czerstwego, białego pieczywa 2 jajka 6 łyżek mleka 2 łyżki miodu 2 banany Syrop klonowy lub miód Garść orzechów włoskich Przygotowanie: Jajka rozbij do miseczki, wymieszaj z mlekiem i miodem. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Kromki zamaczaj w miseczce, a następnie smaż na patelni, aż się zarumienią. Banany pokrój w plasterki, orzechy posiekaj. Gotowe tosty...

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Artykuły na temat: banany z patelni
  • Siedem powodów, dla których warto jeść banany

    Pod ich grubą skórką kryje się bogactwo witamin i minerałów. Banany leczą wrzody żołądka i łagodzą stres.

  • W ostatnim czasie ogromną popularność zyskała informacja, jakoby dojrzałe banany, na których skórce pojawiły się ciemne plamki, mogły wyleczyć raka. Niestety, informacja ta jest nieprawdziwa. Fot. 123RF/Picsel To naturalne, że banany wraz z upływem czasu zaczynają ciemnieć i nabierać niezbyt apetycznego wyglądu. Bardzo dużo osób tylko na tej podstawie ocenia ich przydatność do spożycia i wyrzuca owoce tuż po tym, jak na ich skórce pojawiły się pierwsze przebarwienia i plamki. To wielki błąd!...

  • Grillowane banany

    Banany opłucz i osusz . Potem ze skórą piecz je na rozgrzanym grillu z obu stron przez około 10 minut , aż skórka sczernieje . Śmietanę ubij na sztywno . Płatki migdałowe upraż na suchej patelni , do przyrumienienia . Grillpwane banany obierz i ułóż na talerzach . Miąższ pokrop polewą karmelową i posyp migdałami .  Bitą śmietanę włóż do worka cukierniczego z końcówką z gwiazdką i wyciśnij...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Grillowane banany ze śmietanką, cynamonem i miodem

    ...płynnego miodu do pokropienia mielony cynamon Rozgrzej patelnię grillową do średniej temperatury. Piecz na patelni całe banany w skórkach przez około 7 minut, przewracając je raz, aż skórki zbrązowieją i zmiękną. Zdejmij delikatnie szczypcami upieczone banany z patelni i przełóż na talerz. Ostrym nożykiem ostrożnie wytnij szczelinę w skórce wzdłuż każdego banana i lekko naciskając, otwórz go...

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Udka kurczaka ze słodką owocową nutą

    ...1. Cebule obierz, pokrój na kawałeczki. Udka kurczaka opłucz, osusz. Natrzyj solą, pieprzem i słodką papryką. Na patelni rozgrzej sklarowane masło. Smaż...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Joanna. Ciasto drożdżowe 500 g mąki pszennej (typ 500) 150-200 ml wody 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 50 ml oleju roślinnego lub oliwy z oliwek Farsz 200 g sera feta 200 g mozzarelli 1 łyżka mąki pszennej 50 ml mleka 1 garść świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku Złożenie 5 jajek 40 g masła Ciasto drożdżowe Do miski wsypać mąkę. Wodę podgrzać do temperatury około 40°C...

  • Banany przygotowane według tego przepisu to bardzo ciekawa propozycja przekąski, niecodziennego, wytrawnego deseru lub potrawy na spotkanie we dwoje...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...