• Informacje na temat:

    bananowiec z jabłkami

Przepisy na temat: bananowiec z jabłkami
  • Pyszny Bananowiec. Pasuję na każdą okazję i nikt nie odmówi spróbowania tego pięknie pachnącego i pysznie smakującego ciasta !

  • Jak to na blog "mechanika" przystało są na nim tylko proste, smaczne i kolorowe przepisy ... i takim również jest bananowiec, z ulubionych owoców Minionków :)

  • Niezwykle smaczne, szybkie ciasto

  • Nie jest suche, można je przechowywać do kilku dni w lodówce- a im dłużej stoi tym jest smaczniejsze

  • Pyszny, delikatny, rozpływający się w ustach, meeega bananowy, bez pieczenia. W sam raz na zblizające się upały :-)

  • W restauracji, w której pracuję, codziennie pojawia się świeże ciasto. Czasami jest tylko kilka minut, aby szybko „zakręcić” jakieś ciasto, które będzie można wydać na salę razem z obiadem. Dzisiaj, widząc, że pod ręką mam banany mój wybór padł na bananowca. Szybkie i bardzo tanie ciasto, o fantastycznym smaku i zapachu banana. Samo wyrobienie ciasta zajmuje niewiele ponad 5 minut. Jeśli ktoś nie ma pomysłu na szybki deser – gorąco polecam ;)

  • Ciasto na zimno z dużą ilością bananów i z galaretkami

  • Pyszne ciasto bananowe ,lekkie i orzeżwiające.

  • Idealne,delikatne w smaku ciasto,bez pieczenia ,do pysznej kawusi:)

  • Trochę czasochłonne, ale warte poświęcenia :)

Artykuły na temat: bananowiec z jabłkami
  • Kolorowe torty

    ...bananowiec Składniki na 12 porcji: Biszkopt:   6 jaj, cukier waniliowy,   6 łyżek cukru,   6 łyżek mąki tortowej,   łyżka mąki ziemniaczanej. Masa:   1 kostka masła,   3 jajka...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Jesień, chce się jeść!

    Równanie jest proste: temperatura spada, więc apetyt rośnie. Słońca coraz mniej? Częściej masz ochotę na coś słodkiego. To dlatego, gdy lato zmienia się w jesień, często przybywa nam kilogramów. I potrzebna jest zmiana menu. Andrzej Bryk, szef kuchni w hotelu DoubleTree w Warszawie, powiedział nam, co jeść, by zaspokoić głód i nie przytyć.

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Brazylia: Tu można dobrze zjeść

    Kuchnia stanu Bahia jest - podobnie jak candomblé - hybrydą wpływów afrykańskich, portugalskich i tubylczych. Opiera się w dużej mierze na łatwo dostępnych w tym rejonie rybach oraz owocach morza i ma reputację dużo bardziej interesującej niż zdominowane przez mięso menu przeważające w pozostałej części Brazylii.

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Dax Cosmetics Fitolift

    Dax Cosmetics Fitolift to nowa, ulepszona edycja znanych już na polskim rynku preparatów do twarzy przeznaczonych po 45. roku życia.

  • Gdy stoimy przed półką z jabłkami, nasz wzrok najczęściej przyciągają te krwisto czerwone, o błyszczących skórkach. Jednak to właśnie tych owoców powinniśmy unikać. Przekonajcie się dlaczego. Fot. 123RF Które jabłka są najzdrowsze? Wiele osób odpowie, że te, które mają jednolicie ubarwioną, błyszczącą skórkę, pozbawioną jakichkolwiek obić. Ale czy to aby na pewno dobry wybór? Kupując je w supermarketach, powinniśmy się wystrzegać takich „idealnych" owoców, gdyż razem z nimi, możemy zjeść...

  • Zestawy upominkowe DAX Cosmetics

    Na Mikołajki i Święta Bożego Narodzenia DAX Cosmetics przygotował specjalne upominkowe zestawy kosmetyków.

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu z...