• Informacje na temat:

    bambusowy garnek do sosu na parze na parze

Przepisy na temat: bambusowy garnek do sosu na parze na parze
  • poprostu PYCHOTA

  • Smaczny deser a nawet samodzielne danie podane z gulaszem lub innym sosem np. owocowym ,Dobrze smakuje z masłem i cukrem . Polecam!

  • Delikatne mięso ugotowane na parze. Smaczne danie na obiad.

  • Danie wykwintne a zarazem dietetyczne

  • Pyszny łosoś gotowany na parze z opiekanymi ziemniaczkami oraz sałatką z awokado. Pysznie i zdrowo :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Kluski na parze"

  • Letni weekend chwile wolnego, gdy się chce po tygodniu w pracy, jak najwięcej czasu poświęcić dzieciom i innym domowym sprawom, a nie spędzać kilka godzin w kuchni. Polecam parowar. Moim zdaniem łosoś z parowaru jest jeszcze lepszy niż z piekarnika - bardziej soczysty i mięsisty. a do tego wszystko lekkie i dietetyczne

  • Pyszne i lekkie ciasto

  • Inaczej: pampuchy, buchty, parowańce, parzaki, pyzy itd.co region to inna nazwa. U mnie w domu mówiło się buchetki i podawało z czarnymi jagodami.

  • Smaczny, prosty i szybki obiad. Miła odmiana dla ziemniaków. Bułki też nie muszą być zawsze podawane na słodko.

Artykuły na temat: bambusowy garnek do sosu na parze na parze
  • Gotujemy na parze

    ...również użyć sitek metalowych lub bambusowych i zwykłych garnków. A więc para buch, garnki w ruch! Jak i w czym gotować? Jest kilka zasad gotowania na parze, które warto znać. Po pierwsze zawsze(...) małe kuleczki. Podgrzej bulion i nałóż na garnek sitko do gotowania na parze (nie może dotykać poziomu wody). Poukładaj na sitku gotowe pulpety i podgrzewaj około 25 minut (lub według wskazań parowaru...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Ciasto parzone przekładane kremem czekoladowym. Ciasto250 ml wody225 g masła170 g mąki pszennejszczypta soli220 g orzechów laskowych 5 jaj Krem100 g mlecznej czekolady50 g gorzkiej czekolady500 g serka mascarpone Ganache100 ml śmietany 30%100 g mlecznej czekolady Ozdoby50 g gorzkiej czekoladyzłote ozdoby cukrowe Złożeniekakao naturalne CiastoZagotować wodę z masłem (masło ma się rozpuścić). Dodać mąkę i szczyptę soli. Mieszać, gotując na małym ogniu. Przerwać, gdy masa będzie jednolita i...

  • Ciasto parzone przekładane kremem z nutą wanilii i frużeliną malinową. Ciasto125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej10 jaj (rozmiar M)masło do wysmarowania blachymąka do oprószenia blachy Frużelina2 garście malin1 szklanka wody1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem6 szklanek mleka 150 g drobnego cukru do wypiekówaromat waniliowy1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej350 g masła w temperaturze pokojowej 30 g drobnego cukru do wypieków1½ szklanki czerwonych porzeczek...

  • Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po japońsku. Fot. 123RF/Picsel Jest to pierwszy odcinek nowego cyklu Kamera Smakera, w ramach którego będziemy odwiedzać różne miejsca w poszukiwaniu kulinarnych ciekawostek. W najbliższym czasie dowiecie się, jak powstają najsmaczniejsze cupcake'i w Krakowie oraz gdzie warto wybrać się na duże jasne z pianką. Zapraszamy do oglądania!

  • Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów, eklerków i karpatek? Fot. 123RF/Picsel Pierwsze wzmianki o cieście parzonym pochodzą z Francji, z połowy XVI wieku, jednak ówczesny przepis znacząco różnił się od współczesnego. Ciasto ptysiowe w znanej nam obecnie wersji miał opracować w XVIII wieku francuski kucharz i cukiernik Marie-Antoine Carême, któremu przypisuje się również udoskonalenie...

  • Dlaczego ulubiona herbata nagle traci smak? Czemu kawa, którą kupujemy od lat, ma po zaparzeniu dziwny posmak? Fot. 123RF/Picsel Zwykle winą obarczamy producenta i uważamy, że zaczął sprzedawać ziarna czy susz gorszej jakości. Tymczasem w wielu przypadkach smak gorących napojów psuje woda, której używamy do zaparzenia. Jak prawidłową ją przygotować, by gorący napój był doskonały? W Japonii parzenie herbaty urosło do rangi sztuki, bariści przez lata zgłębiają techniki przygotowywania idealnej...

  • Nasza redakcja nieustannie poszukuje nowych produktów, które mogłyby ułatwić codzienne gotowanie. Dzisiaj testujemy dla was kilka ciekawych produktów marki Ambition. Aby gotowanie było czystą przyjemnością, nie możemy polegać wyłącznie na własnych umiejętnościach oraz dokładnie wyselekcjonowanych przepisach. Wiele osób zapomina, że o końcowym sukcesie może zadecydować jakość wykorzystywanego przez nas sprzętu. Jeśli zaopatrzymy się w odpowiedni sprzęt nasze gotowanie może stać się...

  • Codzienne gotowanie dla siebie i swoich bliskich to nie lada wyzwanie. Żeby przygotować posiłek, potrzebny jest nie tylko znakomity pomysł i świeże produkty, ale przede wszystkim najwyższej jakości sprzęt kuchenny. Patelnia i garnek z pokrywką do odcedzania marki Ambition, seria Selection Kupując do swojej kuchni garnki czy patelnie najczęściej kierujemy się ich wyglądem i ceną. Te dwa aspekty oczywiście są ważne, ale nie najważniejsze. Bowiem skoro przywiązujemy tak dużą wagę do tego, co...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...