• Informacje na temat:

    balsamiczny sos do ryby

Przepisy na temat: balsamiczny sos do ryby
  • Filety z okonia z cykorią i sosem winogronowym

    ...niej kawałki ryby. Polać sokiem winogronowo-cytrynowym. Obłożyć masłem i skropić 100 ml oliwy z oliwek. Przykryć i gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut, w zależności od grubości porcji. Po ugotowaniu wyjąć kawałki ryby z garnka, popieprzyć i odstawić w ciepłe miejsce. Pozostały w garnku sos zagotować i odparować,aby zgęstniał. Zdjąć z ognia, dołożyć winogrona i delikatnie zamieszać...

  • Wypróbowany przepis na "Balsamiczny sos do mięs"

  • Rewelacyjny dodatek do smazonych filetow rybnych

  • Pomysły na jesienny obiad - kaczka kontra pstrąg

    Jesienią bardziej doceniamy obiady, gdy zmarznięci wracamy do domu. Oto dwa przepisy z książki Zofii Cudny. Jedną propozycją jest aromatyczna kaczka z brzoskwiniami, rozmarynem i octem balsamicznym, drugą - pstrąg z grilla.

  • Pyszna suróweczka pasująca idealnie do ryby, najlepsza wychodzi z młodej kapusty. Przepis znalazłam dawno temu właśnie na Smakerze, ale przepadł gdzieś bez wieści, więc postanowiłam się nim podzielić.

  • Smaczne potrawy na każdy dzień tygodnia

    ...drobno cebulę i czosnek. Dodaj miąższ z pomidorów i krojone pomidory z puszki. Przypraw solą, pieprzem, cukrem, ziołami prowansalskimi. Dodaj masło i wino.  3. Duś bez przykrywki, aż sos lekko odparuje. Wydrążone pomidory wypełnij gorącym sosem. Wstaw do piekarnika, nagrzanego do temp. 200°C i piecz 15 minut. Następnie do każdego pomidora wbij jajko i piecz, aż białko się zetnie. Podawaj...

  • Lato to najlepszy okres na aromatyczne octy owocowe. Wlasnorecznie wykonane sa najsmaczniejsze, nadaja sie nie tylko do przeróznych dressingów, ale i wszelkich sosów do ryb lub miesa. Balsamiczny ocet o aromacie czarnej porzeczki jest doskonaly do wielu salat, a takze do miesa...

  • Pyszne dania z bakaliami

    ...nagrzanego do 220°C na 10 minut. Po tym czasie sprawdzamy miękkość ryby oraz papryki. Grejpfruta obieramy i dzielimy na mniejsze części. Łososia kroimy na mniejsze kawałki. Na talerzu układamy mieszankę sałat, następnie łososia, pieczoną paprykę, kawałki grejpfruta oraz pestki słonecznika, orzechy włoskie i żurawinę. Przed podaniem danie delikatnie skrapiamy octem balsamicznym. Czekoladowe kąski...

  • Smaczny rosół z ryb słodkowodnych.