• Informacje na temat:

    bakłażan z piersią

Przepisy na temat: bakłażan z piersią
  • Krótko się gotuje, można przyrządzić na ostro lub łagodnie, bardzo kolorowe danie.

  • Bakłażan to dość ciekawe warzywo. Nie dość, że wygląda niepospolicie, to jeszcze niepospolicie smakuje. A nafaszerowany innymi warzywami i serem feta - to pełny obiad. Mieszkańcy południa Europy zajadają się tym cały rok. A my co? Od macochy? Też zjemy...

  • Zapiekany bakłażan z pesto, pomidorkami i mozzarellą czyli właściwie pizza na spodzie z bakłażana

  • W tej opcji wegetariańskie :)

  • Bakłażan zapiekany z serem i sosem pomidorowym

  • Smaczne i zdrowe danie. Bakłażan inaczej oberżyna lub gruszka miłości, to warzywo, które warto często używać w domowym menu, ponieważ posiada niezwykłą moc w walce z wolnymi rodnikami

  • Danie wegetariańskie. Pomysł na faszerowanie warzyw wziął się z oszczędnej kuchni chłopskiej. Bez mięsa można było przyrządzić zupełnie porządne, pożywne danie. Kuchnia francuska. Dla lubiących mięso, można oczywiście nafaszerować bakłażna masą mięsno ryżową

  • Danie wyszło bardzo smaczne no i syte:)

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowany bakłażan"

  • Smaczny pomysł na "Faszerowany bakłażan"

Artykuły na temat: bakłażan z piersią
  • Dieta SCD: Dieta Specyficznych Węglowodanów

    ...i odpowiednimi badaniami. Przeciwwskazaniem do stosowania takich diet jest bezwzględnie: okres ciąży i karmienia piersią, wiek dziecięcy oraz podeszły. Dzieci, osoby starsze oraz kobiety ciężarne i matki(...) termicznej będą tolerowane) szparagi, karczochy, kapusta, brokuły, kalafior, seler, bakłażan, cukinia, jarmuż, por, cebula, grzyby, dynia, rabarbar, botwina, szpinak, pomidory, pietruszka nać, brukselka...

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...

  • Rozszerzamy dietę malucha

    ..., zupka z marchwi, ziemniaków i pietruszki (jeśli dziecko jest karmione piersią, to zupkę wprowadzamy mu najwcześniej w szóstym miesiącu), dynia, jagody (owoce w postaci soku, kompotu lub kisielu), Od(...) W drugim roku życia : kalafior, kapusta, sałata, kalarepa, bakłażan, rzepa, fasola i groch (o ile nie wywołują wzdęć), surowe pomidory, rzodkiewki, cykoria, soja, papryka, kiwi, truskawki, daktyle...

  • Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo – bakłażana. Jeśli dotąd nie wykorzystywaliście go w kuchni, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...

  • Twoje dziecko tyje? Musisz reagować!

    .... Zadanie masz więc łatwe. Co na talerzu Jak najdłużej (jeśli nie karmisz piersią) podawaj mleko modyfikowane typu junior. Do ukończenia 3 lat, zgodnie z zaleceniami pediatrów, nie powinno się dawać mleka(...) spodoba się, jak rosną, a zawierają minimalne ilości cukru i tłuszczu. Gdy zabierasz malca na zakupy, pytaj: "Jakie warzywa i owoce dziś kupimy? Ja uwielbiam bakłażana, a ty pewnie groszek, bo to twój...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Cholesterol, choć naturalnie występuje w naszym organizmie i odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu wszystkich komórek ciała, może także gromadzić się w ściankach naczyń krwionośnych, prowadząc m. in. do miażdżycy, a także chorób serca i układu krążenia. Fot. materiały prasowe Jednym ze skutecznych sposobów na obniżenie poziomu „złego" cholesterolu - nawet do 10% - może być zastosowanie się do zasad zbilansowanego jadłospisu 1500 kcal, opracowanego przez Ogólnopolskie Centrum Dietetyki...

  • Bakłażan to wyjątkowe warzywo, które ma piękny kolor, pyszny smak, jest afrodyzjakiem, odchudza i do tego jest zdrowe. Zobaczcie, jaki jest jego sekret! Fot. 123RF.COM/PICSEL Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo - bakłażana. Jeśli dotąd nie wykorzystywaliście go w kuchni, najwyższy czas to zmienić. Antocyjany, czyli tajemnice koloru Bakłażany są bogate w antocyjany, czyli barwnikom roślinnym, którym warzywa te...

  • W kuchni towarzyszą nam nie tylko zapachy pobudzające apetyt. Do powstawania tych, nie do końca przyjemnych, aromatów przyczyniają się zazwyczaj lodówka, zmywarka, zlew i kosz na śmieci oraz gotowanie. Przedstawiamy pięć sprawdzonych sposobów na zneutralizowanie nieprzyjemnych zapachów, które powstają w trakcie prac kuchennych. Fot. 123RF/Picsel 1. Wytrzyj zabrudzenia na kuchence i na podłodze Podczas przygotowywania posiłków niejednokrotnie na kuchence, blatach czy podłodze pozostają resztki...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...