• Informacje na temat:

    baka drozdzowa

Przepisy na temat: baka drozdzowa
  • jest to wspaniala buleczka pleciona do jedzenia ze slodkimi konfiturami jak i z wedlinkami(ja uwielbiam z szyneczka, :-) )

  • Zrobilam ja na swieta i wszystkim smakowala.

  • Spodobały mi się różyczki u nikoli2005 i zrobiłam, ale drożdżowe

  • ciasto drożdżowe w nieco innej formie ;)

  • Bardzo łatwe w przygotowaniu mini - bułeczki drożdżowe nawet dla tych, którzy nigdy nie robili drożdżowego.Jest to moje pierwsze ciasto drożdżowe jakie robiłam i z efektów jestem zadowolona.

  • Te chrupiące paluchy drożdżowe przygotowałam na imprezę urodzinową córki. Bardzo proste i smaczne :) Oczywiście ładniej prezentowały by się poskręcane ale zajęło by to za dużo czasu, a takie proste też smakowały.

  • Nie ma dobrej imprezy bez pysznych przekąsek. Jedną z najpopularniejszych są paluszki. Zamiast kupować gotowe w markecie warto poświęcić czas i przygotować własne, które są równie apetyczne oraz chrupiące.

  • Przy dekorowaniu zajączków mogą pomóc dzieci :)

  • Idealna na śniadanie oraz jako dodatek do herbaty, kawy lub mleka

  • Mięciutkie i puszyste naleśniki z sosem czekoladowym

Artykuły na temat: baka drozdzowa
  • wczoraj wieczorem, a jeszcze dzisiaj czuję skutki :(((   chyba mi tak porządnie odbiło. najpierw był królik i kluski u mamy na obiad, potem ciacho z wiśniami...

  • Już w tę niedzielę dowiemy się, którzy zawodnicy "Bake Off - Ale Ciacho" zmierzą się w finale walki o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków. Fot. materiały partnera W ósmym odcinku „Bake Off - Ale Ciacho!" czekało nas mnóstwo emocji. W końcu trwała w nim walka o półfinał! Bohaterami tego odcinka były orzeźwiające, mrożone desery. Poprzeczka została zawieszona bardzo wysoko - uczestnicy nie mogli ograniczyć się do przygotowania zwykłych lodów lub sorbetu. Zadaniu przygotowanemu przez Krzysztofa...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...

  • Dzisiaj zakończył się konkurs PUZZLE.Przepis umieszczony na zdjęciu to "Placki ziemniaczane z cytrynowym twarożkiem". Spośród nadesłanych zgłoszeń Jury wyłoniło zwycięzców. W konkursie nagrody otrzymali: Kamila Laszkiewicz Monika Echaust Paulina Bąk Gratulujemy zwycięzcom. Nagrody zostaną wysłane pocztą. Kolejny konkurs wkrótce. Zapraszamy!!!

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • W kolejnym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" tradycja zderzy się z nowoczesnością. Uczestnicy przygotują fluorestencyjne torty oraz śląski kołocz. Fot. Materiały partnera W trzecim odcinku „Bake Off - Ale Ciacho!" na uczestników czekała niespodzianka - zadanie, jakiego w konkurencji technicznej jeszcze nie było. Jurorzy wyznaczyli jedynie kierunek kuchennych zmagań, jednak przepis, który powinni odwzorować, dla wszystkich pozostawał tajemnicą. Michał Bryś oraz Krzysztof Ilnicki poprosili...

  • Udało nam się wyłonić zwycięzców, do których powędrują wspaniałe książki Pawła Małeckiego pt. "Cukiernia Lidla". Wiemy już jakie macie niezawodne sposoby na idealną babę drożdżową. Okazuje się, że kluczem jest pozytywna atmosfera, silne ręce, cisza i składniki w temperaturze pokojowej. Bardzo chcieliśmy podziękować za wszystkie zgłoszenia. Nie spodziewaliśmy się aż tylu odpowiedzi. Spośród wszystkich musieliśmy wybrać tylko osiem, zespół Smakera miał bardzo ciężki orzech do zgryzienia. Po...