• Informacje na temat:

    bagietka z cukinia

Przepisy na temat: bagietka z cukinia
  • Smaczny pomysł na "Bagietka caprese z cukinią"

  • Sałatka cukiniowa

    Lekka, a bardzo sycąca

  • :) dodatek do zup i nie tylko...

  • Leczo z warzywami i grzankami

    Składniki dla 4 osób: cukinia 2 papryki słodkie 1/3 papryczki chilli 2 ząbki czosnku cebula 15 dag pieczarek 3 pomidory 250 g przecieru pomidorowego łyżka cukru 2 łyżki oliwy papryka w proszku 4 kromki bagietki świeża bazylia 3-4 pomidorki koktajlowe sól pieprz Sposób przygotowania: 1. W garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż posiekaną drobno cebulę...

  • Domowa bagietka czosnkowa, może nie tak piękna jak kupna ale za to jaka smaczna.

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Bagietki mają wszechstronne zastosowanie u mnie w domu. Pasują zarówno do kanapek jak i zapiekanek. Choć można używać do ich przygotowania dowolnej mąki, ja używam chlebowej (typ 750), która jest pośrednią pod względem grubości pomiędzy wrocławską a razową i idealnie pasuje do wypieku zarówno bagietek jak i chleba oraz bułek. Można część mąki chlebowej zastąpić razową wtedy otrzymamy razowe bagietki.

  • Cztery sposoby na rybę

    Podaj ją gościom w wyjątkowy sposób.

  • Przepis wart wypróbowania: "Serowa bagietka"

Artykuły na temat: bagietka z cukinia
  • Leczo z cukinią

    Przygotowanie: Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie, aż cebula zrobi się miękka i szklista. Pod koniec smażenia dodaj tymianek oraz sól. Cukinię, pomidory oraz bakłażana pokrój w grubsze plastry. Wymieszaj z oliwą i solą. Na dno naczynia do zapiekania wyłóż usmażoną wcześniej cebulę. Polej sosem pomidorowym i ułóż rzędami plastry warzyw, naprzemiennie: cukinia, pomidor, bakłażan...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Zupa krem z cukinii

    Cukinia jest wrażliwa na zimno, dlatego nie przechowuj jej w lodówce, bo szybko traci aromat.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Zapiekanka z cukinią i bakłażanem

    Takie jajka można podawać na ciepłe śniadanie lub jako szybkie danie obiadowe. Zamiast cukinii i bakłażanów możesz dodać pieczarki, duszony szpinak albo gęsty sos pomidorowy.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Co zrobić z cukinią?

    Warzywo to można smażyć, dusić i zapiekać. Podawać na wiele sposobów, z różnymi dodatkami. A także samo, z masłem. Cukinia ma mnóstwo witamin: C, A, K oraz te z grupy B. Bogata jest też w beta(...) ogórek na kanapce, sprawdzi się w zapiekance warzywnej lub z mięsnym farszem, pasuje do spaghetti. Co ciekawe, ten owoc, bo biologicznie cukinia nie jest warzywem, wykorzystuje się też w deserach!

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • Rozmaitości z cukinii

    Cukinia ryżem faszerowana Składniki na 4 porcje: 2 średnie cukinie, 3 łyżki oleju, 100 g białego ryżu, ok. 500 ml bulionu warzywnego, 1 cebula , 150 g mrożonki warzywnej (marchewka, groszek(...) piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 20-30 minut. Gotowy tort udekorować odłożoną gałązką rozmarynu. Zupa cukiniowa Składniki na 4 porcje: 1 cukinia, 3-4 marchwie,  sól, 2 cebule, pieprz,  łyżki...

  • Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Bagietki są z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie. Dodatek śliwki, nadaje im specyficzny aromat i podkreśla smak pieczywa. Fot. Materiały partnera Ciasto ciemne300 g mąki pszennej typ 500100 g mąki orkiszowej z pełnego przemiału 60 g susek sechlońskich20g słodu jęczmiennego ciemnego barwiącego8 g drobnej soli morskiej4 g drożdży SAF instant300 g wody Wymieszać mąkę pszenną i orkiszową. Słód rozmieszać z wodą za pomocą rózgi. Dodać drożdże. Wsypać obie...