• Informacje na temat:

    babka o smaki toffi

Przepisy na temat: babka o smaki toffi
  • Pyszna i łatwa do zrobienia babka z makiem, kakao i wanilią.

  • zapraszam na kolejną, bardzo pyszną wilgotna babkę, która nie dość, ze jest bardzo łatwa z przygotowaniu, super smakuje to jeszcze pięknie wygląda. Bardzo polecam i zapraszam

  • Babka, którą wam dzisiaj prezentuję nie tylko kształtem przypomina kwiat róży, ale również smakiem i aromatem.

  • Z różnymi nazwami tego sernika można się spotkać - Toffi, Kajmakowy, Krówkowy, ale nie ważne jak go nazwiemy, istotne jest to że jest przepyszny, o aksamitnej konsystencji. Mi najbardziej smakuje z własnoręcznie przygotowaną odrobine soloną masą toffi, którą również polany jest wierzch sernika

  • Trudno się jej oprzeć, jest wyjątkowo krucha, delikatna. Mix smaków, kokos, migdał i mak. Najlepsza jest z mlekiem lub jogurtem. To przypomnienie przepisu, u nas jest zawsze na świątecznym stole.

  • pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto o smaku czekoladowym z toffi"

  • Wyjątkowo smaczne tarteletki na kruchym cieście z sernikową masą i lepka polewą toffi z orzeszkami.

  • Kto nie lubi deserów o smaku czekolady , cappuccino i śmietanki ? Wszystkie smaki ujęłam w jednym pucharku.

  • Zmodyfikowana karpatka o smaku czekoladowo - waniliowym, pyszna jak zawsze ! :)

Artykuły na temat: babka o smaki toffi
  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Hiszpania jest wyjątkowo popularnym celem wakacyjnych wojaży. Jeżeli również marzysz o takiej podróży, nie daj się zaskoczyć! Koniecznie sprawdź, co jadają Hiszpanie. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia hiszpańska jest uznawana za jedną z najzdrowszych, najsmaczniejszych i najciekawszych na świecie. Mieszkańcy Półwyspu Iberyjskiego uwielbiają celebrować posiłki, a w swoich daniach starają się podkreślać naturalne piękno i smak wykorzystywanych przez nich posiłków. Nic więc dziwnego, że każdego roku...

  • Kolejna, po bestsellerowym Paryskim szyku i Paryskim szyku w Twoim domu, część doskonałej serii książek „paryskich”! Trish Deseine jest obecnie najbardziej uwielbianą autorką książek kucharskich we Francji. W tym przewodniku po życiu kulinarnym Miasta Światła dzieli się swoją tajemną wiedzą na temat najbardziej cenionych przez nią restauracji, kawiarni, cukierni, piekarni i innych miejsc, w których można dobrze - co nie musi znaczyć: drogo - zjeść lub zrobić zakupy. Znajdziemy tu także...

  • Książka dla tych, którzy chcą się inspirować skandynawskim stylem życia! Jedz chleb do posiłków, dobrze doprawiaj, korzystaj z produktów lokalnych i sezonowych, a przede wszystkim nie żałuj czasu na gotowanie i jedzenie. To główne rady Clausa Meyera, gwiazdy kuchni skandynawskiej. Jego książka Wszystkie smaki Skandynawii ukaże się w Polsce 23 listopada, nakładem wydawnictwa Buchmann. Claus Meyer wychowywał się na klopsikach w puszkach, ziemniakach w proszku, barwnikach do sosów i kostce...

  • Już w maju ukaże się pierwsza w Polsce książka poświęcona kuchni ukraińskiej. Polaków dziwi, że w prawdziwym ukraińskim barszczu pływa fasolka z tartym burakiem, ziemniakami i kapustą. Ukraińcom z kolei nie mieści się w głowie, że my do tej zupy - oprócz świątecznych uszek - nie wrzucamy już nic więcej. Jeśli chodzi o „ruskie" pierogi, to najbardziej rosyjskie są tak naprawdę te z mięsem, a nadziewane ziemniakami, kapustą, serem czy wiśniami - tak bardzo popularne w Polsce - zdecydowanie...

  • Coraz częściej poszukujemy nowych smaków i doznań kulinarnych. Tym razem zapraszamy cię w podróż do krainy aromatycznych przypraw i zaskakujących dań. Weź udział w naszym konkursie i przekonaj się na własnej skórze, jak smakuje orient! Nagrodą w konkursie są zestawy produktów Jasmeen, w skałd których wchodzą: Cieciorka gotowana Jasmeen Pasta z cieciorki Jasmeen Pasta z bakłażanówJasmeen Pasta sezamowa (Tahina) Jasmeen Chałwa pistacjowa Jasmeen Chałwa waniliowa  Jasmeen Aby wygrać w...

  • Ciemny biszkopt nasączony odrobiną wiśniówki, do tego polewa czekoladowa i śmietanowy krem. Wszystko ozdobione samochodzikami z kolorowej masy cukrowej. Biszkopt 6 jaj150 g cukru115 g mąki pszennej25 g kakao40 g masła Nasączenie 1/3 szklanki wiśniówki2/3 szklanki wody Krem 1 łyżka żelatyny5 łyżek wody550 ml śmietanki kremówki2 łyżeczki cukru pudru Konfitura wiśniowa 500 g wiśni200 g cukru1 cytryna Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki kremówki60 g gorzkiej czekolady (70% kakao)60 g mlecznej...

  • Wyraziste przyprawy, aromatyczne zapachy, różnorodność kolorów to najczęściej przytaczane przez was skojarzenia związane z orientem. Zobaczcie, które z odpowiedzi zdobyły nasze uznanie i zwyciężyły w konkursie. Coraz częściej w naszych domach sięgamy po orientalne smaki. Dzięki nim mamy możliwość podróży do krain, w których prym wiodą aromatyczne przyprawy, różnorodność smaków, świeżość i wspólna radość z jedzenia. Osoby, które dzieki produktom Jasmeen będą mogły skosztować smaków tamtejszych...

  • Czas na kulinarną podróż! Oto zupełnie nowa linia przypraw „Kuchnie świata” Knorr, dzięki której każdy będzie mógł przyrządzić dania z prawdziwie egzotycznym akcentem. Fot. 123RF/PicselW linii odnajdziemy autentyczny smak indyjskiego Garam Masala, bliskowschodni Za'atar, afrykańską Harissę, Koreański Grill, tajskie Czerwone Curry, amerykańskie Cajun i meksykańskie Adobo. Wyjątkowe kompozycje przypraw zachwycają niepowtarzalnym smakiem i pełnią aromatu. Cały świat w zasięgu Twojej kuchni!...

  • Tapinder Sharma mieszka w Polsce już 18 lat. Od siedmiu pokazuje Polakom, jak się jada w Indiach. Z okazji otwarcia kolejnej restauracji - tym razem w samym sercu Krakowa - opowiedział nam o swojej wielkiej kulinarnej przygodzie. Fot. 123RF/Picsel Bartosz Rumieńczyk: Co pana sprowadziło do Polski?   Tapinder Sharma: - Zawsze mówię, że to taka historia do kolacji: przyjechałem oczywiście z miłości...   Romantyczna historia? - Jak z bestselleru, tylko trochę z innej strony, bo żonę poznałem w...