• Informacje na temat:

    babka majonezowa 4 jajka

Przepisy na temat: babka majonezowa 4 jajka
  • Składniki: - 4 jajka, - szklanka cukru, - niepełna szklanka mąki pszennej, - pól szklanki mąki ziemniaczanej, - 1 łyżka proszku do pieczenia, - 1 cukier waniliowy, - 2 łyżki majonezu. Przygotowanie: Białko ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, potem dodać żółtka i je ubić. Gdy już zostaną ubite dodać resztę składników. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną i posypaną. Piec...

  • Zbliżają się Święta Wielkanocne i nie wyobrażam sobie, abym nie przygotowała na nie babki majonezowej. Gdy pierwszy raz o niej usłyszałam, byłam w lekkim szoku, no bo jak to? Majonez do ciasta? Jak to będzie smakować? Okazało się moi drodzy, że majonez sprawia, że ciasto jest niezwykle lekkie, puszyste i wilgotne w środku. Smak majonezu nie jest w ogóle wyczuwalny. Babka pojawia się u mnie w każde święta, a poza Wielkanocą dorzucam do niej garść bakalii lub posiekane orzechy, ciasto wlewam...

  • Przeważnie gościła u nas babka drożdżowa…tym razem postanowiliśmy zrobić całkiem inną. Sporo majonezu dostaliśmy, więc powstała babka wg przepisu Ewy z bloga zcukrempudrem. Nawet chwili nie zastanawialiśmy się nad tą propozycją, bo Ewcia jest gwarancją smaku. I nie pomyliliśmy się. Babka wyszła niesamowita

  • Puszysta, wilgotna, długo zachowuje świeżość

  • Nie tylko Okrasa łamie przepisy ;-). Dodatek majonezu wpływa korzystnie na smak ciasta.

  • wyśmienita babka polecam:)

  • smaczna,łatwa

  • Wielkanocna babka z niecodziennym dodatkiem do tego typu wypieków, bo z majonezem. Bardzo puszysta, długo utrzymuje świeżości, a majonez jest absolutnie nie wyczuwalny. Składniki na foremkę na babkę z kominkiem o pojemności 2,5 litra, ja natomiast upiekłam małe babeczki z podanych składników uzyskałam 16 sztuk.

  • Pyszna, puszysta i delikatna babka jeśli ja wypróbujecie z pewnością nie raz do niej wrócicie :) Najlepiej smakuje z lukrem cytrynowym... zdj.jeszcze przed lukrowaniem a niestety poo już nie zdążyłam zrobić fotki! ;)

  • szybki przepis na pyszna babkę

Artykuły na temat: babka majonezowa 4 jajka
  • Rodzinne przygotowania do Wielkanocy!

    ..., które pojawiają się w tym okresie na świątecznym stole są tradycyjne jajka (48%) i wielkanocna babka (32%)*. W tym roku zaprośmy więc dzieci do kuchni i zaangażujmy je w przygotowanie tych potraw, które najbardziej lubią! Jajka na wielkanocnym stole to nieodzowny element, my proponujemy wspólne przygotowanie tych w sosie majonezowym! Do ich przyrządzenia potrzebujemy: 200 ml Majonezu Dekoracyjnego...

  • Wielkanoc to czas pełen radości – także na naszych świątecznych stołach, które w tym czasie wypełniają kolorowe pisanki, pyszne, warzywne sałatki, ale także – oryginalne wypieki, na które przez cały rok czeka z niecierpliwością cała rodzina. Fot. materiały prasowe Babki, mazurki, serniki, makowce i torty - to właśnie one już za kilka dni będą podbijać nasze podniebienia! By smakowały wyśmienicie, do ich przygotowania wykorzystajmy sprawdzone już przepisy - tylko wtedy świetnie się udadzą....

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Co do magazynowania większości produktów nie mamy wątpliwości. Są jednak takie, które wzbudzają nie lada kontrowersje np. jajka. W jaki sposób powinniśmy je przechowywać, aby były świeże przez długi czas? Fot. 123RF/Picsel Rodzinne spotkania czy święta wymuszają na nas zakupy produktów spożywczych niemalże w hurtowych ilościach. Dzięki temu, z jednej strony nie musimy codziennie wybierać się do sklepu i tracić czasu na stanie w kolejkach. Z drugiej zaś, powinniśmy wiedzieć, jak właściwie...

  • Wielkanoc bez jajek? Nie ma takiej opcji! Jednym z najprzyjemniejszych momentów przygotowań do świąt jest malowanie pisanek. Nie może ich zabraknąć w wiklinowym koszyczku ze święconką. Fot. materiały prasowe W czasie przepełnionego radością świątecznego poranka składamy sobie życzenia, dzieląc się... jajkiem! Jest ono bohaterem wielu wielkanocnych zwyczajów na całym świecie. Bez wątpienia gra główną rolę w czasie świątecznych posiłków. Nowe, inspirujące przepisy sprawią, że jajka szybko nam...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym. Czasem kilka drobnych eksperymentów kulinarnych może...

  • Jajko na miękko, na twardo, sadzone lub w koszulce – możliwości ich przygotowania są niemal nieskończone i w tym wypadku jedyne ograniczenie stanowi nasza wyobraźnia. Fot. 123RF/Picsel Po jakie produkty Polacy najchętniej sięgają o poranku? W ścisłej czołówce śniadaniowych klasyków znajdują się różnego rodzaju potrawy z jajek. Jednak przez dłuższy czas jaja cieszyły się naprawdę ponurą sławą. Obwiniano je między innymi o powodowanie zaburzeń pamięci oraz podnoszenie poziomu złego cholesterolu...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Podobno podnoszą cholesterol, a ich częste jedzenie ma być prostym sposobem na nabawienie się sklerozy. Wokół jaj urosło wiele mitów, jednak w większość z nich nie powinniśmy wierzyć. Jak faktycznie wpływają na nasze zdrowie? Fot. 123RF Nie wiedzieć czemu, w naszym społeczeństwie panuje dosyć powszechne przekonanie, iż jedząc jaja zdecydowanie bardziej sobie szkodzimy niż pomagamy. Naukowcy postanowili rozprawić się z tym mitem, dogłębnie badając ich właściwości. Wyniki badań mogą was...