• Informacje na temat:

    babka gotowana ii

Przepisy na temat: babka gotowana ii
  • Babka z morelami

    Pyszne ciasto na Wielkanoc

  • Nie pieczona, ale gotowana

  • Gotuj z uczuciem!

    Jak osiągnąć kulinarny sukces radzi Joe Bastianich, juror amerykańskiej edycji programu Masterchef.

  • Pachnąca cytryną, przepis ma ok. 30 lat...Potrzebna specjalna forma do babki gotowanej

  • Babka puchowa

    Delikatna w smaku.

  • Pyszne ciasto na niedzielny deser. Łatwe i szybkie w wykonaniu.

  • Składniki: 1 kostka masła lub margaryny (25dag), 1 szklanka cukru, 10 czubatych łyżek mąki, 5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej, 4-5 jajek, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

  • bardzo smaczna, ale wymaga specjalnej formy

  • Lekkie risotto z fasolą i krewetkami

    Sposób przygotowania Fasolę namocz na noc, następnego dnia ugotuj (uwaga, czas gotowania różnych gatunków może się różnić). Ryż opłucz i ugotuj na sypko...

  • Wypróbowany przepis na "Babka gotowana waniliowa"

Artykuły na temat: babka gotowana ii
  • Gotowana babka

    Masło lub margarynę utrzeć z cukrem (waniliowy też dodać), jajka podzielić na żółtka i białka. Żółtka dodać do margaryny i cukru. Białka ubić na sztywno...

  • Drugi tydzień konkursu za nami. Zobaczcie, jakie przepisy z makaronem Barilla w roli głównej zostały nagrodzone. Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu. Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pana Krzysztofa W. z Kutna. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla, każdy o wartości 85 zł, otrzymają: Pan Witold S. z Katowic (zobacz przepis), Pani...

  • Dzikie gotowanie

    Jagody i grzyby zbiera każdy, ale jak ugotować cały posiłek, czerpiąc z łąk i lasów?

  • Już 15-17 lutego br., w Zamku Dubiecko kolejna odsłona konkursu BlogerChef! Tym razem blogerzy kulinarni gotować będą w pałacowych wnętrzach, dania i desery kuchni Europy środkowo-wschodniej. Poza tym czeka na nich sporo dodatkowych atrakcji. Blogerzy w pałacowych wnętrzach Kolejna odsłona BlogerChef'a już w połowie lutego. Gospodarzem drugiego spotkania półfinałowego będzie Zamek Dubiecko - położona w dolinie Sanu dawna rezydencja rodu Krasickich. Miejsce w którym urodził się znany biskup,...

  • Babka karmelowa

    Niskokaloryczne, zdrowe ciasto idealne na spotkanie z przyjaciółmi.

  • W miniony weekend, we wspaniałych wnętrzach Zamku Dubiecko odbył się drugi już półfinał konkursu BlogerChef. Zupełnie inny niż ten pierwszy, w hotelu Mistral Sport**** w Gniewinie, ale równie udany. Towarzyszyło mu mnóstwo pozytywnych emocji i świetnej zabawy. Wieczór kuchni szlacheckiej i myśliwskiej Spotkanie rozpoczęło się w piątek, od części integracyjnej, czyli wspólnego gotowania. Gospodarzem wieczoru był szef kuchni Zamku Dubiecko - Janusz Pyra. Pod jego okiem powstało wiele ciekawych...

  • Cytrusowa babka dyniowa

    Przygotowanie: Dynię kroimy w kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy 8-10 minut. Miksujemy blenderem na purée i odstawiamy...

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Babka kokosowo-cytrynowa

    Dobrze posypmy wiórkami kokosowymi.

  • Święta Wielkiej Nocy za pasem, a my wciąż zastanawiamy się, jak zdążyć ze wszystkim na czas. O ile świąteczne porządki możemy zaplanować nieco wcześniej i rozłożyć je na konkretne dni tygodnia, to przygotowanie kulinarnych specjałów zawsze pozostaje zadaniem na ostatnią chwilę. Fot. 123RF/Picsel Warto jednak dokładnie przemyśleć i zaplanować działania, aby nie spędzić połowy świąt w kuchni. Co ułatwi nam świąteczne gotowanie? Przedstawiamy kilka praktycznych porad, jakie warto wprowadzić w...

Wideo na temat: babka gotowana ii
  • Babki wielkanocne w pięciu odsłonach

    Wiele osób nie wyobraża sobie Wielkanocy bez pachnącej, oblanej lukrem babki. Dlatego w kuchni "Dzień Dobry TVN" mistrzyni cukiernictwa Beata Kartowicz przygotowała ją w pięciu odsłonach. Na stole pojawiły się: babka drożdżowa, czekoladowa, gotowana, majonezowa i odwrócone mini babeczki z kremem patissiere. Materiał archiwalny.