• Informacje na temat:

    babka domowy olej

Przepisy na temat: babka domowy olej
  • Nagietek należy do ziół o wyjątkowej mocy. Nie może go nigdy zabraknąć w moim ogrodzie.Suszę go w dużych ilościach i stosuję do codziennej pielęgnacji skóry. Piję także napary i robię maceraty.

  • Doskonały olej, skuteczny w stanach depresji i bardzo dobry do masażu - działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo.

  • Babka dwukolorowa do kawki i nie tylko.....

  • Piekła ją moja babcia. Piekła ją moja mama. Teraz piekę ją ja!

  • Najprostsza i najszybsza babka na świecie.

  • pyszna, szybka i łatwa babeczka na każdą okazję

  • Smaczna i lekkostrawna

  • Babka z oliwą bardzo długo świeża,wilgotna i bardzo smaczna

  • pyszny chlebek domowej roboty

  • Pasztet przygotowałam na podstawie przepisu z kuchni polskiej.Zmieniłam go troszkę.Do pasztetu dodałam mięso wieprzowe i drobiowe.Bardzo smaczny.

Artykuły na temat: babka domowy olej
  • BABKA DOMOWA z galaretką

    Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jajka, wodę i olej, wszystko dokładnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Do przygotowanej formy wyłożyć ciasto. W kilku miejscach producent zaleca nakłuć ciasto widelcem. Wstawić do piekarnika o temp. 180 stopni C i piec około 45 minut. Po upieczeniu ciasto ostudzić. Przygotować galaretkę wg przepisu...

  • Nawet w małym mieszkaniu w mieście możesz przygotować ser niczym z wiejskiej zagrody. Nie jest to takie trudne, a jaka wielka satysfakcja! Choć mogłoby się wydawać, że tradycja wyrabiania serów i masła z mleka krów, owiec i kóz zanika dzisiaj nawet na wsiach, to w wielu gospodarstwach, zwłaszcza prowadzonych przez ludzi ceniących ekologię, wciąż mamy szansę skosztować prawdziwego domowego nabiału, a przyrządzanie naturalnego sera jest coraz bardziej popularną atrakcją gospodarstw...

  • BABKA DOMOWA z galaretką

    Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jajka, wodę i olej, wszystko dokładnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Do przygotowanej formy wyłożyć ciasto. W kilku miejscach producent zaleca nakłuć ciasto widelcem. Wstawić do piekarnika o temp. 180 stopni C i piec około 45 minut. Po upieczeniu ciasto ostudzić. Przygotować galaretkę wg przepisu...

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...

  • ...żywności. Półki sklepowe uginają się od olejów smakowych, tłoczonych z orzechów, pestek, a czasem z nasion, o których istnieniu nie mieliśmy pojęcia. Zaciekawieni kupujemy taki nieznany olej, a potem używamy niezgodnie z przeznaczeniem. Trzeba wiedzieć, że nie wszystkie oleje nadają się do wszystkiego. Zwłaszcza do wysokich temperatur.

  • Jaka jest historia wina? W jaki sposób powstaje alkohol? Jakie są potrzebne przyrządy do wyrobu wina? Jak wygląda przebieg produkcji wina w domu? Jak przeprowadzić fermentację, a później ją kontrolować? Czy wiesz, że wina można wyprodukować ze świeżych owoców, z wielu rodzajów owoców, z owoców z puszki, z suszonych owoców, a wreszcie z kwiatów, zbóż, z soku drzew? Poznaj receptury na wina i na napoje winopodobne (wermuty, wina ziołowe, wina lecznicze), miód pitny oraz dowiedz się wiele o...

  • BABKA DOMOWA w proszku SPPH Majonezy -Kętrzyn

    Zawartość ciasta w proszku wsypujemy do miski, dodajemy jajka, wodę i olej. Całość miksujemy na najwyższych obrotach ok. 5 minut aż połączą się wszystkie składniki.  zgodnie z propozycją na opakowaniu dodałam kakao. Czyli, ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy 1 łyżkę kakao, dokładnie mieszamy. Do wysmarowanej tłuszczem formy naprzemiennie kładziemy łyżkę ciasta jasnego, łyżkę ciasta...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Jak nawilżyć skórę domowymi sposobami?

    ...z suchością skóry. Dodatkowo, zakup kilku kosmetyków nawilżających to spore obciążenie dla portfela. Dlatego spieszymy z pomocą i radzimy, jak skutecznie pielęgnować suchą skórę za pomocą domowych(...) - nawet te przeznaczone specjalnie do mycia twarzy. Zamiast nich postawmy na oleje i metodę OCM (Oil Cleansing Metod). Choć na początku może brzmieć to nieco absurdalnie, oleje świetnie radzą sobie...

  • Orzech koksowy oraz pozyskany z niego olej, to źródło nasyconych kwasów tłuszczowych, których nadmiar w diecie przyczynia się do rozwoju chorób układu krążenia, w tym miażdżycy . Z tego względu osoby dbające o poziom cholesterolu powinny ograniczyć ich spożywanie. Olej kokosowy jest obecnie bardzo modnym tłuszczem, chętnie wykorzystywanym powszechnie w kuchni. Natomiast orzech kokosowy, a właściwie wiórki kokosowe są częstym dodatkiem do deserów i słodkich koktajli. Ich walory smakowe...