• Informacje na temat:

    babka dla cukrzyka

Przepisy na temat: babka dla cukrzyka
  • Wypróbowany przepis na "Babka jogurtowa z jagodami dla uczulonych na orzechy"

  • Przepyszna babka z tartych ziemniaków z dodatkiem mięsa mielonego, alternatywa dla kugla pieczonego kilka godzin z żeberkami, ale smakuje równie dobrze.

  • Klasyczna ucierana babka piaskowa o delikatnym cytrynowym posmaku. Będzie idealna na wielkanocny stół!

  • Przepis znaleziony w internecie, trochę przeze mnie zmodyfikowany. Babka jest niestety pyszna :):):) . Polecam.

  • Bardzo syte danie i nietrudne do przygotowania.Moja mama zawsze mówiła na to BUBEL ale w sumie to zwykla babka ziemniaczana

  • Babka gołąbkowa to idealne rozwiązanie jeżeli mamy w domu małą kapustę z której wyjdzie nam max 5-6 gołąbków a mamy wiekszą rodzinę która ma ochotę na gołąbki lub dla osób które nie lubią zawijać gołąbków. Polecam!

  • Ciasto dla fanów cytrusowych smaków. Piekłam je po raz pierwszy i bardzo miło zaskoczył mnie właśnie jej smak. Babka nie jest ani za słodka ani za kwaśna - jest w sam raz. Gwarantuję, że bardzo szybko zniknie.

  • Zrobiłam babkę drożdżową, bo czemu nie :) Osobiście uwielbiam ją i z chęcią robię w niedzielne po południa, ale dzisiaj zrobiłam wyjątek i w środku tygodnia zdecydowałam się na umilenie sobie paru chwil.. Wyszła pięknie pachnąca i wysoka, aż się sama zdziwiłam :) Przepis : moje wypieki idealna do kawy, herbaty.. dla gości i dla dzieci oraz dla samych siebie. Ja bez czekoladowych dodatków, po prostu z samym cukrem pudrem..

  • Inne ciasto w smaku niż tradycyjna babka piaskowa. Mąka kukurydziana nadaje jej niepowtarzalny i specyficzny smaczek. Dla tych co lubią bawić się smakami i eksperymentować. Robiłam 1 raz ciacho i zasmakowało.

  • Babka jogurtowa jest jednym z najprostszych ciast jakie kiedykolwiek upiekłam. Doskonałe w smaku, wilgotne i pachnące. Doskonałe rozwiązanie dla wszystkich zabieganych. Wystarczy tak naprawdę 20 minut(bez czasu pieczenia) i mamy gotowe ciasto. Pyszna babka jogurtowa jest doskonałym wypiekiem na nadchodzące święta. Zachowuje długo świeżość więc możecie spokojnie przygotować ją kilka dni wcześniej. Do babki jogurtowej możemy dodać również jabłka lub inne ulubione owoce. Polecam!

Artykuły na temat: babka dla cukrzyka
  • Obniżamy cukier we krwi

    ...przedcukrzycowy. Dlatego zażywajmy preparaty z aloesu trzy razy dziennie przez trzy tygodnie. Ostropest i gorzki melon Stosuj ostropest jako dodatkową pomoc w obniżeniu poziomu cukru we krwi. Ma silne(...) sproszkowanego zioła w sklepach zielarskich, może je dla nas zamówić też każda apteka. Zacznij przyprawiać Poziom cukru we krwi pomagają zmniejszyć imbir i cynamon dodawane do potraw i napojów...

  • Nie istnieje nic takiego jak dieta cukrzycowa. Diabetycy tak naprawdę powinni przestrzegać jednej diety - diety zdroworozsądkowej, zalecanej właściwie wszystkim. Nagłe skoki cukru we krwi, których w przypadku cukrzycy należy unikać, nie są korzystne także dla osób zdrowych. Dieta w cukrzycy nie odbiega od diety zalecanej każdemu. / fot. 123rf.com W dużym uproszczeniu cukrzyca to choroba metaboliczna, która zaburza działanie lub produkcję insuliny w organizmie. Insulina to hormon niezbędny do...

  • Nasiona dają siłę

    Nie tylko chia – dobre dla formy też nasiona konopi, lnu i babki płesznik. Oto odkryte na nowo superfoods!

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Jesteś tym, co jesz, czyli jak jedzenie wpływa na nasz nastrój i samopoczucie

    Wraz z pożywieniem dostarczamy swojemu organizmowi budulca i energii. Spożywane substancje tworzą nasze tkanki, napędzają i kontrolują zachodzące w nich procesy, oddziałują na mikrobiom jelitowy. Mogą pomagać lub szkodzić, oczyszczać i dodawać energii lub zatruwać i spowalniać. Dlatego od tego, co znajdzie się na naszym talerzu, zależy nie tylko nasza sylwetka, ale też zdrowie, nastrój i dobre...

  • Wegetarian, wegan i osób na najróżniejszych dietach ciągle przybywa. Jednak ta zmiana nie pociągnęła za sobą rewolucji kulinarnej na polskich stołach. Pod tym względem święta są najtrudniejszym czasem. Co możemy zaserwować takim osobom? Fot. 123RF Nie da się ukryć, że dla wegetarian święta Bożego Narodzenia są o wiele łatwiejsze pod względem zjadanych dań, niż Wielkanoc. Wigilijny stół ugina się od jarskich przysmaków - barszczu, grzybowej, pierogów i wielu innych, postnych dań. Z kolei...

  • Zaparcia. Przyczyny i konsekwencje

    ...grubym zbiera się zbyt mało treści. Jelita spowalniają swoją pracę, nie przesuwają skąpych mas kałowych, przez co zalegają one w okrężnicy, tworząc "korek". Właśnie dlatego tak istotne jest dostarczanie(...) się w jelitach. Łagodny dla jelit błonnik rozpuszczalny (występujący np. w miąższu owoców i warzyw oraz łupinie nasiennej babki jajowatej) właśnie dlatego tak doskonale przeciwdziała zaparciom, że wiąże...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Na co zwracać uwagę, kupując pastę do zębów?

    ...higieniczny, którego używamy kilka razy dziennie, więc powinna być przede wszystkim bezpieczna. Niestety większość past dostępnych w sklepach ma w swoim składzie substancje, które nie są obojętne dla naszego(...) wydaje się, że w produktach higieny jamy ustnej występują w niewielkich ilościach, ciągłe ich stosowanie nie pozostaje bez znaczenia dla naszego zdrowia. Przyjrzyjmy się grupom związków często...

  • Czy tłuszcze w każdej postaci szkodzą naszej sylwetce? Czy za wszelką cenę powinniśmy starać się wyeliminować go z naszej diety? Na te i wiele innych pytań odpowiada dietetyczka Agata Ziemnicka-Łaska. Często słyszymy, że tłuszcze są niezdrowe i powodują tycie, dlatego powinniśmy wyeliminować je z diety. Tymczasem to w nich rozpuszczają się ważne dla zdrowia witaminy, m.in. A,D,E i K. Z których tłuszczów należy zatem całkowicie zrezygnować, a które ograniczyć? Agata Ziemnicka - Łaska: -...