• Informacje na temat:

    babka cytrynowa siostry anastazji z gotowanej cytryny

Przepisy na temat: babka cytrynowa siostry anastazji z gotowanej cytryny
  • Przedstawiam przepis na babkę drożdżową według receptury słynnej siostry Anastazji. Babka bardzo szybka w przygotowaniu. Ponadto pięknie się prezentuje, jest wyrośnięta, mięciutka i puszysta:-). Będzie na pewno ozdobą Twojego wielkanocnego stołu i nie tylko, polecam! 

  • Pyszne, niepowtarzalne, idealne na przyjęcie, efektowne i syte ciasto, kto lubi piec to polecam !!!

  • jest to jedna z lepszych jakie jadłam

  • Przepis wart wypróbowania: "Makaron faszerowany. Przepis siostry Anastazji"

  • Smaczny pomysł na "Pieczona łopatka. Przepis siostry Anastazji"

  • Ciasto smakuje wyśmienicie. Jest trochę przy nim pracy ale efekt końcowy wart poświęcenia. Ciasto pochodzi z książki " Przepisy siostry Anastazji". Koleżanka zrobiła to ciasto na komunię córki. Ja powieliłam na niedzielę. Biszkopt różowy niestety nie wyszedł tak intensywny jak w przepisie siostry, pomimo iż dodałam trochę barwnika czerwonego. Ale i tak ciasto jest pyszne.

  • Ciasto to pochodzi z dużego zbioru przepisów siostry Anastazji, ale nie bardzo pamiętam z której książki, zresztą przepis jest genialny. Biszkopt jest mięciutki i taki puszysty, ciasto kokosowe chrupiące i bardzo słodkie, a masa to taką jaką pamiętam z dzieciństwa delikatna, aksamitna.

  • Przepis na to ciasto zaczerpnęłam od siostry Anastazji. Oczywiście biszkopt upiekłam po swojemu, zamiast kremówki użyłam Śnieżek i użyłam gotowego kajmaku, a nie takiego gotowanego trzy godziny. Ciasto polecam, chociaż jest trochę pracochłonne i trochę kosztuje. Idealnie smakuje z filiżanką gorzkiej kawy. Dodam, że może nie wygląda tak jak bym tego oczekiwała, ale bardzo źle mi się kroiło przez tą chrupkę migdałową. Upieczcie koniecznie, a ja smacznego życzę :)

  • To ciasto miałam na oku już od dłuższego czasu. Trochę pozmieniałam – w internecie krążą wersje biszkoptowe albo takie z ciastem miodowym. Ja gdzieś tam sięgając do Makowych Wydam sprzed tygodnia wykorzystałam tu ciasto a’la babkowe (bez jajek). Jest trochę cięższe od tradycyjnego biszkoptu, ale zbliżone do babki na oleju a nie ciasta kruchego. Dopiero gdy ciasto kroiłam, przy zdejmowaniu obręczy skojarzyło mi się ono z innym moim wypiekiem, a dokładniej z Oczami Carycy. Czy tylko ja czuję tu...

  • Sprawdzony przepis na "Bogracz siostry Anastazji"

Artykuły na temat: babka cytrynowa siostry anastazji z gotowanej cytryny
  • Pyszne bo siostry Anastazji! 22 kwietnia miała premierę jej nowa książka pt. 102 ciasta z owocami siostry Anastazji. Pozycja obowiązkowa dla tych, którzy uwielbiają owocowe wypieki. „102 ciasta z owocami Siostry Anastazji" to zbiór sprawdzonych, tradycyjnych przepisów na wypieki z polskimi owocami. Wszystkie receptury oparte są na polskich produktach, dostępnych w każdym sklepie. Wśród przepisów znajdują się ciasta ucierane, kruche i półkruche, francuskie, babki i biszkopty, a także ciasta...

  • Siostra Anastazja do dziś pamięta smaki wigilijnej wieczerzy z rodzinnego domu na Kresach. Od lat przygotowuje świąteczne przysmaki dla krakowskich jezuitów - wszystko według sprawdzonych, tradycyjnych receptur z różnych regionów Polski. Barszcz z uszkami, karp w galarecie, pierogi z kapustą i grzybami, kukutki makowe, śledzie, makowiec, kompot z suszonych owoców - kto potrafiłby przygotować nasze zwyczajowe polskie potrawy lepiej od Siostry Anastazji?Zaufaj Siostrze Anastazji ze Zgromadzenia...

  • Najbardziej kompletna książka kucharska siostry Anastazji, aż 400 kompletnych przepisów na przetwory, sałatki, surówki, ciasta i dania tradycyjne. Kolejna i zarazem ostatnia Wielka Księga Siostry Anastazji stanowi prawdziwe kulinarne kompendium, w którym tradycyjne receptury przenikają się z nowymi. Ponad 400 przystępnie opracowanych przepisów! Czytelnik znajdzie tu między innymi przepisy na przetwory, dania obiadowe, przekąski, sałatki, surówki, słodkie wypieki, a także na tradycyjne...

  • Talent, wykorzystywanie tylko naturalnych składników, uśmiech i pozytywne nastawienie - to według Was jest sukcesem znakomitych ciast siostry Ansatazji. Ogromnie dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Ciasta Siostry Anastazji muszą być wyjątkowe bo dostaliśmy ponad 500 odpowiedzi, z których początkowo mieliśmy wybrać tylko 5. Szybko jednak zorientowaliśmy się, że 5 laureatów to stanowczo za mało, dlatego też zwiększyliśmy liczbę nagród do 14. A oto zwycięzcy, do których...

  • Siostra Anastazja i Siostra Salomea - niepowtarzalny duet smaków. Pierwsza czerpie to, co najlepsze, z polskiej kuchni, druga nie boi się inspirować cenioną na świecie dietą śródziemnomorską. Sprawdź ich kulinarne propozycje, a na Twoim stole w 2018 r. nuda na pewno nie zagości. Teraz Siostry Anastazja i Salomea mogą towarzyszyć ci przez cały rok. W wyjątkowym kalendarzu znajdziesz zupełnie nowe przepisy na ciasta, przekąski oraz dania główne. Kalendarze już wkrótce do wygrania w naszym...

  • Cytryna jest dobra tylko na przeziębienie? Nic bardziej mylnego! Sprawdź jakie są jej właściwości lecznicze oraz wartości odżywcze. Polecamy także sprawdzone przepisy na napoje i dania z cytryny. Fot. 123RF/Picsel Wartości odżywcze cytryn Cytryna jest przede wszystkim źródłem witaminy C. Wzmacnia ona odporność organizmu i łagodzi przebieg infekcji wirusowych i bakteryjnych. Ma właściwości bakteriobójcze. Z tego powodu jest ona popularnym środkiem do walczenia z przeziębieniem. Oprócz tego...

  • Książka Siostry Salomei to prawdziwa skarbnica przepisów na wyjątkowe ciasta i desery. Wszystko smakuje przepysznie! - Siostra Anastazja FDC Nakładem Wydawnictwa WAM ukazało się kilkanaście książek Siostry Anastazji, w tym kilkaset receptur na same słodkie przysmaki. Tym razem swoimi przepisami dzieli się Siostra Salomea, przepisami odmiennymi zarówno pod względem wykonania, jak i inspiracji. Z recepturami Siostry Anastazji łączy je jedno - zawsze się sprawdzają! Siostra Salomea z kuchni...

  • Przesolona zupa? Przypalony sos? Nic strasznego! Mamy dla ciebie garść kuchennych porad, dzięki którym poradzisz sobie nawet z największymi problemami i żadna kulinarna katastrofa nie będzie ci straszna. Chyba każdemu z nas przytrafiła się kiedyś kulinarna wpadka. A to biszkopt nie wyrósł równo, a to mięso przywarło do patelni. Na szczęście większości z tych przykrych przygód możemy uniknąć w bardzo łatwy sposób. Mamy dla was kilka porad, które zdecydowanie ułatwią i usprawnią...

  • Nie od dziś wiadomo, że cytryna może pomóc nam uporać się z przeziębieniem oraz poprawić smak wielu potraw. Ale to nie wszystko! Okazuje się bowiem, że ten popularny owoc ma znacznie więcej zastosowań. Dodajemy ją do herbaty, przygotowujemy z niej syropy lub wykorzystujemy jako doskonały dodatek do ciast i dressingów sałatkowych. Włączenie cytryny do naszej diety to bardzo dobra decyzja, gdyż ma ona naprawdę zaskakujący wpływ na nasze zdrowie. Dzięki niej pozbędziemy się zgagi i nudności...

  • Siostra Salomea fantastycznie gotuje. Uwielbiam jej kuchnię! Siostra Anastazja FDC O makaronach wiemy prawie wszystko. Każdy przecież od czasu do czasu gotuje spaghetti, penne, świderki czy łazanki. Ale czy rzeczywiście jesteśmy takimi specjalistami? Nikt nie wie o makaronach tyle co Włosi. I to właśnie w słonecznej Italii, w przepięknym miasteczku Grottaferrata, położonym niedaleko Rzymu, Siostra Salomea przez wiele lat zgłębiała tajniki odpowiedniego przygotowywania makaronów. Dania z...