• Informacje na temat:

    babka bialo czarna

Przepisy na temat: babka bialo czarna
  • Wielkanocny przepis z herbatą w tle

    Wielkanoc już za kilka dni. Podczas tych wyjątkowych świąt chcemy ugościć bliskich pysznymi wypiekami, które osłodzą nam wspólnie spędzane chwile… Doskonałym ciastem, które dyskretnie łączy tradycję z nutą nowoczesności jest Babka Herbaciana. Warto zaznaczyć, że sposób jej przygotowania nie jest wymagający, co sprawia, że jest doskonałym rozwiązaniem dla osób, które stawiają pierwsze kroki...

  • im dłużej stoi tym jest lepsza ;) przepis mojej babci

  • Drożdżowa baba ale w kształcie prostokąta. Troszkę koloru i sezamu do smaku.

  • Zupa, za którą większość osób nie przepada.

  • aromatyczne danie,proste w wykonaniu dla wszystkich miłośnikòw krewetek,pasty i włoskich aromatòw

  • chcesz uwieść partnera/ke a ten/ta jest oporny/a...? to juz nie problem czarna mamba pobudzi wasze zmysły....

  • Można też zamiast w piekarniku grillować na grillu ! :)

  • Świeży, wiejski twarożek z czarną rzepą - śniadanie jak się patrzy. Proste, szybkie, smaczne, zdrowe - jednym słowem: CUDO! Sama rzepa to bomba witaminowa! Wyciągi z niej stosowane są w medycynie (np. środki wzmacniające wątrobę, odchudzanie, wzmacniające włosy), zawiera dużo witaminy C, B1 i B2, PP, dużo składników mineralnych - głównie potas, żelazo wapń i magnez. Cała apteka w niepozornej bulwie.

  • Dość pracochłonne ale bardzo dobre ciasto.

  • MOCNO KAKAOWE CIASTO Z KREMEM KOKOSOWYM

Artykuły na temat: babka bialo czarna
  • Jean Paul Gaultier: Skandalista z natury

    ...cuture Jean Paula. Inspirowana między innymi carską Rosją kolekcja aż kipiała od koronek, cekinów, futer i innych zdobień. Największe wrażenie jednak zrobiła suknia ślubna - czarna od stóp do głów. 2001

  • Sezon na czarną rzepę trwa, a jak wiadomo, najwięcej witamin czy składników mineralnych posiadają warzywa bezpośrednio po zbiorze. Warto więc skusić się na wprowadzenie czarnej rzepy do menu właśnie teraz. Fot. 123RF/Picsel Czarna rzepa nazywana też czarną rzodkwią, to roślina jednoroczna, osiągająca wysokość do 70 cm. Jej kwiaty posiadają liliową barwę, liście układają się w rozety, a jej jadalną część stanowi korzeń. Czarna, pokryta skorupką, bulwa kryje w sobie biały miąższ o ostrym...

  • Katarzyna Żak: Na Wielkanoc musi być sernik babci Helenki

    .... Ta babka miała inny smak niż dzisiejsze babki. W domu na święta zawsze musiały stać w wazonie bazie i żonkile - kupowałyśmy je z mamą na rynku w Toruniu. Z dzieciństwa pamiętam też pisanki malowane...

  • Znajdujące się w czarnej herbacie teaflawiny mogą obniżyć ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia. Dowodzą tego wyniki najnowszych badań opublikowane na łamach Agricultural Food Chemistry. Eksperyment przeprowadzony przez Lipton Institute of Tea w Holandii udowodnił, że teaflawiny obniżają ilość pobieranego z jelit cholesterolu, który jest głównym czynnikiem ryzyka chorób układu krążenia. Z dobrodziejstw tej substancji korzystać możemy pijąc herbatę zarówno w wersji ciepłej jak i mrożonej....

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Czarne porzeczki zazwyczaj kojarzymy z latem - jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by zamknąć je w słoiczkach i cieszyć się ich do dobroczynnym wpływem na zdrowie przez cały rok. Naprawdę warto. Fot. 123RF/Picsel Za co powinniśmy cenić czarne porzeczki? Są w końcu mniej urokliwe niż ich czerwone kuzynki. Jednak nie o urodę tu chodzi, a o wyjątkowy smak oraz składniki odżywcze zaklęte w tych malutkich i niepozornie wyglądających owocach. Właściwości lecznicze tej rośliny dobrze znały i...

  • Królowe Elżbiety

    Podarowała orgazm córce Mieszka I. Z jednego z wielkich wodzów zrobiła homoseksualistę. Kto? Elżbieta Cherezińska, autorka powieści historycznych, które mają setki tysięcy czytelniczek. Lubi pisać o silnych kobietach i stawia je na pierwszym planie. W naszych dziejach było takich kobiet wiele. Cherezińska sprawiła, że wyszły z cienia i stały się popularne jak gwiazdy. Historia Polski jest dziś naprawdę trendy.

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    Do położonej na południu Austrii Karyntii turystów przyciągają wysokie góry i przepiękne jeziora. To także kraina doskonałych produktów regionalnych, pysznych ryb i smaków łączących wpływy włoskie, słoweńskie i austriackie. Poznaj najlepsze przepisy kuchni karynckiej!

  • Pobudzająca i kojąca, codzienna i tajemnicza, elegancka i swojska – czarna herbata jest pełna przeciwieństw. To ją mamy na myśli mówiąc, że chcemy napić się „zwyczajnej” herbaty, a jednak daleko jej do bycia zwyczajną. Fot. materiały prasowe Poznaj tajniki czarnej herbaty i poszczególnych jej odmian, a także dowiedz się, jak wydobyć z niej najwięcej smaku! Choć zwyczaj picia herbaty narodził się na Wschodzie, gdzie króluje herbata zielona, to w naszej części świata najlepiej przyjęła się jej...