• Informacje na temat:

    babeczki z parowaru

Przepisy na temat: babeczki z parowaru
  • Nie wszyscy są przekonani co do smaku potraw przyrządzanych na parze. Ja chcę udowodnić, że może być zdrowo i równocześnie smacznie. Wystarczy tylko odpowiedni zamarynować wcześniej mięso i nie żałować przypraw do warzyw czy sosów. A więc, do dzieła!

  • Miruna na parze z marchewką,koperkiem podana z ryżem brązowym

  • Danie dla osób zdrowo się odżywiających. Wątróbka dostarcza wielu składników mineralnych jak żelazo, cynk, miedź. Jest źródłem witamin: A, D, B2, B12, oraz kwasu foliowego.

  • Bardzo pyszne,orzeźwiające,zdrowe po prostu rewelacja!

  • Zapraszam na kolejne danie z parowaru. Tym razem są to drobiowe tradycyjne gołąbki. Uwielbiam gołąbki w aromatycznym sosie pomidorowym ale i takie ze smażoną smakują wspaniale. Zrobione w parowarze są o wiele delikatniejsze niż tradycyjnie gotowane czy pieczone. Przygotowanie gołąbków nie jest trudne ale trzeba im poświęcić trochę czasu, za to potem mam kilka pysznych porcji obiadowych, które można zamrozić.

  • Jeżeli planujemy gotowanie mięsa na parze, to pamiętajmy, aby je najlepiej na noc zamarynować w oliwie i przyprawach. Mięso jest wtedy bardziej soczyste i wyraziste w smaku. Warzywa można przyprawić tuż przed gotowaniem. Nie żałujmy ziół i aromatycznych przepraw. Ponieważ gotowanie na parze ma być dietetyczne, starajmy się nie używać soli. Ewentualnie można posolić już na talerzu, przed samym podaniem.

  • Delikatne pulpety zrobione w parowarze z sosem pieczarkowym. Smakują zarówno z kaszą, ryżem czy ziemniaczkami. U mnie wersja z makaronem bezglutenowym. Spróbujcie!

  • szybkie,smaczne

  • Takie babeczki zawsze kupowałam w cukierni ale od pewnego czasu robię je w domu. Są bardzo proste :)

  • Bardzo proste w wykonaniu, a smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym! :) Idealne na przyjęcie urodzinowe lub na Wielkanoc zamiast tradycyjnej wielkanocnej babki :)

Artykuły na temat: babeczki z parowaru
  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Przysmak ten zrodził w XIX wieku. Wbrew pozorom nie stało się to w Ameryce, a w Anglii, gdzie na pomysł pieczenia babeczek z dodatkami wpadła służba. Początkowo muffinki powstawały z resztek, takich jak chleb z poprzedniego dnia, kawałki ciast, zgniecione ziemniaki, czy też resztki mięs zebrane ze szlacheckich stołów....

  • Spróbujcie przygotować świąteczne babeczki według przepisu jurorów "Bake Off - Ale Ciacho!" - Gosi Molskiej i Krzysztofa Ilnickiego. Sprawdzą się nie tylko na Wielkanoc. Gniazdka z białej czekolady 175 g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g masła 150 g cukru drobnego 2 jajka 3 łyżki mleka ekstrakt waniliowy wg uznania szczypta soli Połączyć przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Nie przestając ubijać, dodawać po jednym jajku oraz...

  • W kolejnym odcinku "Bake off Junior" uczestnicy będą musieli wykazać się znajomością kilku technik kucharskich. Czy wszystkim uda się upiec tartę i przygotować bajkowe babeczki? W poprzednim tygodniu jednego z najsłodszych programów telewizyjnych juniorzy zmierzyli się z bardzo trudnym wypiekiem, którego perfekcyjne przygotowanie może sprawić kłopot niejednemu dorosłemu! Dzieci miały za zadanie przygotować "drip cake" - tort dekorowany polewą, która ściekając po krawędziach, tworzy "sople"....

  • Przywiązujesz coraz większą wagę do zdrowego stylu życia? Starasz się kupować ekologiczne produkty, gotować dania niskokaloryczne i obniżonej zawartości tłuszczu? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco, to znak, że powinieneś zaopatrzyć się w uniwersalny parowar! Dania gotowane na parze są znacznie zdrowsze i smaczniejsze od tych, przygotowanych w sposób tradycyjny. Możemy mieć pewność, że podczas ich przyrządzania nie stracą swoich witamin i mikroelementów. Dzięki firmie UNOLD mieliśmy okazję...

  • Jeśli organizujecie w najbliższym czasie przyjęcie dla dzieci, to koniecznie zaserwujcie im, tak przyozdobione babeczki. Składniki: 1½ szklanki mąki ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki soli 1½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka kardamonu3 jajka1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 2 szklanki startej marchewki1 kostka masła ½ szklanki cukru pudru1 łyżka mleka200 g czarnej masy cukrowej50 g białej masy cukrowejzielona masa plastyczna do ozdoby Sposób przygotowania:...

  • Jednorożce to niewątpliwie hit ostatniego roku. Tak ozdobione muffinki, bez wątpienia spodobają się każdej dziewczynce. Babeczki 2 jaja⅓ szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego2/3 szklanki mąki pszennej½ szklanki drobnego cukru do wypieków1 łyżeczka sody oczyszczonej¾ łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka cynamonu mielonego¼ łyżeczki zmielonych goździków ¼ łyżeczki zmielonego ziela angielskiego¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej¼ łyżeczki soli1 szklanka startej marchwi1 szklanka...

  • Agrest nie należy do najbardziej popularnych owoców, a szkoda bo kryje w sobie mnóstwo witamin. Możecie też wyczarować z niego przepyszne dania, które zachwycą waszych gości. Fot. 123RF/Picsel Zamiast suplementów diety, które mają zapewnić nam zdrowe oczy, piękną cerę i szczupłą sylwetkę, warto sięgnąć po naturalne bogactwo witamin kryjące się w owocach agrestu - zwłaszcza, że sezon w pełni! Dla odchudzających się Osoby odchudzające się powinny wprowadzić agrest do swojej diety. 100 gram tego...

  • Julka pokusiła się o ozdobę w kształcie pisaków. Zobaczcie, jak możecie tak pomysłową dekorację, przygotować samodzielnie, w domu. Babeczki: 3 jaja240 g brązowego cukru160 g oleju roślinnego1 łyżeczka ekstraktu z wanilii4 łyżki mioduskórka z 1 pomarańczy20 g soku z pomarańczy250 g mąki pszennej2-3 łyżeczki proszku do pieczenia1-2 łyżeczek cynamonu250 g startej marchewki Masy maślane na bezie szwajcarskiej 6 białek300 g cukruszczypta soli450 g masłakakaobeżowy barwniksok z cytryny Słodki...

  • Już 9 lutego w Parku Zdrojowym w Wysowej rozstawią się Dzikie Stoły. Fot. Towarzystwo z Beskidu Niskiego To już szósty raz Towarzystwo z Beskidu Niskiego wystawia swoje Dzikie Stoły. Znajdziecie nas w zakątku wysowskiego Parku Zdrojowego dziewiątego dnia lutego. To zaraz z skraja - od fontanny, gdy ktoś jest chętny iść za planem. Ale łatwiej będzie tu trafić po zapachu ognistych potraw. One to mają być awangardą jadłospisu. Dla uspokojenia Mam- pacholęta i podrostki oraz niegustujący w...

  • „Food Tube Jamiego Olivera” to prowadzony przez Jamiego kanał na You Tube, zrzeszający miłośników dobrego jedzenia. Spośród zamieszczonych na kanale filmów Jamie wybrał trzy tematy kulinarne, tworząc w ten sposób trzy unikatowe książki kucharskie: Szalony grill - 50 niesamowitych przepisów, które odmienią twoje grillowanie Sezonowe słodkości - pomysłowe przepisy na pyszne ciastka i babeczki Rodzinne przysmaki - przepisy od serca na każdy dzień tygodnia   Szalony grill - 50 niesamowitych...