• Informacje na temat:

    babeczki wypełniane

Przepisy na temat: babeczki wypełniane
  • Kruche babeczki z kajmakiem i orzechami

    .... Przepis na nadzienie: 1. Wystudzone babeczki wyjmujemy delikatnie z foremek i przekładamy w papilotki. Masę kajmakową mieszamy z posiekanymi orzechami. Następnie za pomocą szprycy do kremu wypełniamy spody babeczek nadzieniem. Na koniec posypujemy gotowe babeczki orzechami.

  • Bardzo proste w wykonaniu, a smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym! :) Idealne na przyjęcie urodzinowe lub na Wielkanoc zamiast tradycyjnej wielkanocnej babki :)

  • Babeczki ananasowe

    Słodka przekąska.

  • Wytrawne drożdżowe babeczki z szpinakiem. Bajecznie wyglądają na stole :)

  • pyszne babeczki,jedyną ich wadą jest to,że szybko znikają...tyle zdążyłam ocalic :)

  • Kruche babeczki ucieszą każdego łasucha. A jeśli są z kremem i owocami przyjemność jest jeszcze większa.

  • Bardzo fajne babeczki. Polecam wszystkim tym, którzy lubią pieczarki. Pieczarki oczywiście można zastąpić grzybami leśnymi:). Zrobiłam je na kolację wigilijną.

  • Pyszne :)

  • Wiosna to najpiękniejszy okres w ciągu całego roku. To właśnie wtedy pojawia się mój ulubiony rabarbar ;) Dzisiaj przepis dla tych co wolą ciasto z rabarbarem, ale w mniejszych ilościach ;)

  • szybkie,smaczne

Artykuły na temat: babeczki wypełniane
  • Słone babeczki

    Pizzowe muffiny lub babeczki z szynkowym nadzieniem to idealna przekąska nie tylko na przyjecie.

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Przysmak ten zrodził w XIX wieku. Wbrew pozorom nie stało się to w Ameryce, a w Anglii, gdzie na pomysł pieczenia babeczek z dodatkami wpadła służba. Początkowo muffinki powstawały z resztek, takich jak chleb z poprzedniego dnia, kawałki ciast, zgniecione ziemniaki, czy też resztki mięs zebrane ze szlacheckich stołów....

  • Babeczki ananasowe

    Zagnieść kruche ciasto z podanych składników. Schłodzić w lodówce minimum pół godziny. Po tym czasie wypełniać foremki i piec w nagrzanym do 180 stopni...

  • Spróbujcie przygotować świąteczne babeczki według przepisu jurorów "Bake Off - Ale Ciacho!" - Gosi Molskiej i Krzysztofa Ilnickiego. Sprawdzą się nie tylko na Wielkanoc. Gniazdka z białej czekolady 175 g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g masła 150 g cukru drobnego 2 jajka 3 łyżki mleka ekstrakt waniliowy wg uznania szczypta soli Połączyć przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Nie przestając ubijać, dodawać po jednym jajku oraz...

  • Pikantne francuskie muffinki

    ...pieprzu, delikatnie mieszamy. Powstałą masą wypełniamy formy do muffinek wyłożone ciastem francuskim. Pieczemy 20-25 minut w 180ºC. Babeczki studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach...

  • Już za parę chwil najgorętsze święto tego roku, czyli Dzień Zakochanych! Dla wszystkich, którzy nie mają jeszcze pomysłu co podarować swojej drugiej połówce z pomocą przychodzi Smaker.pl. Redakcja w pocie czoła przygotowuje wyjątkowy przewodnik po najbardziej romantycznych i afrodyzjakalnych potrawach. Dla zaostrzenia apetytu już dzisiaj publikujemy jeden z 69 pomysłów na Walentynki. Babeczki imbirowe Składniki: -25 dag mąki -2 łyżki proszku do pieczenia -szczypta soli -2 jaja -10 dag...

  • Tartaletki borówkowo-malinowe

    ...gęstniejącą galaretką malinową i wstawiamy babeczki do lodówki, aby dobrze stężała. Ciastka możemy na koniec udekorować paskami kandyzowanej cytryny lub pomarańczy.

  • Masz liczną rodzinę i przedświąteczna gorączka zakupów znacznie przekracza twoje możliwości czasowe i finansowe? Doskonałą alternatywą dla drogich prezentów, które na dodatek nie zawsze trafiają w gusta naszych najbliższych, będą własnoręcznie, starannie przygotowane rarytasy. Wystarczy skorzystać z kilku prostych przepisów, określić dokładnie proporcje i zaopatrzyć się stylowe produkty do ozdabiania prezentów, by stworzyć chwytające za serce, wykonane z najwyższą dbałością, słodkie...

  • Tartaletki z truskawkami

    ...galaretką malinową i wstawiamy babeczki do lodówki, aby dobrze stężała. Ciastka możemy na koniec udekorować paskami kandyzowanej cytryny lub pomarańczy.

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Nie sposób bowiem przejść obojętnie obok ich licznych smaków i zapachów. Skąd się wzięły i dlaczego są takie pyszne?   Trudno doszukać się polskiego odpowiednika słowa "muffin". "Babeczka" czy "bułeczka" nigdy nie zastąpią jednak oryginalnego pojęcia. Muffin to muffin. A najlepiej pieszczotliwie - muffinek. Przysmak ten zrodził już...