• Informacje na temat:

    babeczki do zrobienia w pudełku

Przepisy na temat: babeczki do zrobienia w pudełku
  • Przepis wart wypróbowania: "Mazurek łatwy do zrobienia"

  • PROSTE DO ZROBIENIA I PYSZNE. JADŁAM JE JUŻ NIE RAZ ALE ROBIŁAM PO RAZ PIERWSZY LUBICIE OWOCE MORZA? JAK TAK TO PODZIELĘ SIĘ Z WAMI SWOIM PRZEPISEM-MUSICIE SPRÓBOWAĆ KONIECZNIE

  • jedna z moich ulubionych zakąsek

  • Takie babeczki zawsze kupowałam w cukierni ale od pewnego czasu robię je w domu. Są bardzo proste :)

  • Bardzo proste w wykonaniu, a smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym! :) Idealne na przyjęcie urodzinowe lub na Wielkanoc zamiast tradycyjnej wielkanocnej babki :)

  • Takie mini babeczki idealnie nadają się do koszyczka ze święconką lub jako baza do babeczek ponczowych.

  • szybkie,smaczne

  • Dla osób które nie chcą mieć nadzienia w środku

  • Wspaniały deser.

  • Małe, delikatne i kruche babeczki są wyjątkowe na każdą okazję. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej jak i tej wytrawnej. Foremki do babeczek wraz z przepisem dostałam od swojej mamy i jak sądzę jest to bardzo stary i niezawodny przepis. Foremek nie trzeba dodatkowo natłuszczać przed pieczeniem, babeczki bez problemu odchodzą od nich. Po upieczeniu zamykam je w szczelnym pudełku. Dzięki temu zawsze pod ręką mam przygotowane babeczki dla niespodziewanych gości.

Artykuły na temat: babeczki do zrobienia w pudełku
  • Ulubione letnie przysmaki

    ..., by więcej pił, podsuń mu plaster arbuza. Ten orzeźwiający owoc zawiera ponad 90 proc. wody! Małemu dziecku warto podać miąższ pokrojony w kostkę na talerzu, a poza domem - w pudełku na żywność. Smyk może go jeść swoim widelcem lub rączkami. B jak babeczki z owocami Dziecko męczy cię o ciastko z cukierni? Kup mu kruchą babeczkę z owocami. Taki przysmak nie powinien zaszkodzić trzylatkowi, gdyż...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Przysmak ten zrodził w XIX wieku. Wbrew pozorom nie stało się to w Ameryce, a w Anglii, gdzie na pomysł pieczenia babeczek z dodatkami wpadła służba. Początkowo muffinki powstawały z resztek, takich jak chleb z poprzedniego dnia, kawałki ciast, zgniecione ziemniaki, czy też resztki mięs zebrane ze szlacheckich stołów....

  • Spróbujcie przygotować świąteczne babeczki według przepisu jurorów "Bake Off - Ale Ciacho!" - Gosi Molskiej i Krzysztofa Ilnickiego. Sprawdzą się nie tylko na Wielkanoc. Gniazdka z białej czekolady 175 g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g masła 150 g cukru drobnego 2 jajka 3 łyżki mleka ekstrakt waniliowy wg uznania szczypta soli Połączyć przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Nie przestając ubijać, dodawać po jednym jajku oraz...

  • Agrest nie należy do najbardziej popularnych owoców, a szkoda bo kryje w sobie mnóstwo witamin. Możecie też wyczarować z niego przepyszne dania, które zachwycą waszych gości. Fot. 123RF/Picsel Zamiast suplementów diety, które mają zapewnić nam zdrowe oczy, piękną cerę i szczupłą sylwetkę, warto sięgnąć po naturalne bogactwo witamin kryjące się w owocach agrestu - zwłaszcza, że sezon w pełni! Dla odchudzających się Osoby odchudzające się powinny wprowadzić agrest do swojej diety. 100 gram tego...

  • Moda na samodzielne produkowanie piwa dotarła także do Polski. Nasi rodacy uwielbiają ten trunek, dlatego wielu z nich decyduje się spróbować swoich sił w roli browarnika. Sekrety domowej produkcji piwa zdradza nam Mirosław Robak - główny piwowar w krakowskiej Starej Zajezdni. Są dwa sposoby na uwarzenie własnego piwa w domu. Pierwszym jest zrobienie go ze słodu (zgodnie ze starą sztuką piwowarstwa), natomiast drugim przygotowanie piwa z tzw. Brewkitu. Warzenie piwa ze słodu daje nam pełne...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością przywitają odmianę w...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Jak można nie kochać kogoś, kto robi dla nas tosty? Ale co to właściwie znaczy robić tosty? Czy za wrzucenie do tostera, czy włożenie do opiekacza kilku kromek pieczywa, powinniśmy obdarzać kogoś miłością? Amerykański sposób na tosty - to właśnie ten, już opisany. No i jaka to sztuka? Wystarczy mieć toster. Równie amerykańską metoda są tzw. sandwicze - żadnej filozofii tu nie ma - dwie kromki, ser, pomidor, opiekacz... Są jednak tosty warte najpiękniejszych uczuć. I nie pochodzą z Ameryki,...

  • Już za parę chwil najgorętsze święto tego roku, czyli Dzień Zakochanych! Dla wszystkich, którzy nie mają jeszcze pomysłu co podarować swojej drugiej połówce z pomocą przychodzi Smaker.pl. Fot. 123RF/Picsel Redakcja w pocie czoła przygotowuje wyjątkowy przewodnik po najbardziej romantycznych i afrodyzjakalnych potrawach. Dla zaostrzenia apetytu już dzisiaj publikujemy jeden z 69 pomysłów na Walentynki. Babeczki imbirowe Składniki: -25 dag mąki -2 łyżki proszku do pieczenia -szczypta soli -2...

  • Zawartość koszyczka wielkanocnego ma znaczenie symboliczne i jest mocno zakorzeniona w tradycji. Co jest niezbędne? Bez czego na pewno koszyczek się nie obędzie? A co można dołożyć dodatkowo? Fot. © 123RF.COM/PICSEL Staropolskie obyczaje święcenia pokarmów znacznie różniły się od współczesnych. Przede wszystkim zwyczaj obchodzony był w domach i dworkach szlacheckich, gdzie ksiądz lub biskup dokonywał symbolicznego gestu pokropienia wodą zgromadzonych pokarmów. Ich ilość mogłaby dziś zadziwić...