• Informacje na temat:

    baba razowa

Przepisy na temat: baba razowa
  • Przedświąteczna szkoła bab

    Na świątecznym stole obowiązkowo musi pojawić się baba. Podajemy 10 przepisów na te pyszne wielkanocne wypieki.

  • Lekkie, orzeźwiające, smaczne i zdrowe :) Przepis z ugotuj.to, dodałam swoje uwagi co do ilości i troszkę pozmieniłam. http://vanillateaspoon.blox.pl/html

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...delikatnie różowa taramosalata czyli pasta z chleba lub ziemniaków oraz ikry z dorsza. Albo pasta z upieczonego w całości na grillu bakłażana (baba ganush) o lekko wędzonym, dymnym smaku. Na...

  • Sprawdzony przepis na "Razowa pizza"

  • Pachnąca, rozpływająca się w ustach baba.

  • Pomalutku szykujemy się na Wielkanoc. Szukamy nowe przepisy...coś nowego. Tym razem nowy przepis, ale klasyk;) Baba drożowa...pyszna:)

  • Szybkie,proste ciasto,które ucieszy nie jedno podniebienie a zajmuje nie wiele czasu.

  • Przekąska z aromatycznego bakłażana

  • Smaczna jako danie samodzielne lub jako dodatek do mięska i sałaty

  • Super pieczywo na śniadanie. Smakuje wybornie z kakao.

Artykuły na temat: baba razowa
  • Święto smaku

    .... Baba drożdżowa (dla 6-10 osób) Czas przygotowania: 2 godziny Poziom trudności: 3 Składniki: 500 g mąki pszennej, 70 g drożdży, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, 100 g masła, 2 jaja...

  • Udało nam się wyłonić zwycięzców, do których powędrują wspaniałe książki Pawła Małeckiego pt. "Cukiernia Lidla". Wiemy już jakie macie niezawodne sposoby na idealną babę drożdżową. Okazuje się, że kluczem jest pozytywna atmosfera, silne ręce, cisza i składniki w temperaturze pokojowej. Bardzo chcieliśmy podziękować za wszystkie zgłoszenia. Nie spodziewaliśmy się aż tylu odpowiedzi. Spośród wszystkich musieliśmy wybrać tylko osiem, zespół Smakera miał bardzo ciężki orzech do zgryzienia. Po...

  • Wielkanoc na Kujawach

    ...). Jako dodatek do niej podaj np. tarty chrzan. Wywaru z szynki nie wylewaj, możesz na nim przyrządzić jakąś zupę, np. żurek, biały lub czerwony barszcz. Kujawiok - baba drożdżowa Składniki: 2 szkl...

  • Mazurek, sernik, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie przykuwa uwagi, jak pyszne desery. Babka - królowa świątecznego stołu Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie...

  • Wielkanoc świętujemy najczęściej przy bogato zastawionym i udekorowanym stole. Obok dań mięsnych i wędlin, słodkie smakołyki stanowią idealne uzupełnienie wielkanocnego menu. Fot. © 123RF.COM/PICSEL Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie przykuwa uwagi (i smaku) jak pyszne, słodkie desery. Królowa stołu Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba...

  • Wakacje to czas wyjazdów, dzięki którym mamy okazje poszerzać swoją wiedzę o innych kulturach oraz poznawać nowe smaki. Przed daleką podróżą warto sprawdzić, jakich smakołyków czy dań koniecznie powinniśmy spróbować na miejscu. A może są one w zasięgu naszych rąk także i na co dzień? Dzisiaj, dzięki globalizacji, wiele produktów pochodzących z oddalonych od naszego kraju rejonów, możemy kupić w dużych sieciach handlowych lub przez Internet. Do tej grupy należą między innymi przysmaki...

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...

  • W ostatnim czasie tarty zawładnęły sercami Polaków. Przygotowuje się je niezwykle prosto, a ich smak zależy jedynie od naszej wyobraźni. Co ważne możemy zaserwować je zarówno w wersji słodkiej jak i wytrawnej. Dziś skupiamy się na tych drugich, prezentując wam najciekawsze pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas byłby w stanie odmówić sobie smakowicie wyglądającego kawałka tarty, która dopiero co opuściła piekarnik? Taka potrawa jest doskonałym rozwiązaniem, zwłaszcza gdy...

  • Rozpoczynamy sezon na grillowanie. Z pewnością w waszych lodówkach już czekają kiełbaski, a inne mięsa powoli zaczynają się marynować. A co z wegetarianinami? Zadbaliśmy, aby także i oni mogli zjeść coś z rusztu. Fot. 123RF Wygląda na to, że użytkownicy Smakera kochają grillować. Wśród dodanych przez nich przepisów znaleźliśmy mnóstwo propozycji, które można przygotować właśnie w ten sposób. Wiele z tych propozycji to fantastyczne pomysły na dania bezmięsne, które pokochają wegetarianie. Co...

  • W naszych sercach ciągle lato, ale za oknami, na talerzach i w najnowszym wydaniu magazynu PYSZNE już coraz bardziej jesiennie. Na pierwszy ogień wzięliśmy ziemniaki, z których jesteśmy dumni, jak Włosi z oliwek. Pieczemy je w ognisku, smażymy na patelni, gotujemy, trzemy na tarce, doprawiamy z pasją. Po deszczu idziemy na grzyby, a potem znowu pichcimy na potęgę: pizza, tagliatelle, zupa - wszystko okupione niemałym, choć przyjemnym wysiłkiem w postaci porannych wędrówek po lesie. Gdy dopada...