• Informacje na temat:

    awokado wegetarianie

Przepisy na temat: awokado wegetarianie
  • Tartaletki z raw nutellą

    Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 banany 2 łyżki miodu 2 łyżki kakao odrobina jogurtu naturalnego lub mleka 1 opakowanie tartaletek/muffinek np. Dan Cake. Przygotowanie: 1. Awokado oraz banana obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części. Następnie wkładamy do kielicha blendera lub wysokiej miski. Kolejny krok to dodanie miodu, kakao oraz jogurtu lub mleka. Całość miksujemy na...

  • sprytna sztuczka

  • Smaczny pomysł na "Trufle awokado"

  • Smaczna przekąska, dobra dla wegetarian ;).

  • niskokaloryczna alternatywa dla prawdziwego masła :)))

  • Mówią, że to najzdrowsze masło świata. Jest bardzo szybkie w wykonaniu i nie zawiera ani grama tłuszczu zwierzęcego.

  • Kremowe awokado ukryte pod warstwą chrupiącego boczku doskonale komponuje się z jajkiem sadzonym. Takie śniadanie to dawka energii na resztę dnia.

  • Pyszne śniadanie - awokado, słonecznik, oliwa, bazylia, szczypiorek, sól i pieprz, blender no i do roboty.

  • Smaczna i zdrowa przekąska z awokado.

  • Pasta z awokado z powodzeniem może zastąpic masło

Artykuły na temat: awokado wegetarianie
  • Schabowy czy sojowy

    ...względy przeważają. Dieta wegetariańska ostatnio święci triumfy wśród celebrytów, bo jest niskokaloryczna i łatwo dzięki niej schudnąć! Niezależnie od motywacji - wegetarianie świadomie rezygnują(...) brakować żelaza. Występuje ono wprawdzie w roślinach (np. szpinaku, burakach), ale to pochodzenia zwierzęcego jest łatwiej przyswajalne. Z drugiej strony - wegetarianie unikają niezdrowych nasyconych...

  • Czy wiesz skąd pochodzi awokado, jak bardzo jest zdrowe i co z niego zrobić? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc, bo awokado to właśnie owoc...

  • Witaminy i minerały ważne dla kobiet

    ...kontrolujemy emocje, utrzymujemy ciśnienie w ryzach i chronimy nasze serce (które starzeje się szybciej niż męskie). Najwięcej jest go w... awokado (już połowa owocu zapewnia dzienną dawkę potasu(...), czy nie brakuje nam np. potasu, wapnia. ✔Testy na zawartość witamin i minerałów: warto sprawdzić poziom witaminy D3, B12 (szczególnie wegetarianie), żelaza.

  • Spór między wegetarianami a mięsożercami trwa od wielu lat i nic nie zapowiada, aby kiedykolwiek miał zostać rozstrzygnięty. Najnowsze badania mogą dać oręż zwolennikom jedzenia mięsa. Fot. 123RF/Picsel Ludzie przestają jeść mięso z różnych powodów, poczynając od względów etycznych, a na przyczynach zdrowotnych i estetycznych kończąc. Zdeklarowani mięsożercy również dysponują sporą ilością argumentów, mających przemawiać na korzyść spożywania mięsa. Trudno zdecydować, która z tych grup ma...

  • Witaminy i minerały, bez nich ani rusz!

    .... Suszone morele i figi, awokado, banany, ziemniaki, pomidory, seler, ciecierzyca i soczewica. Wapń. Nabiał (zwłaszcza żółty ser), ryby z kręgosłupami (z puszki), sezam, suszone figi, migdały...

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich miesięcy. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Owszem, awokado zawiera w sobie tłuszcze, jednak są to zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają...

  • Anemia ma wiele twarzy

    ...w witaminę B12, czyli podroby i mięso. Ale i dla wegetarian się coś znajdzie: witaminę tę zawierają żółte sery, produkty pełnoziarniste, kasze, orzechy, sardynki, awokado, ziemniaki, banany i drożdże. Kwas...

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich lat - owoc zdrowy i bardzo smaczny. Naukowcy ostrzegają jednak, że nie wszyscy powinni włączać go do diety. Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku Ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez...

  • Bosacka: Kto nie smaruje, ten nie je

    ...znajdziemy ich łyżeczkę, najwyżej dwie. Reszta to tłuszcze roślinne, woda, cukier, zagęstniki, konserwanty. Niech więc taka rybka lepiej spływa! Pasty wegetariańskie - z awokado (guacamole) czy cieciorki (humus) to zdrowa propozycja nie tylko dla wegetarian. Awokado to skarbnica witamin: A, C, E, K, H i tych z grupy B, a także wapnia, potasu i fosforu. Jest dość kaloryczne, ma sporo tłuszczu, ale...

  • Ostatnio ten trend opanował cały internet. Wszyscy dekorują potrawy pięknymi różami, robionymi z różnego rodzaju warzyw i owoców. Wygląda na skomplikowane, ale przekonacie się, że tak naprawdę to łatwizna. Fot.123RF/PICSEL Wystarczy ostry nóż i odrobina cierpliwości, aby stworzyć takie cuda! Pamiętajcie tylko, że ćwiczenie czyni mistrza. Na filmach zobaczycie jakie to proste. Takie piękne róże możecie przygotować z różnych warzyw i owoców: jabłek, mango, awokado, pomidorów, rzodkiewek,...