• Informacje na temat:

    awokado miąższ

Przepisy na temat: awokado miąższ
  • Awokado

    Ma swoich wiernych wielbicieli, ale nie brakuje też głosów, że smakuje nijako. Bo awokado nie jest solistą i potrzebuje dobrego towarzystwa. Warto się w nim rozsmakować, bo jest naprawdę zdrowe!

  • niskokaloryczna alternatywa dla prawdziwego masła :)))

  • Egzotyczny owoc: Awokado

    Pochodzi z Meksyku, ale i u nas można je kupić w niemal każdym warzywniaku. Jasnozielonkawy kremowy miąższ łatwo się rozsmarowuje i pasuje do wielu dań.

  • Chrupiąca panierka chlebowa z dodatkiem ziaren słonecznika i maku skrywa kremowe awokado, które po upieczeniu ma jeszcze bardziej orzechowy smak.

  • Awokado - król Instagrama

    W świecie sieci społecznościowych to awokado jest prawdziwym królem. Ten sukces zawdzięcza ponad 8 milionom postów na Instagramie, sygnowanych hashtagiem #avocado. Przepisy z wykorzystaniem awokado są liczne i kuszące.

  • Ostatnio moje ulubione śniadanie: kremowe awokado otula jajko z płynnym żółtkiem posypane wędzonym schabem, płatkami chili i pistacjami.

  • Pasta z awokado

    Sposób przygotowania 1. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ. Rozgnieć widelcem lub zmiksuj w blenderze. Dodaj sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przypraw solą i pieprzem.  2. Cebulę oraz papryczkę chilli pokrój w bardzo drobną kostkę. Dodaj do całości i wymieszaj. Podawaj z szynką parmeńską lub łososiową oraz ze świeżymi listkami mięty lub bazylii. Pastę...

  • Uwielbiam pomidory, kocham awokado. Postanowiłam połączyć te dwa produkty w jednym daniu, a raczej przystawce.

  • Awokado zapiekane z tuńczykiem

    Sposób przygotowania Awokado przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Łyżeczką, częściowo wydrążyć miąższ i przełożyć do miski. Dodać tuńczyka pokrojonego w kostkę, ¾ sera startego na tarce, pokrojoną(...) przygotowanym farszem wypełnić miseczki po wydrążonym awokado. Posypać pozostałym startym serem i zapiec w piekarniku w rozgrzanym do 200 st. C przez około 25 minut.

  • Prosto i smacznie

Artykuły na temat: awokado miąższ
  • Awokado

    Ma swoich wiernych wielbicieli, ale nie brakuje też głosów, że smakuje nijako. Bo awokado nie jest solistą i potrzebuje dobrego towarzystwa. Warto się w nim rozsmakować, bo jest naprawdę zdrowe!

  • Czy wiesz skąd pochodzi awokado, jak bardzo jest zdrowe i co z niego zrobić? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc, bo awokado to właśnie owoc...

  • Faszerowane awokado

    ...>>> Zobacz przepis na następnej stronie

  • Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Fot. 123RF/Picsel Chociaż awokado jest najtłustszym owocem świata, warto wiedzieć, że zawarte w nim kalorie nie są puste. Zawiera ono w sobie zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają skórę i pomagają poradzić sobie ze...

  • Aromatyczne awokado

    Składniki Pomidor, 2 limonki, 3 awokado, pół cebuli, odrobina startego kminku, papryczka chili, 2 łyżeczki świeżej kolendry, sól, pieprz, świeży ogórek Przygotowanie Pomidora obierz ze skórki. Przekrój na pół, wydrąż nasiona, a miąższ drobno posiekaj. Z limonek wyciśnij sok (zostaw plasterek do dekoracji). Awokado przekrój wzdłuż na pół. Usuń pestkę, obierz ze skórki, a następnie pokrój...

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich miesięcy. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Owszem, awokado zawiera w sobie tłuszcze, jednak są to zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają...

  • Awokado. Przyspiesz jego dojrzewanie

    Potrzebujesz natychmiast miękkiego awokado do zrobienia sosu guacamole? Są na to sposoby.

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich lat - owoc zdrowy i bardzo smaczny. Naukowcy ostrzegają jednak, że nie wszyscy powinni włączać go do diety. Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku Ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez...

  • Awokado – jak wybrać najlepsze?

    Przy wyborze awokado sprawdź przede wszystkim sprężystość skórki (kolor to sprawa drugorzędna, bo zależy od odmiany owocu).

  • Ostatnio ten trend opanował cały internet. Wszyscy dekorują potrawy pięknymi różami, robionymi z różnego rodzaju warzyw i owoców. Wygląda na skomplikowane, ale przekonacie się, że tak naprawdę to łatwizna. Fot.123RF/PICSEL Wystarczy ostry nóż i odrobina cierpliwości, aby stworzyć takie cuda! Pamiętajcie tylko, że ćwiczenie czyni mistrza. Na filmach zobaczycie jakie to proste. Takie piękne róże możecie przygotować z różnych warzyw i owoców: jabłek, mango, awokado, pomidorów, rzodkiewek,...

Wideo na temat: awokado miąższ
  • Zmysłowe smaki: Jak obrać i jeść awokado

    Awokado to pyszny owoc, który oprócz potasu, wapnia i witamin, zawiera cenny kwas oleinowy, obniżający poziom szkodliwego cholesterolu LDL, który zwiększa ryzyko chorób serca. Awokado to także kompletne źródło białka, a to oznacza, że zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Ponadto przyspiesza metabolizm organizmu, daje uczucie sytości, dzięki czemu jest częstym składnikiem diet. Awokado