• Informacje na temat:

    awokado masło czosnek

Przepisy na temat: awokado masło czosnek
  • Tarta z burakiem i awokado, czyli istna eksplozja smaków i kolorów

    Kasza jaglana znana jest ze swoich zdrowotnych właściwości. Aby urozmaicić swoją dietę, można przygotować z niej - jak proponuje Marek Zaremba - tartę z dodatkiem awokado i buraka. Nie dość że zdrowa, to jeszcze zachwyca smakiem i kolorami!

  • Mówią, że to najzdrowsze masło świata. Jest bardzo szybkie w wykonaniu i nie zawiera ani grama tłuszczu zwierzęcego.

  • Pasty kanapkowe

    Z powodzeniem zastąpią masło i błyskawicznie zamienią zwykłą kromkę w niebanalną kanapkę. Dzięki nim zapewnisz sobie dodatkową porcję cennych witamin i mikroelementów.

  • zupa jest bardzo smaczna, smakuje na ciepło i na letnio, można ją podać z grzankami, makaronem, ryżem................SMACZNEGO!!!

  • Ptysie z musem

    Sposób przygotowania 1. Zagotuj wodę, rozpuść masło. Mieszając, dodawaj mąkę, podgrzewaj około 3 minuty. Wystudź. Wbij po jajku i wymieszaj łyżką lub mikserem. Dodaj ser. Uformuj kulki łyżką i piecz 20 minut w temp. 200 st. C.  2. Pokrój awokado, cebulę i czosnek, skrop sokiem z cytryny, dodaj ser, jogurt, sól i pieprz. Całość zmiksuj na gładki mus. Wymieszaj z obraną, drobno pokrojoną gruszką...

  • Banalnie proste w wykonaniu, a jakie smaczne... mniam.

  • Zdrowie tkwi w… kolorach

    Czerwone na śniadanie - szakszuka Cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy na oliwie i dodajemy pomidory. Odparowujemy wodę przez kilka minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy(...) i pomarańczowe na deser - brzoskwinie pod kruszonką Sposób przygotowania Masło łączymy z mąką i cukrem pudrem. Wyrabiamy i schładzamy masę przez 15 minut w lodówce. Na formę do tarty wykładamy...

  • Dla wszystkich którym znudziło się już zwykłe masło ;)

  • Zapiekanki z pieczywem

    Minichlebki z awokado Sposób przygotowania 1. Masło wyjmij wcześniej z lodówki, by zmiękło. Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę. Miękkie masło utrzyj z czosnkiem, lubczykiem oraz ze szczyptą(...). Blaszkę wyłóż pergaminem. Rozłóż pomidorki (rozcięciem do góry) i wstaw do piekarnika. Zapiecz przez 10 minut, najlepiej z włączonym termoobiegiem. Wyjmij i zsuń z blaszki.  3. Awokado umyj, osusz...

  • Pyszne i zdrowe masełko czosnkowe. Bardzo dobre do kanepek z wędliną. A jeszcze lepiej smakuje jak posmarujemy nim wczorajszy chleb i upieczemy w tosterze lub w sezonie na grillu (pyszna zakąska do zimnego piwka;)

Artykuły na temat: awokado masło czosnek
  • Co zamiast masła

    ...​Masło jest wysokokaloryczne, zawiera laktozę, której wielu z nas nie potrafi trawić oraz tłuszcze mleka krowiego. Na szczęście można je zastąpić zdrowszymi zamiennikami. Czym smarować kanapki?

  • Czy wiesz skąd pochodzi awokado, jak bardzo jest zdrowe i co z niego zrobić? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc, bo awokado to właśnie owoc...

  • Meksykańska zupa z awokado

    ...​Awokado jest doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które działają przeciwnowotworowo i przeciwzapalnie. Często awokado dodajemy do sałatek, koktajli, ale równie dobrze sprawdza się w meksykańskich zupach.

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich lat. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc,...

  • Czym zastąpić masło na co dzień?

    Nikogo nie trzeba chyba przekonywać, że masło w rozsądnych ilościach jest bardzo zdrowe – zawiera witaminy A, D oraz E niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jednak cena śmietankowej kostki może skutecznie odstraszyć jej amatorów, mimo że wielu z nich nie wyobraża sobie polskiej kuchni bez ukochanego masła. Trudno się dziwić – wszyscy dodajemy je do kanapek i wypieków, a jego smak...

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Smaki spiżarni: awokado

    Awokado uważane jest za jedno z najzdrowszych owoców świata. To głównie ze względu na dużą zawartość cennych dla zdrowia nienasyconych kwasów tłuszczowych, które trudno znaleźć w innych produktach(...) dojrzały owoc. Tylko taki nadaje się do celów kuchennych. Dojrzałe awokado ma lekko orzechowy, maślany smak. Skórka lekko ugina się pod palcami i swobodnie odchodzi od miąższu, który łatwo rozgniata się...

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

  • Awokado do obiadu

    ...maśle zeszklij posiekaną cebulkę i czosnek, dodaj sól, miód i bulion. Pod przykryciem gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Miąższ z awokado pokrój w kosteczkę. Skrop sokiem z cytryny. Połowę ochłodź(...)Awokado należy do naturalnych afrodyzjaków chętnie wykorzystywanych w kuchni. Owoce dojrzewają dopiero po zerwaniu z drzewa, dlatego w sklepach zwykle dostępne są niedojrzałe. Przed zjedzeniem warto...

  • Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Fot. 123RF/Picsel Chociaż awokado jest najtłustszym owocem świata, warto wiedzieć, że zawarte w nim kalorie nie są puste. Zawiera ono w sobie zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają skórę i pomagają poradzić sobie ze...