• Informacje na temat:

    awokado losos cukinia

Przepisy na temat: awokado losos cukinia
Artykuły na temat: awokado losos cukinia
  • Co jeść, żeby pamięć nas nie zawodziła?

    ...​Spożywaj dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 - są w olejach roślinnych z pierwszego tłoczenia, tłustych morskich rybach, orzechach, migdałach, awokado. Witaminy z grupy B, magnez, cynk i L-tryptofan, które wpływają na zdolność zapamiętywania informacji, znajdziesz w produktach pełnoziarnistych, warzywach, pestkach, jajach, chudym mięsie.

  • Czy wiesz skąd pochodzi awokado, jak bardzo jest zdrowe i co z niego zrobić? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc, bo awokado to właśnie owoc...

  • Jesz przez 8 godzin, pościsz przez pozostałe 16

    ...i plasterkiem awokado, druga z pastą z awokado i soku cytrynowego, posypana siekaną czerwoną kapustą i kiełkami. Pieczony łosoś: Filet (200 g) skropiony cytryną i upieczony w folii, warzywne leczo...

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich lat. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc,...

  • Udar mózgu

    ...jedno duże danie z fasoli w tygodniu. Awokado ma w sobie sporo magnezu. A trzeba Ci wiedzieć, że pierwiastek ten wydatnie obniża ryzyko udaru. Jedz kilka w tygodniu. Możesz dodawać go do sałatek...

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    Sałatę porwij, fetę pokrusz, awokado pokrój na plasterki. Polej sosem winegret. Zjedz z pieczywem. Piątek: Placuszki z cukinii Składniki: cukinia, pół marchewki, sól, oregano, 3 łyżki mąki(...) coś słodkiego. Częściej niż po mięso sięgaj po ryby morskie. Jadaj też awokado, nasiona chia i orzechy. Używaj olejów roślinnych - rzepakowego, oliwy. To doskonałe źródła kwasów omega-3 oraz...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Przyspieszamy metabolizm

    ..., szpinak, sałata, cukinia). Bez tłuszczu, owoców i zbóż! Przykład: śniadanie - polędwica z indyka z selerem naciowym, przekąska - wędzony łosoś z ogórkiem, lunch - papryka faszerowana tuńczykiem w sosie(...). Przez 3 dni jemy produkty bogate w zdrowe tłuszcze (orzechy, awokado, humus, masło migdałowe), umiarkowane ilości białka (np. tłusta ryba morska, warzywa strączkowe: soczewica, ciecierzyca, fasolka...

  • Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Fot. 123RF/Picsel Chociaż awokado jest najtłustszym owocem świata, warto wiedzieć, że zawarte w nim kalorie nie są puste. Zawiera ono w sobie zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają skórę i pomagają poradzić sobie ze...