• Informacje na temat:

    anielskie smaki miodownik

Przepisy na temat: anielskie smaki miodownik
  • Pyszne ,rozpływające się w ustach ciasto miodowe z masą kajmakową i orzechami. Najlepiej upiec je tydzień wcześniej ,aby smaki się połączyły a blaty skruszały .

  • Ciasto, które smakiem przypomina mi lata dzieciństwa. Pamiętam dokładnie to które robiła dokładnie z tego przepisu moja mama

  • Drobne, kruche ciasteczka, szybkie w wykonaniu. Z porcji wychodzi ok. 25szt.

  • Sprawdzony przepis na "Anielskie ciasteczka"

  • piekę ten miodownik od kilku lat i zawsze się sprawdza, jest bardzo dobry

  • Coroczny hit na Świątecznym stole czyli uwielbiany w mojej rodzinie miodownik z masą grysikową i orzechami :) 

  • Przez wiele lat moim faworytem w kanonie ciast ulubionych był Makowiec. Na szczęście udało mi się dostać od Babci Haliny przepis na Miodownika :). Jest najwspanialszy. Idealnie kruchy z dodatkiem pysznego kremu i cieniutką warstwą powideł śliwkowych. Niebo w gębie i niestety muszę się przyznać, że potrafimy z moją Zuzieńką zjeść całą blachę na raz :).

  • Trzeba poczekać do drugiego dnia żeby skosztować, ale naprawdę warto!

  • Pyszne

  • Gdy brak czasu na prawdziwego piernika. Zapraszam na mój blog: http://kobiecykacik.blox.pl

Artykuły na temat: anielskie smaki miodownik
  • Hiszpania jest wyjątkowo popularnym celem wakacyjnych wojaży. Jeżeli również marzysz o takiej podróży, nie daj się zaskoczyć! Koniecznie sprawdź, co jadają Hiszpanie. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia hiszpańska jest uznawana za jedną z najzdrowszych, najsmaczniejszych i najciekawszych na świecie. Mieszkańcy Półwyspu Iberyjskiego uwielbiają celebrować posiłki, a w swoich daniach starają się podkreślać naturalne piękno i smak wykorzystywanych przez nich posiłków. Nic więc dziwnego, że każdego roku...

  • Kolejna, po bestsellerowym Paryskim szyku i Paryskim szyku w Twoim domu, część doskonałej serii książek „paryskich”! Trish Deseine jest obecnie najbardziej uwielbianą autorką książek kucharskich we Francji. W tym przewodniku po życiu kulinarnym Miasta Światła dzieli się swoją tajemną wiedzą na temat najbardziej cenionych przez nią restauracji, kawiarni, cukierni, piekarni i innych miejsc, w których można dobrze - co nie musi znaczyć: drogo - zjeść lub zrobić zakupy. Znajdziemy tu także...

  • Książka dla tych, którzy chcą się inspirować skandynawskim stylem życia! Jedz chleb do posiłków, dobrze doprawiaj, korzystaj z produktów lokalnych i sezonowych, a przede wszystkim nie żałuj czasu na gotowanie i jedzenie. To główne rady Clausa Meyera, gwiazdy kuchni skandynawskiej. Jego książka Wszystkie smaki Skandynawii ukaże się w Polsce 23 listopada, nakładem wydawnictwa Buchmann. Claus Meyer wychowywał się na klopsikach w puszkach, ziemniakach w proszku, barwnikach do sosów i kostce...

  • Już w maju ukaże się pierwsza w Polsce książka poświęcona kuchni ukraińskiej. Polaków dziwi, że w prawdziwym ukraińskim barszczu pływa fasolka z tartym burakiem, ziemniakami i kapustą. Ukraińcom z kolei nie mieści się w głowie, że my do tej zupy - oprócz świątecznych uszek - nie wrzucamy już nic więcej. Jeśli chodzi o „ruskie" pierogi, to najbardziej rosyjskie są tak naprawdę te z mięsem, a nadziewane ziemniakami, kapustą, serem czy wiśniami - tak bardzo popularne w Polsce - zdecydowanie...

  • Coraz częściej poszukujemy nowych smaków i doznań kulinarnych. Tym razem zapraszamy cię w podróż do krainy aromatycznych przypraw i zaskakujących dań. Weź udział w naszym konkursie i przekonaj się na własnej skórze, jak smakuje orient! Nagrodą w konkursie są zestawy produktów Jasmeen, w skałd których wchodzą: Cieciorka gotowana Jasmeen Pasta z cieciorki Jasmeen Pasta z bakłażanówJasmeen Pasta sezamowa (Tahina) Jasmeen Chałwa pistacjowa Jasmeen Chałwa waniliowa  Jasmeen Aby wygrać w...

  • Ciemny biszkopt nasączony odrobiną wiśniówki, do tego polewa czekoladowa i śmietanowy krem. Wszystko ozdobione samochodzikami z kolorowej masy cukrowej. Biszkopt 6 jaj150 g cukru115 g mąki pszennej25 g kakao40 g masła Nasączenie 1/3 szklanki wiśniówki2/3 szklanki wody Krem 1 łyżka żelatyny5 łyżek wody550 ml śmietanki kremówki2 łyżeczki cukru pudru Konfitura wiśniowa 500 g wiśni200 g cukru1 cytryna Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki kremówki60 g gorzkiej czekolady (70% kakao)60 g mlecznej...

  • W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, kalarepa czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym, ale dostępnym dziś powszechnie także w naszych sklepach. W książce znajdziesz ponad 250 oryginalnych przepisów na dania wegetariańskie z całego świata - od kuchni śródziemnomorskiej, poprzez przepisy rodem z Ameryki Północnej i Południowej, aż po jeszcze...

  • Antonówki z mlekiem kokosowym, kawa z kasztanami i pigwa z zieloną herbatą – przedstawiamy niebanalne kompozycje smakowe kojarzące się z jesienią. Jesień wcale nie musi być nudna, wystarczy pokochać jej smaki/Picsel Co prawda po lecie zostały nam już tylko piękne wspomnienia uwiecznione na fotografiach z wakacji, nie oznacza to jednak, że skończył się sezon na świeże smaki. Jesień ma nam naprawdę wiele do zaoferowania. W ogródku już wyrosły gigantyczne dynie, a w sadach można zbierać jabłka,...

  • Wyraziste przyprawy, aromatyczne zapachy, różnorodność kolorów to najczęściej przytaczane przez was skojarzenia związane z orientem. Zobaczcie, które z odpowiedzi zdobyły nasze uznanie i zwyciężyły w konkursie. Coraz częściej w naszych domach sięgamy po orientalne smaki. Dzięki nim mamy możliwość podróży do krain, w których prym wiodą aromatyczne przyprawy, różnorodność smaków, świeżość i wspólna radość z jedzenia. Osoby, które dzieki produktom Jasmeen będą mogły skosztować smaków tamtejszych...

  • Tapinder Sharma mieszka w Polsce już 18 lat. Od siedmiu pokazuje Polakom, jak się jada w Indiach. Z okazji otwarcia kolejnej restauracji - tym razem w samym sercu Krakowa - opowiedział nam o swojej wielkiej kulinarnej przygodzie. Fot. 123RF/Picsel Bartosz Rumieńczyk: Co pana sprowadziło do Polski?   Tapinder Sharma: - Zawsze mówię, że to taka historia do kolacji: przyjechałem oczywiście z miłości...   Romantyczna historia? - Jak z bestselleru, tylko trochę z innej strony, bo żonę poznałem w...