• Informacje na temat:

    anielska kuchnia -jabłecznik

Przepisy na temat: anielska kuchnia -jabłecznik
  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia andaluzyjska"

  • Fuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone.

  • W ten weekend znalazłam przepis. Nie czekałam ani chwili...zrobiłam;) Pyszne, chrupiące, posypane makiem lub solą. Nie doczekały następnego dnia. Są po prostu pyszne:)

  • Knedle każdy robi inaczej. Zaufałam przepisowi z anielskiej kuchni i wszytkim smakuje.

  • Kuchnia włoska jest uważana za jedną z najsmaczniejszych na świecie. Wyrasta z wielowiekowych tradycji kulinarnych, miłości do jedzenia i ucztowania. Mówiąc o niej, zazwyczaj zapominamy jednak, że nie jest jednolita i na południu kraju wygląda zupełnie inaczej niż na północy. Jakie specjały charakteryzują poszczególne regiony Włoch?

  • Zdrowsza alternatywa dla wszelkich fast-food''ów...

  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia litewska: Kapustka w panierce"

  • Przepis z kuchni Greckiej

  • Przepis na tę sałatkę przywędrował do mnie kilka lat temu. Nie pomnę już skąd. Od tego czasu wśród wielu sałatek, zajmuje miejsce na podium. A z przyjaciółmi nazwaliśmy ją właśnie kuchnią niebiańskiego spokoju ponieważ od początku kojarzyła nam się z azjatycką kuchnią…

  • Makaron z fasolą, w języku włoskim zwany pasta e fagioli, to tradycyjne danie prostej kuchni, cucina povera. W zamyśle tanie, z łatwych do zdobycia składników. Bardzo często wegetariańskie, choć w bogatszych wersjach zdarza się użycie pancetty, słoniny albo mięsa. A ja uwielbiam potrawy, które ze swojej natury są wegetariańskie. Podczas ich gotowania nie trzeba niczego zamieniać, poprawiać, udawać. Można dodać wędzonkę albo zamiast niej wędzone tofu, ale nie trzeba. Tradycyjny makaron z...

Artykuły na temat: anielska kuchnia -jabłecznik
  • Biologiczna tajna broń

    Czy wiesz, że sielsko-anielskie ziółka na parapecie mogą być zasiekami nie do przebycia dla wroga? Nie mówiąc o tym, że możesz je jeść na zdrowie!

  • Każda kuchnia byłaby taka gdyby powstawały w niej podobne pyszności jak u Tilianary. Na jej blog trafiłam przez zupełny przypadek... przez nieuwagę kliknęłam nie tam gdzie chciałam. Przypadki bywają czasem miłym zaskoczeniem :) Co ujmuje mnie w większości blogów, z którymi ostatnio mam szansę się zaznajamiać to, to że przypominają one dzieło literackie. Żeby nie być gołosłownym popatrzcie jak Tilianara opowiada o Babce imbirowej z bakaliami: "Płatki śniegu wpadające za kołnierz, tarzanie się...

  • Urszula Grabowska: Lublin nam kibicował

    Anielską urodę łączy z piekielną pracowitością. Mimo pracy w Warszawie, nie opuszcza ukochanego Krakowa. Właśnie wchodzi na ekrany kin film "Carte Blanche", w którym gra u boku Andrzeja Chyry.

  • Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian! Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, zazwyczaj przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu dawnych Słowian było o wiele bardziej urozmaicone! Hanna i Paweł Lisowie jako pierwsi w Polsce podjęli się odtworzenia wczesnośredniowiecznych słowiańskich przepisów i smaków, bazując zarówno na własnych eksperymentach przeprowadzanych w Grodzisku...

  • Mamy pełną listę uczestników szóstej edycji "Hell's Kitchen"

    Już 6 września rusza nowa edycja "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia". Uczestnicy będą walczyć o 100 tysięcy złotych i pracę w restauracji nowego szefa Michała Brysia. Zobaczcie, kto stanie do piekielnej bitwy.

  • Każdy z nas, kto oglądał Harrego Pottera zazdrościł bohaterowi, że je fasolki o smaku kawy, kokosa czy wątróbki. Dziś ciasto o smaku najdroższych perfum czy lodowe chipsy można sobie zrobić... w domu. Wszystko to dzięki budzącej ogromne zainteresowanie na świecie kuchni molekularnej. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia molekularna nieprzypadkowo zwana jest magiczną. Magiczne są zarówno potrawy - jak wspomniana fasola o smaku wątróbki - jak i sposób ich przyrządzania. No bo czy gotowanie potraw w...

  • Jedzenie, że hej!

    Góralska kuchnia jest wyrazista, jak charakter mieszkańców Tatr. Kwaśnicę najlepiej robić z kapusty tak kwaśnej, że "gębę wykręca", a litworówkę pić mocną, 70-procentową - radzą Bartłomiej Kuraś i Paweł Smoleński w znakomitym przewodniku po tatrzańskiej historii, kulturze i kuchni "Kruca fuks. Alfabet góralski".

  • Koszerne i przepyszne!Przyrządź nadziewaną pierś indyczki i poznaj żydowskie święta. Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych, których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i...

  • Polskie jarmarki bożonarodzeniowe

    Polacy chętnie odwiedzają europejskie świąteczne jarmarki. Polskie miasta również mają się czym pochwalić.

  • Każdy z nas chce cieszyć się zdrowiem i być w jak najlepszej formie. Na to, jak się czujemy wpływa sposób odżywiania. Gordon Ramsay - wybitny kucharz, uczestnik maratonów i energiczny prezenter telewizyjny, mogący pochwalić się świetną kondycją - jest najlepszym przykładem na to, jak można odżywiać się zdrowo i pozostawać w dobrym zdrowiu. W tej książce prezentuje smaczne potrawy, w pełni odpowiadające współczesnemu trendowi zdrowego odżywiania. Zdrowa kuchnia zawiera 125 wyśmienitych...