• Informacje na temat:

    andruty zapiekane

Przepisy na temat: andruty zapiekane
  • Proste i bardzo smaczne połaczenie, kwaśno-słodkie a tak naprawdę dużo lepsze niż te kupne ze sklepu z masą niewiadomego pochodzenia. Godzina po zrobieniu i można jeść. Dla niespodziewanych gości.

  • Sprawdzony przepis na "Ekspresowe andruty"

  • Andruty z masą kakaową, które prezentuję są zrobione według przepisu mojej Babci. Dla mnie to smak słodkiego dzieciństwa. Pamiętam, że zanim Babcia zdążyła przełożyć wafle, już wygrzebałam paluszkami z miski trochę pysznej masy. Zawsze z sentymentem wracam zarówno do tego przepisu, jak i deseru.

  • Takie andruty przypominają smak dzieciństwa. Domowe wafelki z waniliowo - kakaową masą są szybkie i proste w przygotowaniu, a ich smak pozwoli nam przypomnieć sobie wspaniałe smaki domowej kuchni. Są idealne dla wszystkich, także dla osób nie tolerujących glutenu - wtedy wystarczy wybrać andruty kukurydziane. Pozostałe osoby mogą pozwolić sobie na klasykę czyli wafle pszenne :)

  • Andruty przekładane masą kakaową.

  • Wafle przekładane masą kakaową.

  • Smak dzieciństwa! Robiła je moja babcia a potem mama :)

  • Sprawdzony przepis na "Andruty z masą czekoladową"

  • Doskonałe ciasteczka o delikatnym, słodko-kwaśnym smaku :)

  • Moja teściowa robi fantastyczną andruty z masą kakaowo migdałową, dlatego muszę podzielić się z Wami tym przepisem. Ale nie byłabym sobą, gdybym nie dołożyła swoich “5 groszy”. Dlatego naprzemian z warstwą kakaową, dałam powidła śliwkowe – oczywiście od mojej teściowej :)

Artykuły na temat: andruty zapiekane
  • Nieskomplikowana w przygotowaniu mięsna zapiekanka z beszamelowym sosem to doskonały pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Największą trudnością podczas przygotowania tej potrawy może okazać się zrobienie sosu beszamelowego. Uzyskanie idealnej, kremowej konsystencji jest nie lada sztuką.  Praktyka jednak czyni mistrza, zatem do dzieła!   Składniki: • 20 dag makaronu kokardki• 20 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego • 400 ml mleka• 2 łyżki masła• 400 ml przecieru pomidorowego• 1 cebula• 25 g...

  • W najnowszym numerze magazynu PYSZNE wzięliśmy byka za rogi i udowadniamy, że podroby zasługują na uznanie. Gotujemy gulasz z policzków wołowych, zapiekamy wątróbkę i dusimy cynaderki. Kuchnia to miejsce dla odważnych! Poza tym rozsmakowujemy się w daniach z kapusty, poznajemy różne rodzaje mąki, a w warsztatach kulinarnych pieczemy domową pizzę. W wolnym czasie jedziemy na kulinarną wyprawę do Czech, a po powrocie pieczemy ciasta - niebiańskie łakocie, które skuszą nawet najbardziej...

  • Pierwszy miesiąc nowego roku już za nami, a wy jak zwykle zaskoczyliście nas wieloma, bardzo ciekawymi przepisami. Oto lista tych, które w styczniu cieszyły się największą popularnością. Postanowiliśmy sprawdzić, które przepisy dodane do Smakera w styczniu 2017 cieszyły się największą popularnością. Sądząc po wynikach, karnawał w waszych domach trwa w najlepsze, a wy poszukujecie sprawdzonych przepisów, które z pewnością zaskoczą gości w czasie przyjęcia. Nic więc dziwnego, że na poniższej...

  • Wyczekiwany najbardziej przez najmłodszych, którzy pod groźbą jego braku zjadają pilnie nawet brukselkę. Czasem jednak nie mamy już siły, by go zrobić. O czym mowa? Oczywiście o deserze. Oto nasze propozycje na desery, które są smaczne i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością każdy z nas doskonale zna to uczucie, gdy nachodzi nas nagła ochota na coś słodkiego. W takiej sytuacji mało kto zaczyna przygotowywać ciasto lub inny skomplikowany deser, który pozwoli nam zaspokoić zachciankę już po...

  • W poniedziałek 12.11.2012 zakończył się konkurs na danie inspirowane kuchnią Jamiego. Bardzo dziękujemy za wszystkie wspaniałe zgłoszenia, jakie do nas przesłaliście. Wybór zwycięzców nie należał do prostych ponieważ zaskoczyliście nas swoją pomysłowością. Jednak po długich debatach postanowiliśmy, że książki Jamiego Olivera 'Kulinarne wyprawy Jamiego' powędrują do trzech osób: Nulek, aczp oraz czekoladka_m -->Nulek za przepis na Zielona Melchiora - pierożki zapiekane -->aczp za przepis na...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym. Czasem kilka drobnych eksperymentów kulinarnych może...

  • We wrześniowym wydaniu Vita Medium będziecie mogli podziwiać przepisy kolejnej naszej użytkowniczki. Tym razem swoje pomysły na przepyszne dania, takie jak: udka zapiekane z ziemniaczkami, serowe racuchy ze śliwkami czy wspaniałe Tiramisu z jeżynami zaprezentowała 'rosse'   W szesnastym już numerze będziecie mogli przeczytać znakomity wywiad z jednym z najwybitniejszych polskich aktorów Jerzym Stuhrem. Opowie on w nim o swojej książce pt. "Tak sobie myślę...". Dowiecie się także, jak...

  • Każdy z nas ma czasem zachcianki! Nie chcesz spędzać w kuchni kilku godzin ani szukać jedzenia na telefon? Darek Kuźniak podsunie ci pomysły na coś szybkiego i smacznego ze składników, które masz pod ręką. Coś słodkiego: naleśniki z pomarańczami / zapiekane owoceDla wegetarian: tagliatelle ze szpinakiem / kaszottoMała przekąska: tosty z boczkiem i sadzonym / omlet ze szpinakiemNa upalny dzień: surówka z młodej kapusty / chłodnik z melona i ogórkaDla dwojga: krem z białych warzyw / banany z...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2.Deser fałszywe jajka Fot. OkolicePalnika na Smaker.pl /...