• Informacje na temat:

    ananas tuńczyk czerwona fasola

Przepisy na temat: ananas tuńczyk czerwona fasola
Artykuły na temat: ananas tuńczyk czerwona fasola
  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    ...? Klasycznie majonezem, chrzanem, bądź sosem tatarskim, albo też pokusić się o coś zupełnie nowego, np. pastę z awokado, siekane pieczarki, szpinak lub tuńczyka. Jajka nie może zabraknąć też w wielkanocnych sałatkach. Bez niego nie obędzie się klasyczna jarzynowa oraz większość wiosennych surówek. Jajko śmiało mieszajmy z brokułem, porem, ziemniakami, a nawet z… ananasem. Tradycja czy...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Co jeść w pracy?

    ...pełnowartościową przekąskę, sycącą niczym porządny obiad. No to do roboty! Drugie śniadanie Tortilla z tuńczykiem To idealny posiłek, gdy wiesz, że nie będziesz miała czasu na solidny lunch. Danie zawiera dużą porcję węglowodanów dla energii i właściwej pracy mózgu. Nasyci na 3-4 godziny. 330 kcal Składniki: 1 pszenna lub kukurydziana tortilla, tuńczyk w sosie własnym (pół puszki), garść sałaty...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Zachowaj młodość na długo

    ..., płatki owsiane, kapusta, ananas, awokado, wiśnie, siemię lniane, zielona herbata Produkty czterogwiazdkowe: sałata, banany, gorzka czekolada, łosoś, papryka, kasza jaglana, kiełki pszenicy, otręby owsiane i pszenne, dziki ryż, dynia, buraki, grejpfrut, sezam, figi, winogrona, tofu, groch, tuńczyk, oliwa, kakao, woda mineralna, czerwona herbata Produkty trzygwiazdkowe: szpinak, ziemniaki, cebula...

  • Waży około 1-2 kg. Pod grubą skórką kryje przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: ananas jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Jakie właściwości mają ananasy? / fot. 123rf.com   Ananas pod mikroskopem 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze...

  • Licz z nami kalorie

    ...kcal; śledź solony - 217 kcal; sardynka w oleju - 221 kcal; śledź w oleju - 301 kcal; rolmopsy - 104 kcal; tuńczyk w sosie własnym - 96 kcal; tuńczyk w oleju - 190 kcal Tłuszcze roślinne, zwierzęce(...) - 37 kcal; burak - 38 kcal; cebula - 30 kcal; cukinia - 15 kcal; czosnek - 146 kcal; dynia - 28 kcal; fasola szparagowa - 27 kcal; groszek zielony - 76 kcal; kalafior - 22 kcal; kapusta pekińska - 12

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ...- grapefruity, jabłka, pomarańcze, mandarynki, ananasy, brzoskwinie, śliwki, wiśnie, czereśnie, maliny, arbuzy, melony, mango, gruszki, cytryny, limonki, kiwi, morele, agrest, porzeczki, papaje, jeżyny(...)), dziczyzna, wędliny drobiowe; - ryby - wszystkie morskie i słodkowodne świeże lub mrożone, np. morszczuk, mintaj, tilapia, dorsz, pstrąg, łosoś, makrela, leszcz, dorada, sola, tuńczyk w sosie...

  • Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Fot. 123RF/Picseli Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że...