• Informacje na temat:

    amerykanski cheascake

Przepisy na temat: amerykanski cheascake
  • Pyszny, lekki ciemny placuszek z jabuszkami lub gruszkami (do wyboru)

  • Inny rodzaj nalesników:)

  • Pyszne placuszki, świetne na słodkie śniadanie

  • -Przepis mojego wujka z Australii - kraj miłośników steków. Sposób klasyczny i prosty, przez niektórych nazywany wręcz purytańskim. Jedno jest pewne i bez przechwałek - smakuje wybornie. Alchemia trzech elementów - oleju słonecznikowego, pieprzu ziarnistego i soli morskiej. Czasem to prostota czyni cuda.

  • Pyszny sosik,do dań z grilla,kiełbasek i.t.p.

  • Skąd taka nazwa? Nie mam pojęcia... Jadałam już podobne ciasta, które nazywane były "salcesonem" :) Zapewne ile przepisów, tyle nazw - jesteśmy baardzo kreatywni ;) Jedno jednak jest pewne ciasto jest pyszne i wilgotne. Nie sprawi też problemów tym, którzy nie mają daru do pieczenia ;) Polecam!!!

  • Nieskomplikowana, efektywna i bardzo smaczna sałatka ;-D

  • Pyszne i oryginalne

  • Wypróbowany przepis na "Amerykańskie muffiny"

  • Wypróbowany przepis na "Jabłecznik amerykański"

Artykuły na temat: amerykanski cheascake
  • Stany Zjednoczone słyną z pięknych krajobrazów, Hollywood i ze smakołyków, które rozprzestrzeniły się po całym świecie. Jakie amerykańskie przysmaki zadomowiły się w Polsce? Fot. 123RF.COM Muffiny to wypieczone ciastka w kształcie wysokiej babeczki, podawane z różnymi dodatkami. Najczęściej je się je na słodko, np. z rodzynkami, czekoladą, bakaliami, orzechami, konfiturami lub owocami. Przygotowane dzień wcześniej mogą być smacznym drugim śniadaniem, dodatkiem do kawy, albo po prostu...

  • Marcin postanowił przygotować aż trzy rodzaje słodkości: kanapkę chałwowo-kawową, przysmak różano-malinowo-pistacjowy i kręcony cytrynowy przysmak. Baza do surowego ciasta 240 g mąki pszennej (typ 450)84 g drobnego, białego cukru 150 g cukru trzcinowego1/3 łyżeczki soli170 g schłodzonego masła Kręcony cytrynowy przysmak1 łyżka skórki startej z wyparzonej cytryny 1½ łyżki soku z cytryny (22 g)40 g czekolady gorzkiej (lub czekoladowych groszków)2 papierowe kubeczki do lodów2 plastikowe patyczki...

  • Jeśli „American dream” odnosiłby się do słodyczy, to za oceanem mogłyby się spełnić wszystkie marzenia. Fot. 123RFMimo negatywnych opinii na temat kuchni amerykańskiej i zarzutów, że jest kaloryczna, tłusta, niezdrowa i mało urozmaicona, nawet osoby będące na diecie czasami maja ochotę sięgnąć po coś słodkiego. Granice między kuchniami zacierają się i obecnie, wszystkie popularne słodkości niegdyś na Nowym Kontynencie, obecnie cieszą się duża popularnością w krajach na całym świecie. Wiele z...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Grillowanie to „polski sport narodowy” - wtopiło się w polski krajobraz tak bardzo, że nie zastanawiamy się, skąd do nas przyszło i kiedy. Tymczasem grill na świeżym powietrzu, będący formą spędzania czasu, okazją do spotkania ze znajomymi czy rodzinnego świętowania, nie ma w Polsce długiej historii. Moda na grillowanie przyszła u nas dopiero wraz z transformacją ustrojową.Jak się zaraz okaże, grill to prawdziwy obieżyświat i bywalec wszystkich kontynentów. Oznacza to dla nas mnóstwo...

  • Znamy już czwartą finalistkę konkursu BlogerChef! Została nią Marysia Banach, która zauroczyła jury przede wszystkim doskonałym stekiem i czekoladowo-wiśniowym deserem.W kwietniu, areną kulinarnych potyczek był Poziom 511*** Design Hotel & SPA, nowoczesny obiekt położony w najwyższym punkcie Jury Krakowsko-Częstochowskiej (511 m n.p.m.).   Zatriumfowała Wielkopolska i średniowysmażony stek   Zwyciężczynią czwartej odsłony konkursu BlogerChef została Poznanianka - Maria Banach, autorka bloga...

  • W szóstym odcinku najsłodszego programu w TVP2, juniorzy zmierzą się z pozornie łatwym zadaniem, jednak czy wszystkim uda się przygotować idealne naleśniki i pożywne śniadanie? W zeszłą niedzielę, młodzi adepci sztuki kulinarnej piekli sucharki papieskie z przepisu XIX-wiecznej mistrzyni polskiej kuchni - Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Mimo, iż wiele kłopotu sprawiło im samo odczytanie receptury, wszyscy poradzili sobie z zadaniem wybornie. Juniorzy wypieczone przez siebie sucharki musieli podać...

  • W piątek (30.10.2009) zakończył się konkurs Puzzle. Przepis umieszczony na zdjęciu to Placek Amerykański Spośrod wszytskich nadesłanych zgłoszeń jury wyłoniło (co nie było łatwym zadaniem) następujących zwycięzców, do których powędrują zestawy książek: -golcia20 -Tosca -bassia5 -agnes11 Wszystkim zwycięzcom serdecznie gratulujemy. Nagrody zostaną przesłane pocztą. Kolejny konkurs już niebawem, zapraszamy!

  • Borówki amerykańskie są pyszne, a do tego mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Użytkownicy Smakera udowadniają, że jest to wyjątkowo wdzięczny temat kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF Porzeczki, jagody, jeżyny i borówki - trudno znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się tym smakowitym owocom. Wszystkie zasługują na naszą uwagę, gdyż znajdziemy w nich moc witamin i składników odżywczych. Szczególnie ciekawe wydają się być borówki amerykańskie. Moc tych niepozornych owoców może...

  • Obecny niemal na każdym amerykańskim stole - w Polsce nadal traktowany jako egzotyka. Czym jest syrop klonowy i dlaczego powinniśmy po niego sięgnąć? Fot. 123RF/Picsel Syrop klonowy powstaje z soku klonowego. Pierwotnie zbierany przez Indian, dziś stanowi istotny element amerykańskiego przemysłu spożywczego. Zbierany już mechanicznie, a następnie przetwarzany, obecny na każdym stole w Stanach, zwłaszcza w porze śniadaniowej. Czy słusznie kojarzymy go z kalorycznością? By odpowiedzieć na to...