• Informacje na temat:

    ale babka karkowka

Przepisy na temat: ale babka karkowka
  • Troche pracochlonne, ale pyszne i efektowne danie.

  • Swietnie sie prezentuje,smakuje wybornie.

  • Bardzo kokosowa babka. Ciasto nie należy do lekkich, jest raczej wilgotne i ciężkie, ale w tym cały jego smak. Miłośnicy kokosowych ciast będą zachwyceni.

  • Fajnie wygląda w sam raz na święta wielkanocne.

  • Łatwe,syte, zdrowe danie :)

  • szybka babka cytrynowa

  • Babka czekoladowa idealna na Wielkanoc ale też na niedzielny stół

  • Bardzo syte danie i nietrudne do przygotowania.Moja mama zawsze mówiła na to BUBEL ale w sumie to zwykla babka ziemniaczana

  • Przepyszna babka z tartych ziemniaków z dodatkiem mięsa mielonego, alternatywa dla kugla pieczonego kilka godzin z żeberkami, ale smakuje równie dobrze.

  • Klasyczna babka marmurkowa lecz nie z dodatkiem oleju, ale robiona na maśle. Bardzo prosta w wykonaniu.

Artykuły na temat: ale babka karkowka
  • Jak w miesiąc obniżyć cholesterol?

    ...oraz żeberek, boczku, karkówki. Najmniej tłuszczu ma pieczony schab i szynka. Zamiast wieprzowiny jedz drób (indyka, kurczaka), ale bez skórki, która jest bombą cholesterolową i nie częściej niż trzy(...) minut. Badania dowodzą, że regularne spacery mogą obniżyć cholesterol nawet o 10 proc.  Codziennie jedz sałatkę z oliwą. Nie dodawaj do niej majonezu, ale łyżkę oleju rzepakowego, lnianego lub oliwy...

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Miażdżyca nie popsuje nam lata

    ...niedokrwienia kończyn. Dopada nas alergia na pyłek roślin. Babka, bylica, pokrzywa, komosa, trawy - jeśli któraś z tych roślinek nas uczula, to jest to niekorzystne nie tylko dla układu oddechowego, ale(...) przypadku, mnożymy swoją wagę przez 30. Np. jeśli ważymy 70 kg, zalecana ilość wyniesie: 70 x 30 = 2100 ml (czyli ponad 2 l). W upalną pogodę sięgamy po wodę średnio- lub wysokozmineralizowaną, czyli...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Wesele bez mięsa?

    ...unikająca mięsa będzie jednym z gości weselnych. Bezwzględnie trzeba zadbać o jej komfort! Przede wszystkim należy dowiedzieć się, jakich dokładnie produktów unika, oraz zadbać, aby katering przyrządził(...) to dyshonor dla gospodarza! Co zatem zaproponować takiej osobie? Na pewno nie należy oczekiwać, że zadowoli się jedynie ziemniaczkami i surówką, podczas gdy pozostali zaproszeni ze smakiem będą...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • 15 sposobów na tanie gotowanie

    ...miesięcznie. Dodatkowe korzyści - to mniej zmywania i oszczędność wody, bo nie brudzimy naczyń dla każdego z osobna. Ale największym i najważniejszym pożytkiem ze wspólnego jadania posiłków jest kontakt(...) niewiele więcej czasu niż codzienne gotowanie. Ale dzięki temu zyskamy o wiele więcej. Nie będziemy każdego dnia tracić czasu na stanie przy kuchni i zaoszczędzimy nawet 15% energii miesięcznie...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Tomasz Bączkowski został zwycięzcą trzeciej edycji „Bake Off – Ale Ciacho!”. To właśnie do niego powędrował tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 tysięcy złotych. Oto wszystkie wypieki, które przygotował w programie. Na co dzień Tomasz prowadzi firmę architektoniczno-budowlaną, która zajmuje się renowacją i przebudową starych obiektów. Swoje życie dzieli pomiędzy Łodzią oraz maleńką wsią w Lubuskiem. To właśnie tam oddaje się największym pasjom - pszczelarstwu (ma niewielką, liczącą 10 uli...