• Informacje na temat:

    ala leczo z marchwia

Przepisy na temat: ala leczo z marchwia
  • Macie już dość przetworów? Ja jeszcze nie ale :)Dzisiaj leczo do słoików..

  • Danie na lato,łatwe w przygotowaniu

  • Bardzo rzadko robię, ale ostatnio miałam smaka na to danie.. Bardzo proste i mało przy nim roboty:)

  • Pożywne i łatwe w wykonaniu ,to musi się udać

  • ...zamiast wodnistych i bezsmakowych wędlin polecam pyszny domowy wyrób. Dobór mięs i warzyw to pełna dowolność ;-)

  • Moja ulubiona wersja leczo,polecam:)

  • Tanie, proste i smaczne.

  • smaczne danie obiadowe

  • słodkie ciasto do kawy idealne...

  • Gulasz czy zupa...oto jest pytanie ?

Artykuły na temat: ala leczo z marchwia
  • Antykoncepcyjne dziwy. "Wieki bezwstydu"

    ...ojca. Dopiero król macedoński Filip V (sojusznik Hannibala w walce z Rzymem), zaniepokojony zmniejszeniem się populacji państwa po przegranej wojnie z Rzymianami, wydał prawo ograniczające nie tylko(...) legendarny już Romulus wydał prawo zabraniające przerywania ciąży i zezwalające mężowi na porzucenie małżonki, jeżeli wbrew jego woli używała trujących preparatów w celach pozbycia się płodu. Jednak...

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Stłuszczenie wątroby

    ...błonnika, który ułatwia spalanie tłuszczu. Jedz grube kasze (jęczmienną, gryczaną), najlepiej z warzywami korzeniowymi (pietruszką, marchwią, selerem, pasternakiem). Białe, świeże bułki zastąp...

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Rijsttafel, czyli uczta indonezyjska

    ...na porę roku proponuję brokuły, marchew i żółtą paprykę, choć wiosną i latem podałbym młodą kapustę, zieloną fasolkę, szparagi, kalarepę, młode ziemniaki i tak dalej. Gado-gado jest popularnym daniem...

  • Pestki dyni do popularna przekąska nie tylko w sezonie dyniowym. Okazuje się, że te zwykłe pestki są dużo zdrowsze niż nam się wydaje… Czy to zwykła przekąska? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pestki dyni pomagają na serce i obniżają cholesterol Zawarte w pestkach dyni (oraz w np. orzechach) fitosterole mają podobną budowę do cząsteczek cholesterolu. Ale równocześnie działają na nas inaczej - roślinne sterole zmniejszają jego wchłanianie, dzięki czemu obniżają poziom cholesterolu całkowitego i...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    .... W pracy nie zapominaj o posiłku. Zjedz go 3 godziny od śniadania. Ale w pracowniczym bufecie możesz mieć problem ze znalezieniem czegoś dla siebie. Dlatego wieczorem przygotuj zdrowy lunch. Leczo(...) fermentacji). Przekąski, które zawsze masz pod ręką Pozwalają zaspokoić nagły głód. Najłatwiej skusić się na przekąskę zawierającą cukier czy białą mąkę, gdy głód nas zaskoczy. Dlatego warto mieć przy...

  • Kolorowe warzywa doskonale prezentują się na naszych talerzach – pobudzają zmysły i zachęcają do jedzenia. Ale czy wiedzieliście, że za włączeniem ich do diety przemawiają nie tylko względy estetyczne? Szczególnie cenne są fioletowe warzywa, gdyż mogą uchronić nas przed rakiem. Fot. 123RF Śliwki, bakłażany, kapusta, porzeczki, borówki oraz buraki - co je łączy? Z pozoru, poza doskonałym smakiem, niewiele, Jeśli jednak przyjrzycie się im dokładniej, z pewnością rzuci wam się w oczy ich...

  • Wielkanoc kresowa

    ...płodności, życia i odrodzenia się przyrody po zimie, który znalazł się na wielkanocnym stole, jest jajko. Pozostałe potrawy i ich składniki nie mają symbolicznego znaczenia – jadło się po prostu to, co...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...