• Informacje na temat:

    ala gyros w ciescie frncuskim

Przepisy na temat: ala gyros w ciescie frncuskim
  • Szybka sałatka, bardzo lubiana przez moją rodzinkę..

  • Szybki sposób na pyszną zapiekankę z kurczakiem , serem i oliwkami.

  • Pizza lubi każdy z nas, gdy czujesz jej smak, nieważne jak jest podane bo jest w sam raz. Tadki niejadki to dla Was jest zapewne dorosły sięgnie też.

  • Uwielbiamy bawić się jedzeniem...połączenie idealnie doprawionego ciasta z drobiem skutkuje niepohamowanym "głodem".

  • ...zamiast wodnistych i bezsmakowych wędlin polecam pyszny domowy wyrób. Dobór mięs i warzyw to pełna dowolność ;-)

  • na pysznym kruchym cieście

  • PYSZNE TANIE I SZYBKO SIĘ ROBI

  • to akurat nie śląska potrawa ,ale pyszna ;-))

  • GYROS TO POTRAWA,KTÓRA NA IMPREZACH ,,ZNIKA,,JAKO PIERWSZA

  • Domowa wersja gyrosa ... sprawdzona na wielu imprezach.

Artykuły na temat: ala gyros w ciescie frncuskim
  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • W programie zostało tylko pięciu uczestników, kto tym razem nie poradzi sobie z konkurencją i będzie musiał odpaść z programu? W ubiegłym tygodniu uczestnicy w konkurencji technicznej zostali podzieleni na dwie drużyny. Każda z nich miała za zadanie przygotować nietypowy wypiek według przepisu Krzysztofa Ilnickiego: roladę w roladzie. Grupa pierwsza piekła ciasto na biszkopcie kakaowym, a druga na biszkopcie maślanym. Najlepiej z tym trudnym zadaniem poradził sobie Marcin. Sprawdź jak...

  • Tym razem uczestnicy staną przed trudnym zadaniem, będą musieli przygotować malowane torty i słodki bufet dla dzieci. Kto swoim wypiekiem zachwyci jurorów i przejdzie do finału programu? W ćwierćfinale Michał Bryś sprawdził, czy uczestnicy potrafią pracować z ciastem drożdżowym. W zadaniu technicznym musieli oni upiec chleb pszenny na zakwasie z semoliną i czarnym sezamem. Niestety nie wszystkim udało się przygotować wypiek zgodnie ze sztuką. Idealny chleb bowiem powinien być miękki i pulchny...

  • Poprzedni artykuł, prezentujący zestaw obiadowy w 30 minut cieszył się dużą popularnością. To pokazuje, że zabiegani czytelnicy Smakera są spragnieni pomysłów na szybkie i smaczne posiłki. Fot. 123RF/Picsel Zeszłym razem zaproponowaliśmy krem z brokułów, kokardki z pomidorami oraz koktajl bananowy. Przygotowanie wszystkiego razem nie zajęło nam więcej niż pół godziny. Dziś proponujemy kolejny, szybki zestaw obiadowy. Uwaga: By zmieścić się w 30 minutach należy dania przygotowywać...

  • Styczeń to najlepszy czas na podsumowanie minionego roku. Dlatego postanowiliśmy przedstawić listę użytkowników, którzy w 2011 roku dodali najwięcej przepisów, komentarzy oraz postów na Forum. Chcielibyśmy także, poprzez głosowanie dowiedzieć się, który spośród pięciu najwyżej ocenianych i oglądanych przepisów w 2011 uznacie za najlepszy. Jak głosować? Każdy z Was może oddać jeden głos na przepis, który jego zndaniem jest najlepszy. Skala ocen waha się od 1 do 5 gwiazdek. 1 gwiazdka...

  • W kolejnym odcinku najsmaczniejszego programu TVP2, uczestnicy będą musieli wykazać się umiejętnością lepienia pierogów oraz połączenia smaku słonego i słodkiego, w jednym cieście! W ubiegłym tygodniu pretendenci do miana Polskiego Mistrza Wypieków, musieli w konkurencji technicznej zmierzyć się z przepisem na obłędnie czekoladowy deser tzw. „Lava cake", a w zadaniu autorskim przygotować czekoladowe ciasto na bazie brownie. Mało który z uczestników przygotował perfekcyjne „Lava cake" -...

  • Użytkownicy Smakera udowadniają, że chcąc przygotować obiad wcale nie musimy spędzać długich godzin w kuchni. Wykorzystaj ich pomysły, a smaczny i oryginalny posiłek wyczarujesz w mniej niż pół godziny. Fot. 123RF/Picsel Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Warto mieć w zanadrzu kilka sprytnych przepisów, które pozwolą nam...

  • Kolebka cywilizacji i ojczyzna wielkich filozofów kusi od wielu lat. W tym roku do Grecji wybierze się co siódmy Polak. Ilu z nich zamówi coś więcej niż sałatkę grecką? Fot. 123RF/Picsel Jak jada się w Grecji?   Kulinarne zwiedzanie należy zacząć od wyboru restauracji - czyli greckiej tawerny. Prawo obliguje greckich restauratorów do nazywania swoich lokali po grecku oraz zapisywania ich nazw greckim alfabetem. Wielu jednak obchodzi to zalecenie pisząc nazwy alfabetem łacińskim, często w...

  • Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście Fot. materiały prasowe Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski. Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w...

  • Już 11 września na antenę Dwójki wraca „Bake Off - Ale Ciacho!”. W trzeciej odsłonie najbardziej apetycznego programu TVP pojawią się nowa prowadząca oraz nowy juror. W duecie z Marceliną Zawadzką widzowie zobaczą aktorkę filmową i teatralną, Kasię Kołeczek. W „Bake Off - Ale Ciacho!" siła testosteronu zwiększy się dwukrotnie. Wszystko za sprawą nowego jurora Michała Brysia, który wspólnie z Krzysztofem Ilnickim oceni wypieki 12 uczestników programu. Michał Bryś będzie gospodarzem felietonów...