• Informacje na temat:

    adam i ewa placek przyslij

Przepisy na temat: adam i ewa placek przyslij
  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Słodkie i kuszące, idealne do kawy i na rodzinne spotkanie

  • fajnie wygląda

  • Wspaniała do gofrów.

  • Placek cebulowy to właściwie tarta z cebulą i porem. Jak zwał, tak zwał. Rewelacyjna przekąska, doskonała zakąska - do wina, do piwa. Idealnie sprawdza się jako dodatek do barszczu lub potraw z grilla.

  • w sam raz na letnie wieczorne pogaduchy

  • Propozycja na smaczny, delikatny oraz prosty i szybki w przygotowaniu placek wypełniony owocami z kompotu. Dobry na deser oraz jako dodatek do kawki :)

  • bardzo smaczne i ładnie wyglądające ciasto. Ciasto to ma jakże słodką nazwę: usta Adama, czy kocie oczka, a dlaczego? Gdyż w przekroju biszkopty sklejone powidełkami przypominają usta :-)

  • Pyszny placek o smaku chałwy ;)

  • Dla lubiących smak orzechów i mocnej kawy.

Artykuły na temat: adam i ewa placek przyslij
  • Książka kucharska charyzmatycznego finalisty programu Master Chef z 2015 roku. Adam Kozanecki dał się poznać widzom jako kreatywny kucharz i intrygujący gawędziarz, związany lokalnym patriotyzmem ze swoim rodzinnym Uniejowem. Wszystkie te wątki znajdziemy w jego pierwszej książce. Artystycznie sfotografowane potrawy, które wyszły spod jego ręki, zachęcają do skorzystania z unikalnych przepisów na zupy, dania główne, desery, przekąski, przetwory i różne mniej typowe wytwory sztuki...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • Czwartą polską edycję kulinarnego show wygrała architektka z Wrocławia. Tutaj zerują się wszystkie dotychczasowe osiągnięcia i liczy się tylko ostateczna rozgrywka. Kasia pokazała niesamowite wyczucie, jeśli chodzi o przygotowanie kompozycji całego menu. Uszyła na miarę wszystkie dania, zadbała o talerze, estetykę - bardzo ważną we współczesnym gotowaniu - podsumował finałowe dania Kasi Wojciech Modest Amaro. - Brawo Kasia! Pierwszy TOP CHEF kobieta :-). Radość podwójna, Kasia jest w ciąży!...

  • Tym razem Beata Dąbrowska oraz dr Ewa Dąbrowska zaprosiły do współpracy trzy przedstawicielki odmiennych profesji: dietetyka, trenera sportowego oraz coacha, pokazując tym samym, że wprowadzenie na stałe zmian w naszym życiu wymaga zróżnicowanego podejścia do problemu. Czytając tę książkę, czytelnik pozna: 5 filarów zdrowego odżywiania - podstawę skutecznej diety, powody, dla których nie może schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem, tajemne" metody dietetyków przedstawione w czytelny...

  • Zioła to nasi naturalni sprzymierzeńcy. Ich siłę wykorzystywali nasi przodkowie, używając ich w medycynie ludowej, magicznych obrzędach, zabiegach pielęgnacyjnych i w kuchni. Odpowiednio dobrane potrafią zdziałać cuda. Najwięcej aromatu, olejków eterycznych, flawonoidów oraz witaminy i składników mineralnych mają świeże zioła. Właśnie dlatego dietetycy i kucharze zalecają używanie w kuchni świeżych, a nie suszonych roślin. Dodane na kilka minut przed ich przetworzeniem nie tylko wzbogacą...

  • Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH! Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na...

  • Niektóre sprzęty sprawdzają się w kuchni w bardzo wielu sytuacjach i znacznie ułatwiają przygotowywanie posiłków. Choć pokolenie naszych mam i babć świetnie radziło sobie i bez tego typu udogodnień, dziś trudno wyobrazić sobie bez nich życie. Mamy tu na myśli przede wszystkim blendery i roboty kuchenne, które w wielu sytuacjach - jak choćby przyrządzanie zdrowych i pysznych smoothies - okazują się wprost nieodzowne. W tym artykule chcemy poświęcić trochę miejsca tym pierwszym i zastanowić...