• Informacje na temat:

    aczkolwiek nie zawsze mi to wychodzi.

Przepisy na temat: aczkolwiek nie zawsze mi to wychodzi.
  • łatwo ! szybko! jest przepyszny, znika w mgnieniu oka. Pasuje zarówno do owoców, masy jak i oczywiście można jeść samego bez żadnych dodatków ewentualnie posypany cukrem pudrem. Mało słodki!!! Wspaniały na popołudnie przy kawie. Nie zdąrzyłam zrobić zdjęcia bo od razu zniknął:)

  • biszkopt jest wyrośnięty i puszysty,można z jednego placka zrobić nawet trzy spody do innych ciast.można go zamrozić i wykorzystać za jakiś czas polecam!!!!!!!!!!!!!!

  • Ciekawy przepis na ciasto drożdżowe bez konieczności wyrabiania!

  • Nie wiecie jakie to dobre, jak nie spróbujecie :)

  • Jabłecznik - ciasto, które zawsze wychodzi

  • Truskawki do potęgi trzeciej Przepis na biszkopta pochodzi ze strony www.mojewypieki.com

  • doskonały na kanapki i jako część obiadu.

  • Przepis ten jest bardzo wydajny, wychodzi z niego bardzo dużo, dużych ,mięciutkich i pysznych pączków.

  • Bardzo dekoracyjna i pyszna przekąska dla wielbicieli sushi i owoców morza. Doskonała na spotkania towarzyskie, sylwestrowy wieczór, kolację we dwoje. Tylko od Waszej fantazji zależy, co znajdzie się wewnątrz pysznych pszennych placków. Zachęcam do zabawy z różnymi składnikami; na pewno za każdym razem będzie smacznie, kolorowo i zaskakująco.

  • lekka zupa znaczy bez cebulowych, bez kapustnych, no zdrowo czyli bez soli - no i jak tu ugotować zupę? - najprościej z 3 składników :)

Artykuły na temat: aczkolwiek nie zawsze mi to wychodzi.
  • Małgorzata Foremniak: 50-tka nie robi na niej wrażenia

    Gwiazda kończy właśnie 50 lat i zapewnia, że czuje się atrakcyjniejsza niż dwadzieścia lat temu! Także dlatego, że akceptuje siebie i upływ czasu. „Kompletnie nie mam problemu z wiekiem”, mówi SHOW.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Martyna Wojciechowska: Bez strachu nie ma odwagi

    Zamiast lalek i koleżanek wolała jazdę motorynką i towarzystwo kolegów. Już jako dziecko uwielbiała zapach smaru, a wolny czas spędzała w garażu regulując gaźniki. Z przymrużeniem oka mówi o sobie, że miała urodzić się chłopcem, ale najwidoczniej matce naturze coś nie wyszło. Martyna Wojciechowska - po bardzo trudnym dla niej minionym roku - jest święcie przekonana, że ten obecny będzie...

  • Z pewnością znasz to uczucie, kiedy krótko po posiłku ponownie zaczyna ci burczeć w brzuchu. Co jest przyczyną i jak można temu zapobiec? Zdarzają ci się nagłe napady głodu? Mimo zjedzonego posiłku, szybko masz ochotę sięgnąć po kolejną przekąskę? Przylgnęła do ciebie etykietka osoby wiecznie głodnej, która może zjeść bardzo dużo? Nie obawiaj się, takie symptomy wcale nie muszą być oznaką choroby. Być może wystarczy zmienić kilka pozornie niewinnych nawyków. Oto kilka powodów, przez które...

  • Mocniej kochać nie będę

    Zazdroszczą jej, że podobno bierze od życia, co chce. Mają jej za złe, że kusi, uwodzi, zdobywa. Anna Dereszowska niedawno zakończyła swój kilkuletni związek i po raz kolejny zaczyna nowe życie. Czy uda się jej w końcu uporać z własnymi demonami?

  • Wbrew pozorom, to nie będzie artykuł o "wróżeniu z fusów". Naukowcy dowodzą, że na nasze preferencje żywieniowe mają wpływ cechy osobowości (i odwrotnie). Jaki charakter mają wielbiciele chipsów?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Marzyciele unikają... Według badań amerykańskiego psychologa osobowości Lewisa Goldbera, pewne cechy osobowości mają wpływ na to, co najczęściej jemy. Badacz wziął pod uwagę przede wszystkim ilość tłuszczu oraz błonnika w diecie. - Osoby, które zastępują produkty...

  • Sylwia Gliwa: Nie walczę o mężczyzn!

    Znamy ją z takich produkcji, jak „Na Wspólnej” i „Powiedz TAK!”. Wszechstronna aktorka, która nie boi się nowych wyzwań. O zazdrości, pracy, marzeniach, akcjach społecznych oraz modzie rozmawiamy z Sylwią Gliwą.

  • Dla niektórych szpinak jest koszmarem dzieciństwa, dla innych miłym wspomnieniem bajki o Popeye'u, który jadł szpinak prosto z puszki, dzięki czemu zyskiwał ogromną siłę. Czy szpinak jest rzeczywiście tak zdrowy, że wszyscy powinni go jeść? Wręcz przeciwnie! Skąd się wziął mit o szpinaku?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Mit o szpinaku Na początku lat 30. XX wieku amerykańscy naukowcy ogłosili, że szpinak ma bardzo dużą zawartość żelaza w świeżych liściach (aż 35 mg na 100 gram). Od tej pory przez...

  • Nie ma z czego się tłumaczyć

    Ma sprawdzony patent na przetrwanie sylwestrowej nocy. Marta Wierzbicka zdradziła nam również, dzięki komu 10 lat temu znalazła się na planie serialu.

  • Święta zbliżają się wielkimi krokami, dlatego warto już dziś zaplanować wigilijne menu. Na szczęście wybór potraw na rodzinną uroczystość jest prosty – od setek lat na polskich stołach pojawiają się tradycyjne dania. Ich staranne przygotowanie również nie powinno nastręczać nam problemów - bez względu na kulinarne umiejętności wigilijna kolacja zawsze będzie miała swój wyjątkowy smak. Które rarytasy powinniśmy uwzględnić w przedświątecznym menu? Karp Większość Polaków nie wyobraża sobie...