• Informacje na temat:

    aco eat a kebab

Przepisy na temat: aco eat a kebab
Artykuły na temat: aco eat a kebab
  • Czy będąc na diecie trzeba całkowicie zrezygnować z alkoholu? Instruktorka fitness Ewa Chodakowska postanowiła omówić z dietetyczką problem kaloryczności alkoholu. Czy alkohol to faktycznie puste kalorie? Jak często możemy pozwolić sobie na lampkę wina czy kieliszek wódki? Ewa Owczarek Kacprzak odpowiada na pytania i rozwiewa wątpliwości wszystkich, którzy lubią tzw. "procenty", a chcą jednocześnie utrzymać dobrą formę.BEBIO/x-news

  • Badania mówią, że wegetarianizm jest korzystny dla serca. Może zmniejszyć ryzyko poważnych chorób serca aż o jedną trzecią. Czy wykluczenie mięsa z menu jest receptą na zdrowie? Jak zapewnić sobie zdrowie? / fot. 123rf.com Badania dotyczące związku między chorobami serca a dietą wegetariańską zostały przeprowadzone w 2013 roku przez oksfordzkich naukowców. Wzięli oni pod lupę dużą grupę osób: prawie 45 tys. ochotników z Wielkiej Brytanii. 34 proc. z nich to wegetarianie. U osób stosujących...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Zielona herbata to napój, o którym mówi się w samych superlatywach. I choć jej słodko-gorzki smak nie każdego przekonuje, to jej właściwości zdrowotne są niekwestionowane. Sprawdź, dlaczego warto pić zieloną herbatę!   Fot. Kanko / Flickr Herbatą w tłuszcz, cholesterol i zakrzepy Zielona herbata zawiera katechiny, w tym najważniejszy przeciwutleniacz, jakim jest galusan epigallokatechiny. To właśnie on powoduje przyspieszenie metabolizmu. Pozostałe katechiny z kolei zwiększają wydatki...

  • Z każdej strony słychać głosy, że jedzenie ryb bardzo korzystnie wpływa na zdrowie i dostarcza drogocennych dla organizmu składników. Niestety ale na polskich stołach ryby pojawiają się nadal zbyt rzadko. Fot. 123RF/PICSEL Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około 11 - 12 kilogramów - to ponad...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Mniej więcej dekadę temu pojawiły się w Polsce supermarkety, co wywołało burzę na rynku konsumenckim. Jednak obecnie małe sklepiki przeżywają drugą młodość. Jak to się dzieje, co jest tego przyczyną i jakich wyborów zakupowych dokonują Polacy? Kupują w supermarketach, delikatesach, czy e-sklepach, takich jak Tesco czy Frisco? Opinie pokazują wyraźnie nowe trendy. Przeczytajcie jakie. Potęga hipermarketów Trochę ponad 10 lat temu w Polsce zaczęły powstawać wielkie hipermarkety spożywcze. Była...

  • Najczęściej z powodu braku czasu decydujemy się na kupno gotowych deserów takich jak galaretki, kisiele czy budynie. Większość z tych produktów niestety zawiera sztuczne barwniki, skrobie modyfikowaną, stabilizatory, czy aromaty. Co jest zdrowsze - budyń czy kisiel? Na to pytanie odpowie Katarzyna Bosacka znana z programu "Wiem, co jem i wiem, co kupuję". Ponadto podpowie, jak w błyskawiczny sposób przygotować zdrową i smaczną galaretkę.     TVN Style/x-news

  • Wbrew pozorom, to nie będzie artykuł o "wróżeniu z fusów". Naukowcy dowodzą, że na nasze preferencje żywieniowe mają wpływ cechy osobowości (i odwrotnie). Jaki charakter mają wielbiciele chipsów?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Marzyciele unikają... Według badań amerykańskiego psychologa osobowości Lewisa Goldbera, pewne cechy osobowości mają wpływ na to, co najczęściej jemy. Badacz wziął pod uwagę przede wszystkim ilość tłuszczu oraz błonnika w diecie. - Osoby, które zastępują produkty...

  • Brukselka - jedni ją kochają, inni nienawidzą. Jeśli znajdujecie się w tej drugiej grupie, ten artykuł skierowany jest właśnie do was. Jest bowiem kilka ważnych powodów, dla których powinniśmy od czasu do czasu sięgać po to warzywo. Fot. 123RF Wiele osób nie przepada za brukselką, twierdząc że jest gorzka, ma nieprzyjemny zapach i właściwie nie bardzo nadaje się do jedzenia. Oczywiście, jasnym jest, że o gustach się nie dyskutuje, czasem jednak warto zrewidować swoje poglądy. Chociażby wtedy,...