• Informacje na temat:

    aby placki ziemniaczane były chrupiące

Przepisy na temat: aby placki ziemniaczane były chrupiące
  • Przepis na idealne placki ziemniaczane

    Idealne placuszki ziemniaczane są złociste, chrupiące zewnątrz, delikatne w środku, nienasiąknięte tłuszczem. W zależności od regionu i upodobań podaje się je np. z cukrem, kwaśną śmietaną, gulaszem lub sosem grzybowym.

  • Moi Drodzy, w tym przepisie pokażę Wam mój sposób na szybkie (bo bez tarcia) i bardzo chrupiące placki ziemniaczane z serem. Ja podaję te placki z domowym twarożkiem - mój wypróbowany, z tajemniczym składnikiem, którego dodaję od zawsze i bez którego serek nie smakowałby tak samo wyśmienicie .  A co do samych placków również mam dla Was niespodziankę - czego dodaję, żeby placki były złote i chrupiące, jak żadne inne i do tego nigdy nie ściemnieją ? Zapraszam Was gorąco, zobaczcie sami przepis...

  • Mam dla Was przepis na placki ziemniaczane z tzw. "koronką" - czyli chrupiącymi brzegami. Tajemnicą chrupkości moich placków jest sposób, w jaki ścieram ziemniaki. Dodaję też bardzo mało mąki i szczyptę gałki muszkatołowej.

  • Placki ziemniaczane są dobre na wszystko: na mniejsze i większe smutki, na zakochanie, na integrację z przyjaciółmi. Ilu konsumentów, tyle dodatków i propozycji podania. Moja wersja to ziemniak w roli głównej, z niewielkim udziałem mąki, co powoduje, że są chrupiące ,a nie gumowe. I jeszcze jedno: nie można się od nich oderwać.

  • Sprytny sposób, aby placki ziemniaczane były chrupiące

  • Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące placki ziemniaczane"

  • Chrupiące, placki ziemniaczane z czosnkiem, są naprawdę godne polecenia.

  • Coś dla sympatyków placków ziemniaczanych lekko pikantnych. Usmażyłam dziś placki z mieloną ostrą, wędzoną papryką. W smaku są super, polecam zrobić.

  • Prawdą jest, że smacznie można pojeść ani nie wysilając się zbytnio ani nie nadwyrężając zdolności finansowych. To jedzonko jest właśnie tego przykładem, z ulubionymi surówkami i kleksem kwaśnej śmietany ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem...poezja ! Z porcji wychodzi około 18 sztuk.

  • Dziś poznańskie plyndze czyli placki ziemniaczane. Sposobów na wykonanie i podanie placków ziemniaczanych jest mnóstwo Dziś proste, można powiedzieć podstawowe, placki ziemniaczane :) Choć same w sobie mogą być daniem głównym bez dodatków, tym razem podałem je z kotletami mielonymi, domowym sosem czosnkowym i buraczkami.

Artykuły na temat: aby placki ziemniaczane były chrupiące
  • Placki bez tajemnic

    Placki ziemniaczane potrafią oczarować. Podpowiemy ci, jak je przygotować, aby zachwycały swoim wyglądem i smakiem.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    Gwarantujemy, że twoja dieta nie będzie nudna. Wprost przeciwnie! Możesz sobie pozwolić także na… chrupiące bułeczki i coś słodkiego!

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Rodzinny obiad dla niejadków

    ..., które zawsze się udają! Fix Chrupiące placki ziemniaczane i Fix Puszyste placki z jabłkami Knorr sprawią, że obiady zadowolą gust całej rodziny. Ziemniaczane danie w wielu odsłonach Jak z sukcesem przyrządzić placki ziemniaczane? Często nie wiemy, w jakich proporcjach przygotować ciasto, aby było chrupiące. Z drugiej strony pozostaje kwestia, jak długo je smażyć, aby nie były surowe w środku...

  • Co możemy przygotować, gdy zamarzy nam się, by na naszym talerzu znalazło się coś idealnego do schrupania? Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni, ma na to swój sprawdzony sposób, a także sprawdzone przepisy - na chrupiące kotleciki z kurczaka, rybne nuggetsy i warzywne placuszki. Chrupiące potrawy nadają się na dania obiadowe, ale także jako pomysł na karnawałową imprezę. Tradycyjna panierka na kotlety jest zrobiona z mąki, jajka i bułki tartej. Żeby tym razem nie było nudno,...

  • Owocowy raj

    ...). Wlej do niej ciasto, a na wierzchu ułóż czereśnie. Aby owoce nie puściły zbyt dużo soku i nie powstał zakalec, możesz obtoczyć je w bułce tartej lub mące ziemniaczanej. Ciasto piecz ok. 60 min (lub(...) nimi wierzch ciasta. Lekko przyciśnij i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. 4. Deser wyjmij z foremki tak, aby biszkopty były na spodzie. Podawaj udekorowany listkami świeżej mięty. Przygotowanie (bez...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Jak obniżyć cholesterol i przetrwać święta? Wystarczy kilka trików kulinarnych, by tradycyjne potrawy świąteczne nie były ciężkostrawne i tłuste. Fot. 123RF Czas świąt i biesiadowania zwykle wiąże się ze spożywaniem tradycyjnych posiłków, które zwykle są tłuste, słodkie, a jak zjemy ich za dużo, to też ciężkostrawne. Przed trudnym wyborem potraw dostępnych na stole świątecznym stoją zwłaszcza osoby stosujące dietę odchudzającą czy obniżającą cholesterol. Zatem jak obniżyć cholesterol podczas...

  • Niestety, nie wszystkim dane jest posiadanie bujnej fryzury. Co powinniśmy jeść, aby wzmocnić włosy i ograniczyć ich wypadanie? Fot. 123RF/Picsel Wypadanie włosów jest całkowicie naturalne i dopóki odrasta ich mniej więcej tyle samo, nie zauważamy problemu. Niestety, z czasem proces ten zaczyna postępować, co ma zwykle związek ze stresem, nieprawidłową dietą, zaburzeniami hormonalnymi i zmianami związanymi ze starzeniem się organizmu. W takim wypadku można sięgnąć po różnego rodzaju szampony,...