• Informacje na temat:

    aby mieso bylo miekkie

Przepisy na temat: aby mieso bylo miekkie
  • Propozycja na solidny, rodzinny obiad

    ...pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy przyprawy i wlewamy ocet balsamiczny. Podgrzewamy chwilę aby ocet odparował, dodajemy czerwoną kapustę i wlewamy czerwone wino. Smażymy przez 10 min na silnym ogniu...

  • Pyszna i zdrowa alternatywa dla porannej kawy - dodaje energii, poprawia przemianę materii i świetnie smakuje.

  • Pachnące Włochami bakłażany z czosnkiem i natką pietruszki

    Do przygotowania tej prostej potrawy należy wybrać dwa średniej wielkości bakłażany. Po dokładnym umyciu kroimy je na plastry grubości około centymetra, a następnie posypujemy obficie solą, aby straciły gorzki smak. Po 20-30 minutach płuczemy plastry i obsuszamy. Następnie sporej wielkości ząbek czosnku dokładnie siekamy z garścią natki pietruszki i dodajemy oliwę. Każdy plaster bakłażana należy...

  • Ekspresowe w przygotowaniu, miękkie i pulchne pierniki. Z ciastem łatwo się współpracuje, drożdże nie są wcale wyczuwane. Polecam :-)

  • Kaczka doskonale upieczona

    ...w temperaturze 180°C licząc po godzinie na każdy kilogram mięsa. ●Kaczki podczas pieczenia nie nakłuwamy, aby sprawdzić, czy jest upieczona. Nakłuwanie mięsa podczas pieczenia spowoduje wyciekanie soków...

  • Miękkie pierniczki - ilovebake.pl

  • Pieczona szynka w glazurze ze złotych owoców

    Zastanawiasz się jak urozmaicić tradycyjne przepisy na świąteczne potrawy, aby nadać im nutę nowoczesności? Mamy dla ciebie idealny przepis!

  • najlepsze pierniki własnego wyrobu, jakie kiedykolwiek jadłam :-) po upieczeniu są miękkie, po kilku dniach mogą zrobić się twardsze ale później znowu miękną. Zarówno same jak i nadziane marmoladą smakują obłędnie :-)

  • Potrawy, które budzą kontrowersje na całym świecie

    ...zgnilizny, określany przez większość degustatorów jako "nie do zniesienia". Aby osłabić nieco jego moc, puszkę z surströmming otwiera się pod wodą lub spożywa na świeżym powietrzu. Obecnie kiszone...

  • śniadania...najważniejsze na świecie- o tej porze roku w szczególności ;-) tu mamy wariację na temat pomidorka z niespodzianką ;-)

Artykuły na temat: aby mieso bylo miekkie
  • Ziemniaczane pyzy z mięsem

    ...  Boska rada: Aby nasze pyzy nie były po ugotowaniu szorstkie i mechate, należy do wody, w której będziemy je gotować, dodać płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody(...) trochę mąki ziemniaczanej.   Wykonanie: Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki (takie, aby później weszły nam do maszynki do mielenia). Zalewamy wodą, odrobinę solimy i wstawiamy do gotowania...

  • Niestety, nie wszystkim dane jest posiadanie bujnej fryzury. Co powinniśmy jeść, aby wzmocnić włosy i ograniczyć ich wypadanie? Fot. 123RF/Picsel Wypadanie włosów jest całkowicie naturalne i dopóki odrasta ich mniej więcej tyle samo, nie zauważamy problemu. Niestety, z czasem proces ten zaczyna postępować, co ma zwykle związek ze stresem, nieprawidłową dietą, zaburzeniami hormonalnymi i zmianami związanymi ze starzeniem się organizmu. W takim wypadku można sięgnąć po różnego rodzaju szampony,...

  • Mięsa w aromatycznym sosie

    .... Zmiksuj, aby składniki dobrze się połączyły. Następnie dodaj suszone  owoce. Ponownie zmiksuj,  ale krótko, tak by były  wyczuwalne ich kawałeczki. 6. Dodaj sos do udek na kwadrans przed końcem...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Co jeść, aby nadmiernie nie obciążać wątroby

    .... Mleko kokosowe jest z kolei źródłem magnezu, potasu oraz żelaza. Są one szczególnie ważne w przypadku osób cierpiących na jej przewlekłe schorzenia. Mleko można wybrać w wersji niskotłuszczowej, aby...

  • Wiele osób, chcąc zgubić zbędne kilogramy, rozpoczyna drakońską dietę, pełną wyrzeczeń i nieprzyjemności. Tymczasem naukowcy donoszą, iż do osiągnięcia upragnionych efektów wystarczy zaledwie zmiana pory zjadanych posiłków. Fot. 123RF/Picsel Zdecydowałaś się przejść na dietę - pilnujesz kalorii, ruszasz się, a efekty w dalszym ciągu są mało widoczne? Okazuje się, że problem wcale nie musi być to co i jak robisz, a jedynie pora, w której wykonujesz niektóre czynności. Czy przypuszczałaś, że...

  • Dobre rady, aby zupa była smaczna, pożywna i szybka w przygotowaniu

    ...zupa. Nieważne czy to zupa z torebki czy długo gotowana z dodatkiem mięsa i koszykiem warzyw. Pamiętaj, aby sprawdzać smak zupy przede wszystkim podczas doprawiania. Nasi goście nie będą zachwyceni...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    .... udka lub piersi indycze lub piersi z kurczaka. To delikatne mięso trzeba jednak szczególnie mocno doprawiać, aby nabrało ostrzejszego smaku. Gulasze przyprawia się ostrą i słodką papryką, liściem(...) tłuszczu przesmażamy partiami wołowinę. Mięso przekładamy do cebuli, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy pokrojoną paprykę, listek laurowy oraz ziele angielskie, zalewamy winem i wodą tak, aby mięso było...

  • Produkty wysokiej jakości należy zaserwować w równie znakomitym towarzystwie, aby ich smak miał szansę w pełni się rozwinąć. Wiele mówi się o dodatkach, z którymi powinniśmy łączyć wina lub mięsa. A jak wygląda to w przypadku serów? Fot. 123RF/Picsel Ser, który długo dojrzewa to bez wątpienia jego najszlachetniejsza odmiana. Wraz z upływem czasu, ser zyskuje głęboki i intensywny smak, który zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. W żaden sposób nie da się go porównać z produkowanym...