• Informacje na temat:

    aby mieso bylo miekkie

Przepisy na temat: aby mieso bylo miekkie
  • Propozycja na solidny, rodzinny obiad

    ...pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy przyprawy i wlewamy ocet balsamiczny. Podgrzewamy chwilę aby ocet odparował, dodajemy czerwoną kapustę i wlewamy czerwone wino. Smażymy przez 10 min na silnym ogniu...

  • Pyszna i zdrowa alternatywa dla porannej kawy - dodaje energii, poprawia przemianę materii i świetnie smakuje.

  • Pachnące Włochami bakłażany z czosnkiem i natką pietruszki

    Do przygotowania tej prostej potrawy należy wybrać dwa średniej wielkości bakłażany. Po dokładnym umyciu kroimy je na plastry grubości około centymetra, a następnie posypujemy obficie solą, aby straciły gorzki smak. Po 20-30 minutach płuczemy plastry i obsuszamy. Następnie sporej wielkości ząbek czosnku dokładnie siekamy z garścią natki pietruszki i dodajemy oliwę. Każdy plaster bakłażana należy...

  • Ekspresowe w przygotowaniu, miękkie i pulchne pierniki. Z ciastem łatwo się współpracuje, drożdże nie są wcale wyczuwane. Polecam :-)

  • Kaczka doskonale upieczona

    ...w temperaturze 180°C licząc po godzinie na każdy kilogram mięsa. ●Kaczki podczas pieczenia nie nakłuwamy, aby sprawdzić, czy jest upieczona. Nakłuwanie mięsa podczas pieczenia spowoduje wyciekanie soków...

  • Miękkie pierniczki - ilovebake.pl

  • Pieczona szynka w glazurze ze złotych owoców

    Zastanawiasz się jak urozmaicić tradycyjne przepisy na świąteczne potrawy, aby nadać im nutę nowoczesności? Mamy dla ciebie idealny przepis!

  • najlepsze pierniki własnego wyrobu, jakie kiedykolwiek jadłam :-) po upieczeniu są miękkie, po kilku dniach mogą zrobić się twardsze ale później znowu miękną. Zarówno same jak i nadziane marmoladą smakują obłędnie :-)

  • Potrawy, które budzą kontrowersje na całym świecie

    ...zgnilizny, określany przez większość degustatorów jako "nie do zniesienia". Aby osłabić nieco jego moc, puszkę z surströmming otwiera się pod wodą lub spożywa na świeżym powietrzu. Obecnie kiszone...

  • śniadania...najważniejsze na świecie- o tej porze roku w szczególności ;-) tu mamy wariację na temat pomidorka z niespodzianką ;-)

Artykuły na temat: aby mieso bylo miekkie
  • Ziemniaczane pyzy z mięsem

    ...  Boska rada: Aby nasze pyzy nie były po ugotowaniu szorstkie i mechate, należy do wody, w której będziemy je gotować, dodać płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej wymieszanej z odrobiną zimnej wody(...) trochę mąki ziemniaczanej.   Wykonanie: Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki (takie, aby później weszły nam do maszynki do mielenia). Zalewamy wodą, odrobinę solimy i wstawiamy do gotowania...

  • Niestety, nie wszystkim dane jest posiadanie bujnej fryzury. Co powinniśmy jeść, aby wzmocnić włosy i ograniczyć ich wypadanie? Fot. 123RF/Picsel Wypadanie włosów jest całkowicie naturalne i dopóki odrasta ich mniej więcej tyle samo, nie zauważamy problemu. Niestety, z czasem proces ten zaczyna postępować, co ma zwykle związek ze stresem, nieprawidłową dietą, zaburzeniami hormonalnymi i zmianami związanymi ze starzeniem się organizmu. W takim wypadku można sięgnąć po różnego rodzaju szampony,...

  • Co jeść, aby nadmiernie nie obciążać wątroby

    .... Mleko kokosowe jest z kolei źródłem magnezu, potasu oraz żelaza. Są one szczególnie ważne w przypadku osób cierpiących na jej przewlekłe schorzenia. Mleko można wybrać w wersji niskotłuszczowej, aby...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Dobre rady, aby zupa była smaczna, pożywna i szybka w przygotowaniu

    ...zupa. Nieważne czy to zupa z torebki czy długo gotowana z dodatkiem mięsa i koszykiem warzyw. Pamiętaj, aby sprawdzać smak zupy przede wszystkim podczas doprawiania. Nasi goście nie będą zachwyceni...

  • Wiele osób, chcąc zgubić zbędne kilogramy, rozpoczyna drakońską dietę, pełną wyrzeczeń i nieprzyjemności. Tymczasem naukowcy donoszą, iż do osiągnięcia upragnionych efektów wystarczy zaledwie zmiana pory zjadanych posiłków. Fot. 123RF/Picsel Zdecydowałaś się przejść na dietę - pilnujesz kalorii, ruszasz się, a efekty w dalszym ciągu są mało widoczne? Okazuje się, że problem wcale nie musi być to co i jak robisz, a jedynie pora, w której wykonujesz niektóre czynności. Czy przypuszczałaś, że...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    .... udka lub piersi indycze lub piersi z kurczaka. To delikatne mięso trzeba jednak szczególnie mocno doprawiać, aby nabrało ostrzejszego smaku. Gulasze przyprawia się ostrą i słodką papryką, liściem(...) tłuszczu przesmażamy partiami wołowinę. Mięso przekładamy do cebuli, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy pokrojoną paprykę, listek laurowy oraz ziele angielskie, zalewamy winem i wodą tak, aby mięso było...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Wyśmienity duet mięso i owoce

    .... W międzyczasie w rondelku rozgrzej miód i usmaż na nim jabłka. Uważaj tylko, aby się nie rozpadły. Następnie dodaj je do kapusty i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Na drugiej patelni rozgrzej olej i usmaż na nim kotlety tak, aby były zrumienione z obu stron. Kotlety podawaj z podduszoną czerwoną kapustą z jabłkami i udekorowane listkami natki. Smaczne są z ziemniakami, kopytkami lub...

  • Produkty wysokiej jakości należy zaserwować w równie znakomitym towarzystwie, aby ich smak miał szansę w pełni się rozwinąć. Wiele mówi się o dodatkach, z którymi powinniśmy łączyć wina lub mięsa. A jak wygląda to w przypadku serów? Fot. 123RF/Picsel Ser, który długo dojrzewa to bez wątpienia jego najszlachetniejsza odmiana. Wraz z upływem czasu, ser zyskuje głęboki i intensywny smak, który zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. W żaden sposób nie da się go porównać z produkowanym...