• Informacje na temat:

    aby karkówka była miękka

Przepisy na temat: aby karkówka była miękka
  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    Grillowane potrawy są zdrowsze od dań smażonych, chociaż jeżeli przygotowujemy je niewłaściwie lub wybieramy bardzo kaloryczne składniki, nie można mówić o fit grillu.  Jakich błędów unikać, aby(...) i razowego pieczywa, aby posiłek był pełnowartościowy.  Idealnie sprawdzą się szaszłyki z kawałeczkami indyka lub filetu z kurczaka oraz warzywami: plasterkami cukinii, kawałkami papryki, pomidorkami...

  • Przepis wart wypróbowania: "Miękka karkówka"

  • Warzywa na ruszt!

    Sezon na grilla w pełni. Jeśli znudziły ci się już pieczone kiełbaski, karkówka czy boczek, dodaj do nich warzywa i owoce. Dzięki nim przekąski z rusztu zyskają nowy smak.

  • Pyszna i zdrowa alternatywa dla porannej kawy - dodaje energii, poprawia przemianę materii i świetnie smakuje.

  • Dynia makaronowa i tacos z czarną fasolą

    ...minut do momentu, aż będzie miękka. Odstaw na 10 minut, żeby trochę wystygła. Pieczenie dyni w piekarniku Przekrój dynię wzdłuż na pół, wyjmij nasiona i piecz połówki około 40 minut w piekarniku(...) (mogą być wilgotne) i posyp je obficie chili i dobrą solą. Piecz 7-10 minut w temperaturze 190 st. C; mniej więcej w połowie pieczenia wymieszaj, aby równomiernie się uprażyły. Przepis pochodzi...

  • Miękkie pierniczki - ilovebake.pl

  • 17 marca - Dzień Św. Patryka w kuchni i nie tylko

    ...centralne place miast, gdzie rozpoczynają się pokazy tańca irlandzkiego, zespołów grających muzykę celtycką oraz występy wokalne. Od kilku lat urządzane są także wielokulturowe happeningi, aby(...) sosem sałatkowym i wymieszaj. Czas przygotowania: 75 minut Danie dla 6 osób Gulasz jagnięcy z cukinią Składniki: - jagnięcina (karkówka lub łopatka) - 1 kilogram, - przyprawa do gyrosa Knorr...

  • Karkówka, natarta przyprawami i ugotowana zawinięta szczelnie w folię aluminiową.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...i natkę, ryż, surowe jajko. Wymieszaj. Natłuszczoną formę wyłóż płatami ciasta tak, aby wystawało poza jej brzegi. Nałóż masę, przykryj ciastem, zlep brzegi (jeśli zostało trochę ciasta, można(...) kukurydzy ●sól, biały pieprz ●olej Sposób przygotowania: Ugotuj marchewkę z groszkiem. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz. Mięso umyj, osusz, ponacinaj tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij...

  • Niby nic a jednak tak dużo. Pyszna, mięciutka i niezwykle aromatyczna karkóweczka.

Artykuły na temat: aby karkówka była miękka
  • Dania z grilla. Wołowina z malinowym sosem

    Polędwica zawiera wiele cennych składników dla organizmu, ale należy spożywać ją w odpowiednich ilościach. Dietetyk Alicja Kalińska radzi, jak ją przygotować, aby nic nie straciła ze swoich właściwości.

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Warzywa na ruszt!

    Sezon na grilla w pełni. Jeśli znudziły ci się już pieczone kiełbaski, karkówka czy boczek, dodaj do nich warzywa i owoce. Dzięki nim przekąski z rusztu zyskają nowy smak.

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Niedzielne mięso duszone

    ..., szynkę, golonkę, boczek. Najodpowiedniejsze do duszenia części mięsa cielęcego to: karkówka, łopatka i mostek. Aby skruszało Aby mięso skruszało i nabrało smaku, przed duszeniem warto je zamarynować(...) dodatkowo wywarem warzywnym, wodą (ciepłą!) lub wytrawnym winem. W czasie duszenia mięso regularnie przewracamy, aby nie przywarło do dna naczynia. Idealne mięso Dobrze uduszone mięso jest miękkie...

  • Spacer z psem, bieganie, ćwiczenia rozciągające, a na śniadanie energetyczna owsianka, omlet lub zdrowy owocowy koktajl. My już wiemy jak rozpoczynacie swój dzień! Bardzo serdecznie dziękujemy za zgłoszenia. Jak zwykle zaskoczyliście nas swoimi pomysłami, jak zdrowo rozpocząć dzień. Kilka Waszych rad na pewno wprowadzimy w życie. Poznajcie laureatów konkursu. Zwycięzcami, do których powędrują znakomite książki "Sztuka dobrego jedzenia" są: Aleksandra F. "Jeszcze jakiś czas temu wolałam pospać...

  • Kulinarna podróż do Chorwacji

    ...drugiego,faszerowane liście. Zalej je wodą lub bulionem, tak aby w całości były przykryte. Gotuj na małym ogniu 30-40 minut. Podawaj na ciepło lub zimno. Rada: Zamiast liści winogron możesz użyć liści(...) gotowania nie mieszaj potrawy, tylko od czasu do czasu potrząsaj garnkiem. Na koniec dopraw gulasz szczyptą cukru, solą oraz pieprzem i posyp natką. Podawaj z pieczywem, ryżem lub polentą. Rada: Aby...

  • Chciałbyś zdobyć zestaw książek Siostry Anastazji, gdzie znajdziesz mnóstwo porad i ciekawych inspiracji kulinarnych? To prostsze niż myślisz. Wystarczy, że weźmiesz udział w naszym konkursie i opowiesz nam o swoich kuchennych przygodach. Małe kulinarne katastrofy przytrafiają się nawet najbardziej doświadczonym kucharzom. Czasem po prostu zdarzają się dni, kiedy biszkopt nie chce wyrosnąć, galaretka się nie ścina, a mięso, jak na złość, przywrze do patelni. Brzmi znajomo? Opowiedz nam o...

  • Domowe pasztety

    ...pieprzem. Gdyby masa była zbyt sucha dodaj do niej wywar, w którym gotowało się mięso (3/4-1 szklanka). Masę mięsną przełóż do wyparzonych, suchych słoików i dobrze zakręć. Pasteryzuj ok. 90 minut. Przechowuj w lodówce do 3-4 miesięcy. Rada: Aby pasztet nie ściemniał pod pokrywką, przed zamknięciem połóż na wierzchu niewielką ilość smalcu lub masła. Babeczki z pasztetem Składniki na 25-30 sztuk...

  • Niestety, nie wszystkim dane jest posiadanie bujnej fryzury. Co powinniśmy jeść, aby wzmocnić włosy i ograniczyć ich wypadanie? Fot. 123RF/Picsel Wypadanie włosów jest całkowicie naturalne i dopóki odrasta ich mniej więcej tyle samo, nie zauważamy problemu. Niestety, z czasem proces ten zaczyna postępować, co ma zwykle związek ze stresem, nieprawidłową dietą, zaburzeniami hormonalnymi i zmianami związanymi ze starzeniem się organizmu. W takim wypadku można sięgnąć po różnego rodzaju szampony,...