• Informacje na temat:

    aby gulasz wieprzowy byl szybko miękki

Przepisy na temat: aby gulasz wieprzowy byl szybko miękki
  • Propozycja dla zwolenników tradycyjnych polskich smaków. Kawałki kruchego mięsa zanurzone w duuużej ilości sosu.

  • Sposobów na gulasz jest wiele ja ten znalazłam na "przyprawie do gulaszu" i od tamtego czasu zagościł w moim menu jako jedno z najlepszych dań :))

  • Tradycyjne, syte i bardzo pyszne:)

  • dobre i treściwe danie, można wykorzystać wołowinę lub mięso wieprzowe

  • Przepis ten wyniosłam z domu rodzinnego. Podawany najczęściej z ziemniakami bądź kaszą. Idąc z biegiem czasu podaję go np. Z Rejbakiem i surówka z kiszonej kapusty

  • Gulasz został wymyślony przez Węgrów, którzy przyrządzali go pod postacią gęstej, paprykowanej zupy, gotowanej najczęściej w kociołku. Polacy przerobili ten madziarski przepis i tak powstał gulasz w naszym rozumieniu, czyli mięsa duszonego wraz z cebulą i papryką.Cebuli w nim powinno być tyle samo ile mięsa, gdyż powolny proces gotowania sprawia, że cebula rozpada się kompletnie, tworząc zawiesisty sos, który nie jest przecież zasmażany lecz ile domów tyle wersji tej pysznej rozgrzewającej...

  • Danie jednogarnkowe, bardzo sycące, które mnie kojarzy się troszkę z bigosem, tyle że tutaj mamy inne proporcje mięsa do kapusty. Poza tym gulasz powstaje w dużo krótszym czasie niż nasz tradycyjny, polski bigos, co niewątpliwie można uznać za zaletę.

  • Smaczny pomysł na "Gulasz wieprzowy"

  • Prosty i łatwy przepis na gulasz wieprzowy z marchewką i pieczarkami. Zrobiłam go ostatnio pierwszy raz i już wiem, że ten przepis na stałe wpisał się do naszej kuchni, ponieważ bardzo nam smakowało.

  • Wypróbowany przepis na "Gulasz wieprzowy"

Artykuły na temat: aby gulasz wieprzowy byl szybko miękki
  • Trzy sposoby na wątróbkę

    Aby wątróbka była jasna, miękka i smaczna, należy pamiętać o kilku zasadach.

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Grzybobranie

    .... Aby się nie zwarzyła, śmietanę wlej do szklanki i, mieszając, stopniowo dodawaj do niej gorący sos. Na koniec zdejmij garnek z ognia, dodaj śmietanę z sosem i szybko wymieszaj. 3. Gulasz smakuje(...), wytnij błonki, osusz papierowym ręcznikiem. Połóż na desce i natnij tak, aby powstała głęboka kieszeń. Czosnek obierz. Dwa ząbki przeciśnij przez praskę, pozostały czosnek posiekaj i odłóż. Mięso natrzyj...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • To, że jesteśmy coraz bardziej zabiegani i zapracowani brzmi niemal jak truizm. Niestety, nie zmienia to faktu, że codzienna gonitwa odbija się negatywnie na naszych nawykach żywieniowych. Jadamy szybko i byle jak. Często w pracy sięgamy po przekąski, by wieczorem pofolgować sobie ciężką i wysokokaloryczna kolacją. Czy naprawdę na porządny obiad możemy pozwolić sobie wyłącznie w weekend?   Przeciwnie! Zapraszamy do cyklu "Obiad w 30 minut". Co tydzień będziemy podsuwać pomysły na posiłki,...

  • Niestety, nie wszystkim dane jest posiadanie bujnej fryzury. Co powinniśmy jeść, aby wzmocnić włosy i ograniczyć ich wypadanie? Fot. 123RF/Picsel Wypadanie włosów jest całkowicie naturalne i dopóki odrasta ich mniej więcej tyle samo, nie zauważamy problemu. Niestety, z czasem proces ten zaczyna postępować, co ma zwykle związek ze stresem, nieprawidłową dietą, zaburzeniami hormonalnymi i zmianami związanymi ze starzeniem się organizmu. W takim wypadku można sięgnąć po różnego rodzaju szampony,...

  • Wiele osób, chcąc zgubić zbędne kilogramy, rozpoczyna drakońską dietę, pełną wyrzeczeń i nieprzyjemności. Tymczasem naukowcy donoszą, iż do osiągnięcia upragnionych efektów wystarczy zaledwie zmiana pory zjadanych posiłków. Fot. 123RF/Picsel Zdecydowałaś się przejść na dietę - pilnujesz kalorii, ruszasz się, a efekty w dalszym ciągu są mało widoczne? Okazuje się, że problem wcale nie musi być to co i jak robisz, a jedynie pora, w której wykonujesz niektóre czynności. Czy przypuszczałaś, że...

  • Na pewno nieraz zdarzyło wam się kupić zioła w doniczce w supermarkecie. Piękne, świeże i zielone roślinki po kilku dniach marniały i usychały. Czy można je uratować? Fot. ©123RF/PICSEL Jak wygląda masowa produkcja ziół doniczkowych? Już od momentu zasiania, rośliny są trzymane w optymalnych, cieplarnianych warunkach. Palety z nasionami są ustawianie w specjalnych komorach, które mają za zadanie przyśpieszyć proces kiełkowania roślin. W takich komorach panuje wysoka wilgotność powietrza, bo...

  • Użytkownicy Smakera udowadniają, że chcąc przygotować obiad wcale nie musimy spędzać długich godzin w kuchni. Wykorzystaj ich pomysły, a smaczny i oryginalny posiłek wyczarujesz w mniej niż pół godziny. Fot. 123RF/Picsel Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Warto mieć w zanadrzu kilka sprytnych przepisów, które pozwolą nam...