• Informacje na temat:

    aby filet nie był suchy

Przepisy na temat: aby filet nie był suchy
  • Kurczak z boczkiem i cebulką

    Sposób przygotowania 1. Mięso opłucz, osusz. Każdy filet głęboko natnij, uważając, by nie przeciąć mięsa do końca. Tak przygotowane piersi kurczaka natrzyj w środku i na zewnątrz solą, świeżo(...) 12-15 minut. Często obracaj, aby mięso zrumieniło się ładnie ze wszystkich stron.  4. Szparagi osącz z zalewy. Podawaj jako dodatek do mięsa. Znakomitym dodatkiem do tak przyrządzonego mięsa będzie...

  • Pyszna i zdrowa alternatywa dla porannej kawy - dodaje energii, poprawia przemianę materii i świetnie smakuje.

  • Obiad w pół godziny

    Podajemy 10 propozycji dań obiadowych, które przygotujesz w pół godziny. Gotowanie nie musi być męczące!

  • Mięsko z kurczaka zawiera dużo białka i bardzo mało tłuszczu, dlatego jest częstym bywalcem na naszym stole (równie często używam mięska z indyka). Tradycyjnie filety smaży się w panierce w głębokim tłuszczu, ja oczywiście wolę wersję lżejszą- nuggetsową:). Chrupie, pachnie, a tłuszczu nie zawiera wcale:)

  • najprostsze, bez surowizny :) kiedy zjałoby się coś egzotycznego, ale kubki smakowe polskie takie, że hoho :) i można zabrać na drugi dzień do pracy

  • Jak w domu przygotować fantastyczną wędlinę ze schabu - przepis krok po kroku. Do tego, że domowe wyroby są najpyszniejsze nie muszę chyba nikogo przekonywać :) A do tego, kiedy ich wykonanie jest banalnie proste...to pozostaje tylko zabrać się do dzieła ! :) Aby wędlina zachowała swą soczystość i pełen smak, ważne jest, aby przed pieczeniem dokładnie obsmażyć cały kawałek mięsa na tłuszczu (na powierzchni utworzy się coś w rodzaju chrupiącej skórki, która zapobiegnie wypływaniu soku z...

  • Troszkę inna wersja bigosu:) Polecam. Porcje na bardzo duży gar;P

  • Dzisiaj również proste, tradycyjne i sprawdzone danie,. Często gdy nie mam pomysłu na obiad to właśnie wracam pamięcią do dzieciństwa i potraw, które moja Mama robiła. Jedną z nich był filet z dorsza w chrupiącej panierce.

  • Soczysta, marynowana pierś z kurczaka z serem żółtym, zawinięta boczusiem. Byłam bardzo zadowolona z takiego połączenia.

  • Filet z indyka przygotowany niewłaściwie często jest suchy i nie do końca delektujemy się jego smakiem. Danie, które polecam jest idealnym przepisem na delikatne kruche mięso indycze.

Artykuły na temat: aby filet nie był suchy
  • Filet ze śledzia na musie z orzeszków ziemnych

    Kiedy już zabrałam się za komponowanie potraw konkursowych nowe pomysły co chwila przychodziły mi do głowy. Wciąż było mi mało zabawy, eksperymentowania, zestawiania ze sobą kolorów i kontrastów...

  • Niestety, nie wszystkim dane jest posiadanie bujnej fryzury. Co powinniśmy jeść, aby wzmocnić włosy i ograniczyć ich wypadanie? Fot. 123RF/Picsel Wypadanie włosów jest całkowicie naturalne i dopóki odrasta ich mniej więcej tyle samo, nie zauważamy problemu. Niestety, z czasem proces ten zaczyna postępować, co ma zwykle związek ze stresem, nieprawidłową dietą, zaburzeniami hormonalnymi i zmianami związanymi ze starzeniem się organizmu. W takim wypadku można sięgnąć po różnego rodzaju szampony,...

  • Będzie pysznie

    ...na twardo i ostudź. Ostrym nożem przekrój je na połówki. Małą łyżeczką wyjmij żółtko i białko tak, aby nie uszkodzić skorupki. Umyj szczypiorek, osusz go i drobno pokrój. Jajka rozdrobnij widelcem(...)- Wielkanoc w naszej rodzinie? Wszyscy spotykamy się w kuchni! Każdy przygotowuje swoją specjalność. Mama piecze ciasta drożdżowe, tata serniki i mięsa, ciocia pasztety, ja mazurki - mówi Anna...

  • Wiele osób, chcąc zgubić zbędne kilogramy, rozpoczyna drakońską dietę, pełną wyrzeczeń i nieprzyjemności. Tymczasem naukowcy donoszą, iż do osiągnięcia upragnionych efektów wystarczy zaledwie zmiana pory zjadanych posiłków. Fot. 123RF/Picsel Zdecydowałaś się przejść na dietę - pilnujesz kalorii, ruszasz się, a efekty w dalszym ciągu są mało widoczne? Okazuje się, że problem wcale nie musi być to co i jak robisz, a jedynie pora, w której wykonujesz niektóre czynności. Czy przypuszczałaś, że...

  • Zielono na talerzu

    Po zimie zostało ci kilka zbędnych kilogramów? To normalne. Aby waga wróciła do normy, a organizm się oczyścił, jedz teraz lekkie dania. Ich podstawą jest zielona sałata. Każdego dnia możesz przyszykować inne, pyszne, niskokaloryczne danie.

  • Spacer z psem, bieganie, ćwiczenia rozciągające, a na śniadanie energetyczna owsianka, omlet lub zdrowy owocowy koktajl. My już wiemy jak rozpoczynacie swój dzień! Bardzo serdecznie dziękujemy za zgłoszenia. Jak zwykle zaskoczyliście nas swoimi pomysłami, jak zdrowo rozpocząć dzień. Kilka Waszych rad na pewno wprowadzimy w życie. Poznajcie laureatów konkursu. Zwycięzcami, do których powędrują znakomite książki "Sztuka dobrego jedzenia" są: Aleksandra F. "Jeszcze jakiś czas temu wolałam pospać...

  • Szparagowe rozkosze

    Sezon trwa krótko. Nie traćmy więc czasu i jedzmy szparagi cały maj!

  • Jesteś tym co jesz – to prawda stara jak świat. Chociażby z tego względu warto jest zaopatrywać się w naprawdę zdrowe i pełnowartościowe produkty, które swym składem wspierają funkcjonowanie organizmu. Czego nie powinno zabraknąć w naszej spiżarni? Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale...

  • Orientalna podróż

    Kuchnie azjatyckie uważane są za najbardziej oryginalne na świecie. Coraz częściej ich pyszne i aromatyczne dania goszczą na naszych stołach.

  • Jesteś tym co jesz – to prawda stara jak świat. Chociażby z tego względu warto jest zaopatrywać się w naprawdę zdrowe i pełnowartościowe produkty, które swym składem wspierają funkcjonowanie organizmu. Czego nie powinno zabraknąć w naszej spiżarni? Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale...