• Informacje na temat:

    a la wiejska tortilla

Przepisy na temat: a la wiejska tortilla
Artykuły na temat: a la wiejska tortilla
  • Dodajmy sobie energii, czyli co jeść, gdy masz więcej niż 35 i 45 lat

    ...winegret. ● OBIAD: Krem z brokułów z grzankami. Pełnoziarnista tortilla z sałatą, łyżka czerwonej fasoli z puszki, 1/2 awokado i dowolne kiełki. ● KOLACJA: Grillowana kanapka z kotletem z indyczego...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Co jeść w pracy?

    ...pełnowartościową przekąskę, sycącą niczym porządny obiad. No to do roboty! Drugie śniadanie Tortilla z tuńczykiem To idealny posiłek, gdy wiesz, że nie będziesz miała czasu na solidny lunch. Danie zawiera dużą porcję węglowodanów dla energii i właściwej pracy mózgu. Nasyci na 3-4 godziny. 330 kcal Składniki: 1 pszenna lub kukurydziana tortilla, tuńczyk w sosie własnym (pół puszki), garść sałaty...

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • 8 dietetycznych przekąsek, które możesz zabrać do pracy

    ...bardzo sycąca więc z powodzeniem zastąpi lunch. 3. Razowa tortilla z nadzieniem Jeszcze ciekawsza od kanapki będzie tortilla, czyli mączny placek, który przygotowuje się podobnie do naleśników...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • 3 kilogramy mniej w tydzień!

    Śniadanie: Koktajl ze szklanki mleka 0,5 proc., garści mrożonych malin, łyżki mielonego siemienia lnianego oraz razowy tost z masłem orzechowym. 180 kcal Obiad: Pełnoziarnista tortilla, a w niej(...). 400 kcal Kolacja: Tortilla z 3-4 łyżkami fasoli, 2 łyżkami ugotowanego ryżu, ogórkiem, papryką, dymką, łyżką sera feta. Sałata z sosem winegret. 180 kcal Dwie przekąski: Szklanka mrożonych malin...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

  • Czy będąc na diecie trzeba całkowicie zrezygnować z alkoholu? Instruktorka fitness Ewa Chodakowska postanowiła omówić z dietetyczką problem kaloryczności alkoholu. Czy alkohol to faktycznie puste kalorie? Jak często możemy pozwolić sobie na lampkę wina czy kieliszek wódki? Ewa Owczarek Kacprzak odpowiada na pytania i rozwiewa wątpliwości wszystkich, którzy lubią tzw. "procenty", a chcą jednocześnie utrzymać dobrą formę.BEBIO/x-news