• Informacje na temat:

    a la vegeta

Przepisy na temat: a la vegeta
Artykuły na temat: a la vegeta
  • Z kuchni ma zniknąć sól, sos sojowy i inne gotowe sosy na czele z majonezem, koncentraty i poprawiacze smaku typu vegeta zawierające glutaminian sodu.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Cykoria zapiekana w szynce

    Składniki na 4 porcje: 4 kolby cykorii, sól, 8 plasterków gotowanej szynki, 4 dag masła, 3 łyżki mąki, 350 ml mleka, 2 łyżki bulionu w proszku albo przyprawy do zupy typu vegeta, pieprz, 7,5 dag startego żółtego sera np. gouda, gałka muszkatołowa, 1/2 pęczka dymek. Kolby cykorii oczyścić, opłukać, przekroić wzdłuż na pół. Włożyć do posolonego wrzątku, po 2 minutach wyjąć, przelać na sitku zimną...

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Jak botwinka wpływa na nasze zdrowie?

    ...botwinki, - 3 buraki, - marchew, pietruszkę, seler, - młode ziemniaki, - jajka, - sól, pieprz, vegeta, - śmietana 18 proc., - koperek, - cytryna. Przygotowanie Do garnka z wodą wrzucamy marchew...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Kuskus z sosem pomidorowym

    To jest danie dla niecierpliwych.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Zrazy po meksykańsku

    Sekretem wyjątkowego smaku tych zrazów jest ostry farsz, który przygotowuje się z mięsa i papryki.

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...