• Informacje na temat:

    a la tortilla

Przepisy na temat: a la tortilla
Artykuły na temat: a la tortilla
  • Pełnoziarnista tortilla

    Przygotowanie: Mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia wsypać do misy robota kuchennego z końcówką haka (można też zrobić tortillę ręcznie, jednak należy...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Tortilla z łososiem

    Zdrowa i smaczna przekąska.

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Śródziemnomorska tortilla

    Użyjmy indyka zamiast kurczaka.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Tortilla z hummusem

    Danie posypmy cebulą pieczoną.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Tortilla z grilla

    Przygotowanie: Boczek pokrój w grubsze plastry i zrumień na grillu. Tortille posmaruj kozim serem i ułóż na nim kawałki boczku i krążki cebuli. Następnie...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

Wideo na temat: a la tortilla
  • Tortilla z hummusem

    Lekka i pożywna bezmięsna przekąska. Świeże i chrupiące warzywa, grillowane tofu i pyszny, kremowy hummus zawinięte w tortille doskonale sprawdzą się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealne jako drugie śniadanie, lunch lub lekka kolacja. Zobaczcie jak łatwo je zrobić wykorzystując tylko naturalne produkty.

  • Tortilla z wołowiną i awokado

    Doskonałe połączenie smaków.

  • Tortilla z zapiekanym kurczakiem

    Piotr Ogiński, autor vloga „Kocham Gotować", postanowił przedstawić prosty przepis na popularną przekąskę fast food'ową. Tortilli zapiekanej z ostrym kurczakiem, serem mozarella i sosem barbecue nikt nie będzie mógł się oprzeć.