• Informacje na temat:

    a la tiramisu

Przepisy na temat: a la tiramisu
  • Mrożone tiramisu

    .... Wylej masę do formy, wyrównaj wierzch. Przykryj resztą biszkoptów, nasączonych kawą. Przykryj folią i wstaw do zamrażalnika na noc. 6 Wyjmij ostrożnie tiramisu z formy, ułóż na paterze, posyp kakao...

  • Przepis wart wypróbowania: "A la tiramisu"

  • Kokosowe tiramisu

    Lekkie, delikatne ciasto.

  • pyszne o kawowym smaku i o wiele mniej kaloryczne od tradycyjnego tiramisu;)

  • Tiramisu na Dzień Kobiet

    Przepis na nieziemskie tiramisu. Brzmi bardziej niż zachęcająco!

  • Szybki, słodki deser.

  • Tiramisu na bogato

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: składniki przełóż do miski, zagnieć, uformuj kulę. Podziel ją na pół, każdą część rozwałkuj na kształt prostokątnej foremki do tiramisu. Piecz oddzielnie po 20 minut w 180°C. Poncz: kawę i likier amaretto wymieszaj.  2. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem, zmiksuj z serkiem. Białka ubij na sztywno, domieszaj do masy. Do foremki włóż...

  • Pyszności!!!

  • Malinowe tiramisu

    .... Skrop je resztą kawowego ponczu. Posmaruj pozostałym kremem.  3. Wprost na wierzch ciasta przesiej przez gęste sitko kakao (dzięki temu nie będzie grudek). Tiramisu wstaw do lodówki na ok. 5 godzin...

  • Doskonałe, orzeźwienie na upalne dni :)

Artykuły na temat: a la tiramisu
  • Tiramisu

    Nowa wersja.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Domowe tiramisu

    Jeśli nie masz czasu na pieczenie biszkoptu, wykorzystaj gotowy spód tortowy albo ciasteczka biszkoptowe. Małe biszkopciki najłatwiej nasączysz, po prostu zanurzając je w ponczu.

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Tiramisu: Casanovy viagra

    Za pomocą tiramisu można wyrazić miłość, wielką miłość - zarówno gdy kobieta szykuje je dla mężczyzny, mężczyzna dla kobiety, mężczyzna dla mężczyzny, a szczególnie gdy kobieta dla kobiety (podczas kiedy my na to patrzymy, sącząc rum z colą - to nasza ulubiona fantazja) - piszą autorzy książki "Kuchnia Dantego" Alfredo Boscolo i Leonardo Masi.

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Tort o smaku tiramisu

    Podajmy z kawą lub mocną herbatą.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Mufinki Tiramisu

    Przepis ze znakomitego bloga Alebabka czyli od Kingi Paruzel, jednej z uczestniczek polskiej wersji Masterchef’a. Przepis znalazłam wczoraj, wczoraj też...

  • Zapraszamy na drugi odcinek kulinarnego serialu, tworzonego wspólnie z marką Ambition. Tym razem prezentujemy wam wyjątkowy przepis na zapiekankę gyros. Zapiekanka gyros na INTERIA.TV. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros lub domowa mieszanka przypraw 200g makaronu 1-2 łyżki oliwy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe 250g żółtego sera Pasta pomidorowa majonez   Sposób przygotowania :Mięso z kurczaka kroimy w drobna kostkę. Przekładamy do miseczki i zasypujemy przyprawą...

Zdjęcia na temat: a la tiramisu
Wideo na temat: a la tiramisu
  • Dietetyczne tiramisu

    Kto powiedział, że każdy deser tuczy? Jurek Sobieniak w programie "Pytanie na śniadanie" obala ten mit. Zobaczcie, jak zrobić dietetyczne, serowe tiramisu, które skradnie podniebienia nie tylko tych dbających o linię.

  • Zmysłowe smaki: Tiramisu bez surowych żółtek

    Klasyczny włoski deser tiramisu na dobre zagościł na polskich stołach. Ponieważ nie wszyscy przepadają za kremami z wykorzystaniem surowych żółtek, my prezentujemy dziś przepis na tiramisu z kremem ze śmietanki, cukru pudru i mascarpone, z dodatkiem słodkiej marsali. Tiramisu bez jajek – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Tiramisu bez surowych żółtek

    Klasyczny włoski deser tiramisu na dobre zagościł na polskich stołach. Ponieważ nie wszyscy przepadają za kremami z wykorzystaniem surowych żółtek, my prezentujemy dziś przepis na tiramisu z kremem ze śmietanki, cukru pudru i mascarpone, z dodatkiem słodkiej marsali. Tiramisu bez jajek – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!