• Informacje na temat:

    a la sernik z jogurtów

Przepisy na temat: a la sernik z jogurtów
  • Sernik jagodowy

    Ciastka wymieszaj z masłem. Wyłóż je na dno tortownicy, wstaw na godzinę do lodówki.

  • -smaczny i szybki sernik bez sera-

  • Sernik jogurtowy

    Ciasto w sam raz na lato.

  • lekki, delikatny serniczek

  • Słodkie wyznanie miłości – Sernik Walentynkowy

    Istnieje wiele sposobów na wyznanie miłości w Dniu Zakochanych. Najpyszniejszym i najsłodszym z nich jest własnoręcznie przygotowany Sernik Walentynkowy. Czekoladowo-ciasteczkowy spód, puszysta warstwa masy serowej i czerwone serduszka są kwintesencją walentynkowego podarunku dla bliskiej osoby ot tak… prosto z serca.

  • Sernik lekki, łatwy i przyjemny nie tylko do wykonania ;-) Może być serwowany na wiele sposobów np. z cukrem pudrem, z polewą czekoladową, bitą śmietaną, sosem owocowym lub lodami i świeżymi owocami... albo zupełnie bez dodatków, wprost z blachy...

  • Sernik jaglany z wiśniami

    Smakołyk dla miłośników zdrowej kaszy jaglanej.

  • Coś prostego i smacznego

  • Sernik nowojorski z borówkami

    ...i olejek waniliowy. Składniki zmiksuj. Mieszaj je tylko do momentu połączenia, żeby nie napowietrzać zbytnio masy, bo sernik opadnie. 2. Masę serową rozprowadź równomiernie na spodzie blachy(...) z lekko uchylonymi drzwiczkami. 3. Potem sernik odstaw w chłodne miejsce, by całkowicie wystygł. Dżem lekko podgrzej, rozsmaruj na wierzchu sernika. Posyp borówkami. Przed podaniem ciasto potnij na...

  • Chyba nie tylko ja mam odwieczny problem co zrobić z kurczakiem z "niedzielnego rosołu" :)

Artykuły na temat: a la sernik z jogurtów
  • Sernik cytrynowy

    Słodki sernik cytrynowy dla całej rodziny.

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Sernik z brzoskwiniami

    Udekorujmy listkami mięty lub melisy.

  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Wyśmienity sernik na zimno

    Sezon na mandarynki w pełni, warto je wykorzystać w domowych wypiekach.

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...

  • Dobrana para: Jogurt i rabarbar

    Sezon na rabarbar w pełni i warto go wykorzystać. Ponieważ wkrótce nadejdzie też czas letnich sukienek odsłaniających sporo ciała, najlepiej wybrać desery, które nie zagrażają naszej sylwetce. Połączenie niskokalorycznego rabarbaru ze zdrowym jogurtem naturalnym, będzie doskonałym wyborem. Proponujemy sernik na zimno, bezową roladę i lody. Ciasto jogurtowo-rabarbarowe Składniki: 50

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik to doskonałe pole do kuchennych eksperymentów, dzięki czemu trudno jest się nim znudzić, gdyż za każdym...

  • Sernik cytrynowo-kokosowy

    Orzechy uprażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić, zmieszać z pokrojonymi daktylami, 100 g wiórków kokosowych i 4 łyżkami soku z limonki. Wszystko zmiksować...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...